Snipperclips Plus: Cut it Out Together! kansikuva

Saksitaan, saksitaan, joka päivä saksitaan

Snipperclips: Cut it Out, Together! oli yksi Nintendon Switch-konsolin julkaisupeleistä. Muotojen saksiminen höpsöjen hahmojen kera oli parhaimmillaan hauskempaa puuhaa kuin laitteen ominaisuuksia laajemmin esittelevä 1-2 Switch. Snipperclipsiä ei kuitenkaan julkaistu fyysisenä pelikasettina ennen kuin nyt.

Juuri myyntiin saapunut Snipperclips Plus: Cut it Out, together! on paranneltu versio alkuperäisestä. Originaalin arvion pääset lukemaan tästä linkistä, mutta mitä kaikkea uutukainen tuokaan tullessaan?

Tapahtui edellisessä arvostelussa

Pelin konsepti on varsin näppärä ja sympaattinen. Pelaajien tehtävänä on ohjastaa parivaljakkoa Snip ja Clip erilaisten puzzlejen selvittämisessä. Kumpikin hahmo koostuu jaloista, naamataulusta sekä saksimistaan odottavasta kropasta. Hahmot voivat nimittäin leikata toisistaan paloja pois halutunlaisten muotojen aikaansaamiseksi. Ei muuta kuin hahmojen ääriviivat halutulla tapaa päällekkäin ja napinpainalluksella naps. Liiasta saksimisesta ei ole pelkoa, sillä alkuperäiseen muotoon palataan toista namiskaa painamalla.

Erilaisiin muotoihin saksittujen hahmojen avulla ratkotaan monenlaisia ongelmia. Välillä kaksikkoa pitää napsia ohuemmaksi erilaisten nappien painamista varten, joskus tarpeen on kanniskella nesteitä kupin muotoisena ja onpa myös erilaisten kahvojen muoto usein paikallaan. Tarjotut aivopähkinät ovat parhaimmillaan hyvinkin oivaltavia.

Parhaimmillaan snipperöinti on moninpelatessa. World-nimiseen maailmaan sijoittuvia puzzleja päästään pähkäilemään myös yksin, mutta kaksinpeli on koko nimikkeen suola ja pippuri. Soolonakin saksiminen onnistuu, mutta kokemus on huomattavasti valjumpi.

Moninpelaamaan päästään lisäksi Party-pelimuodossa, jossa aivopähkinöitä ratkotaan enimmillään neljän napsijan kesken. Blitz-moodi sen sijaan asettaa pelaajat toisiaan vastaan erilaisissa lyhyissä mutta hupaisissa minipeleissä. Kisaamaan pääsee muun muassa siitä, kumpi saa nopeammin saksittua toisen palasiksi ja kumpi värjää pelialueen nopeammin omalla värillään. Hupaisaa mutta lyhytikäisempää viihdykettä.

Uutuuttaan kiiltävää sisältöä

Mitä Plus-versio tuo sitten mukanaan? Aivan ykkösasiana ovat yli 30 lisäkenttää koluttavaksi. Puzzlentäyteinen World-maailma on laajentunut sarjakuvamaisella sekä lelulaatikkoon perustuvalla kokonaisuudella. Varoituksen sanana on todettava, että uudet koettelemukset eivät ole sieltä helpoimmasta päästä.

Lisäksi kertaalleen selvitettyjä ongelmia pääsee suorittamaan uudelleen, mutta tällä kertaa sattumanvaraisesti muodostuneiden hahmojen muodossa. Party-tila puolestaan täydentyy uusilla maksimissaan neljällä hahmolla selvitettävillä aivopähkinöillä. Pienempiä aktiviteetteja tarjoava Blitz-moodi on sekin täydentynyt kolmella tuoreella viihdykkeellä.

Kokonaan uusi lisä on Stamp-moodi, jossa 1-4 pelaajaa pääsee tekemään taidetta omilla hahmoillaan. Kyseessä ei ole kovinkaan mielenkiintoinen kokonaisuus, joten pelimuodon ihmettely jäänee vain kertaan tai pariin. Taidepläjäyksiään ei voi suoraan tallentaa, vaan apuna on käytettävä Switchin omaa kuvantallennuspainiketta.

Tuore lisäsisältö sopii todella hyvin osaksi nimikettä. Kokonaisuus on toimiva, eivätkä uudet koukut tunnu missään kohdin ylimääräisiltä.

Alkuperäisen Snipperclipsin omistajat, älkää huoliko. Mikäli omistaa jo alkuperäispelin, on lisäsisältö mahdollista ostaa myös erikseen Switchin eShopista.

Kaksin-saksin aina kaunihimpi

Alkuperäinen Snipperclips oli mainio peli Switchin Joy-con-ohjaimilla koettavaksi. Kaksinpelatessa kummallekin pelaajalle pieni ohjain kätösiin ja menoksi. Uusi versio mahdollistaa myös Pro Controllerin käytön, mikäli isompi ohjain tuntuu luontevammalta käsissä.

Snipperclips on edelleen hupaisa peli, Plus-sisältöineen kaikkineen. Se ei ehkä vie puzzleilupelien kuninkaan paikkaa, mutta se on hauskaa koettavaa etenkin kaksin. Yksinäisille susille kokemus ei valitettavasti ole aivan yhtä herkullinen. Suositeltavaa onkin siis ottaa kaveri mukaan samalle sohvalle ja pistää yhdessä saksien.

Kirjaudu kommentoidaksesi