Satumaisen kolmikon neljäs toinen tuleminen

Frozenbyten Trine-trilogian ensimmäinen tekele Trine: Enchanted Edition lumosi Switch-pelaajat vuoden 2018 marraskuussa. KonsoliFIN jäi kieli pitkällä himoitsemaan lisää pulmailua, ja viimein pitkä odotus palkittiin. Tällä kertaa valokeilassa loistaa Goblin Menace -lisärillä varustettu Trine 2: Complete Story.

Kinkkisiä ongelmia ratkovat vanhat tutut kaverukset velho Amadeus, varas Zoya sekä soturi Pontius. Maaginen Trine ilmestyy jälleen sankareille ja houkuttelee heidät mukaansa jännittävään seikkailuun. Matkalla fantastisen kauniissa satumaailmassa tavataan puhuvia kukkasia, pelastetaan prinsessoja sekä yksi äkäinen vaimo.

Kevyt, ehkä hieman ennalta arvattava tarina sopii hyvin peliin, jonka pääpaino on pulmien ratkonnassa eikä niinkään jännittävissä juonenkäänteissä.

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta

Trine 2: Complete Story toimii samalla periaatteella kuin sarjan ensimmäinen osa, mutta kaikki on suurempaa ja kauniimpaa. Koluttavana on 20 fysiikkapohjaisten aivopähkinöiden täyttämää kenttää, joiden vaikeustaso tuntuu selvästi entistä korkeammalta. Elämää kuhisevat maailmanpalaset ovat myös himpun verran laajempia, joten koettavaa riittää yli kymmeneksi tunniksi.

Hahmot käyttävät hyödykseen samoja peruskykyjä kuin ennenkin, mutta taitopuut ovat läpikäyneet melkoisen muutoksen. Esimerkiksi Zoya ampuu polttavan kuuman tulen lisäksi myös jäänuolia, joiden avulla hän hidastaa vihollisia tai jäädyttää veden pinnalle pienen pomppualustana toimivan hyisen lautan.

Pontiuksen fanit kiljuvat ilosta kuullessaan, että edellisessä luomuksessa vähälle huomiolle jääneellä lempeällä mörssärillä on tällä kertaa enemmän hyötykäyttöä. Verenhimoisia goblineita virtaa joukkion kimppuun ovista ja ikkunoista, ja murskattavia esteitä lojuu reitin tukkeena runsaammin.

Kimmeltävää tähtisadetta

Erilaiset pieniä bonuksia antavat varusteet ovat yllättäen kadonneet. Tämä ei kuitenkaan nokkelien sankareiden menoa hidasta, vaikka välillä ihmetelläänkin mihin eräs vedenalaisen hengityksen mahdollistava sormus joutuikaan.

On vaikea keksiä mitään moitittavaa Trine 2: Complete Storysta. Nimike peittoaa ykkösosan kaikissa kategorioissa: Grafiikka näyttää kauniimmalta, ja pulmien ratkominen vaatii enemmän loogista ajattelua. Myöskin pikkiriikkiset suorituskykyongelmat loistavat poissaolollaan. Frozenbyten rakkaudella kehittämä mestariteos on viisi tähteään ansainnut.

Vuonna 2011 julkaistun Trine 2:n arvion PlayStation 3:lle voi lukaista tästä.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi