Marvelin palikkasankarit toisella kierroksella

LEGO-pelien ystävillä on ollut kissanpäivät jo pidemmän aikaa. Palikkateeman ympärille muokattuja seikkailuja ilmestyy useampi vuodessa, eikä laatukaan ole liiemmin heitellyt. Seuraavana vuorossa on Marvel-lisenssiä monipuolisesti hyödyntävä LEGO Marvel Super Heroes 2.

Ollaan sankareita melkein kaikki

Aiemmin tänä vuonna palikkaukot ja -akat seikkailivat avoimessa hiekkalaatikossa LEGO Worldsin muodossa, pelastivat Ninjago Cityn The LEGO Ninjago Movie Video Game -nimihirviön tahdissa ja nyt vuorossa on jatko-osa parin vuoden takaiselle LEGO Marvel Super Heroesille. Marvelin hahmogalleriaa on jälleen hyödynnetty laajalti, sillä seikkailun tiimellyksessä törmätään miltei kaikkiin sarjakuvastudion pahiksiin ja hyviksiin. Alkutahdit isketään Galaksin vartioiden tahtiin, mutta Kostajat kuin myös vähemmän tunnetut supersankarit pääsevät esittelemään kykyjään. Kaikki hahmot näyttävät esikuviltaan ja taitavat erikoiskykynsä. Hämähäkkimies keinuu seittiensä varassa pitkin kaupungin katuja, kun taas Tony Stark lentää pukunsa avulla korkeuksissa väistellen vihollisten ammuksia. Läpäisemällä tehtävät ja keräämällä kaikki piilotetut esineet on mahdollista avata jopa 200 hahmomallia. Lähtöpisteenä toiminnalle toimii Marvel-kartano, josta iskuryhmät suuntaavat kohti pelastusoperaatioita.

Tuttuun tyyliin seikkailun voi koluta läpi yksin tai yhdessä kaverin kanssa samalta sohvalta. Ja tällä kertaa tapahtumat eivät nojaa mihinkään lähdeteokseen, vaan juoni kuljettaa viittasankareita originaalin tarinan läpi. Siinä missä kesällä julkaistu Ninjago-nimike seuraa orjallisesti elokuvan käsikirjoitusta, Marvel Super Heroes 2 pääsee revittelemään ilman rajoja. Tekijät ottavatkin hyödyn taiteellisesta vapaudesta ja kuljettavat pelaajaa ympäri Marvel-universumin kolkkia. Aikamatkailua ja teleportteja hyödyntämällä hahmot hyppivät välillä Hämiksen kotikulmilla Manhattanin pilvenpiirtäjien varjoissa, pelon kaitsemassa Hydra-imperiumissa ja käydäänpä pyörähtämässä myös Thorin kotikonnuilla. Tällä kertaa tekosyynä kaikelle toimii Kang Valloittajan maailmanrauhaa uhkaavat suunnitelmat. Superpahis kylvää hysteriaa ja tuhoa, jolloin sarjakuvasankarien on yhdistettävä voimansa tai maapalloa ei jatkossa enää ole.

Tuttua ja turvallista

Marvel Super Heroes 2 ei yllätä millään tapaa. Pelisarjan ystävät ovat alusta asti kotonaan toiminnan ja kontrollien kanssa. Teokseen ei ole tuotu oikeastaan mitään suurempaa uudistusta, vaan joissain asioissa on otettu jopa takapakkia Ninjago-seikkailuun nähden. Hahmoilla ei ole kehityspuita ja ylipäätänsä taistelu on yksipuolisempaa kuin Ninjagossa. Kahden napin rämppäämisellä pääsee pitkälle, minkä takia väännöt ovat huomattavasti monotonisempia kuin kesällä julkaistussa leffamukaelmassa. Osa hahmoista pelaa yhteen taistelukentillä ja suorittaa yhteisliikkeitä, mutta nämä hetket tuntuvat liian satunnaisilta. Kaverin kanssa mättäminen tuo kiitettävästi lisäväriä yksinäiseen sooloiluun.

Kaikissa kentissä on tavoitteena kerätä neljä kultaista palikkaa. Yhden saa tason läpäisystä, toisen keräämällä tarvittava määrä kolikoita, kolmannen löytämällä kaikki 10 piilotettua esinettä ja viimeisen pelastamalla Stan Leen pinteestä. Rahankeruussa on palattu takaisin kenttäkohtaisiin tavoitteisiin, minkä takia ympäristöjä pitää koluta ja tuhota tylsistymiseen. Ninjagossa kolikot kasvattivat kollektiivisesti rahapussia, jolloin kultapalikoita kertyi huomattavasti tasaisemmin. Avatakseen kaikki 200 hahmoa saa kellottaa tunteja kymmenien pelisessioiden edestä. Siis tuttua puuhaa LEGO-tittelien suurkuluttajille.

Tarjolla on myös oheistoimintaa taisteluareenojen muodossa, joihin voi mennä purkamaan aggressioita jopa neljän pelaajan voimin. Muuten LEGO Marvel Super Heroes 2 ei eroa ykkösosasta kuin tarinansa osalta.

Sarjan faneille

Vaikka tarina ei nojaakaan elokuvaan tai tv-sarjaan, pelisarjalle tuttu lämmin ja hassu huumori on vahvasti läsnä. Marvel-universumin hahmot heittävät toisilleen kuitteja ja puujalkavitsejä taidolla tehdyissä välivideoissa. Avausosasta tutut ääninäyttelijät ovat vaihtuneet, mutta korvaajat hoitavat työnsä uskottavalla tavalla. Teknisesti ja graafisesti Traveller’s Talen värikäs teos seuraa edeltäjiensä jalanjälkiä. Muutamat bugit pistivät silmään matkan varrella pilaamatta kuitenkaan kokonaisuutta.

LEGO Marvel Super Heroes 2 on varma valinta aiemmista LEGO-nimikkeistä pitäneille, eikä se ole muutenkaan hullumpi julkaisu. Viihdyttävässä – muttei kovin yllättävässä – kokoperheen pelissä riittää tekemistä pidemmäksi aikaa. Lokalisointi tosin puuttuu jälleen kerran.

Kirjaudu kommentoidaksesi