Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

: Vaisuksi jäävä seurapeli kannattaa unohtaa

Tovi sitten arviossamme varovaista innostusta herättänyt It’s Quiz Time oli Snap Finger Click -studion debyytti pelimarkkinoilla. Vain muutama kuukausi myöhemmin tekijätiimiltä ilmestyy Awkward-niminen seurapeli, jossa kaveri- ja parisuhteet joutuvat testiin.

Voi kun nolottaa

Awkward on legendan mukaan 1800-luvulla pahennusta aiheuttanut korttipeli, jossa ihmiset vastaavat vuorotellen valintakysymyksiin. Periaate on simppeli: esitetään kysymys, johon henkilö A vastaa ensin. Sen jälkeen henkilö B yrittää arvata mitä henkilö A vastasi. Jos molemmat valitsevat saman vastauksen, saa pisteitä. Muita sääntöjä ei ole, mutta rehellinen pitää olla. Videopelimuodossa Awkwardia voi pelata yksinkin, jolloin yritetään arvuutella mitä muu maailma on vastaillut. Nimike taipuu aina kuuden hengen porukoihin, mutta silloin kamppaillaan jo pareina.

Alkuun kirjoitellaan nimimerkit, valitaan onko kaveri- vai parisuhteessa pelikumppani kanssa ja paljastetaan seksuaalinen suuntautumisensa. Tämähän meni jo nyt kiusalliseksi! Tämän jälkeen vastataan kymmenen kysymyksen patteristoon vuoroa vaihdellen. Pelaamiseen riittää yksi ohjain. Jokaisen vastauksen jälkeen nähdään tylsän piirakkakaavion avulla, miten vastaukset ovat jakautuneet muissa kodeissa.

Juomapeli, paras peli

Pelimuotoja on muutama, mutta kaikki ovat periaatteessa samaa, monotonista toistamista. Variaatiota ei ole ollenkaan, joten Awkward jää yhden illan huviksi. Kysymysten tasokin heittelee maan ja taivaan väliltä. Tykkäätkö enemmän Visasta vai Mastercardista? Kuuluuko juusto makkarasiivun alle vai päälle? Saako nainen itse päättää abortista? Toki jos ensitreffeillä haluaa karkottaa kaikki Suomen ulkoministerin kanssa samaa mielipidettä jakavat, visailusta voi olla jopa todellista hyötyä. Yhtään pidempään tunteneiden kesken pelaaminen jää vaisuksi näppäilyksi. Päällimmäinen fiilis on: oliko tämä tässä?

Summa summarum: Awkward on suoraviivainen ja simppeli seurapeli, josta saa iloa vain jos bileissä on jo valmiiksi todella vaivaantunut tunnelma. Muutamat kysymykset saattavat herättää keskustelua, mutta suurin osa vaihtoehdoista ovat vain tylsän arkisia. Parempi pelata vaikka pullon pyöritystä. Se jos jokin on kiusallinen laji.

Kirjaudu kommentoidaksesi