Strike Suit Zero: Director's Cut (PSN)

Samalla kun nysvääjät hiovat Resogunissa ennätyksiään, tosimiehet hyppäävät virtuaalisen avaruusaluksen puikkoihin ratkomaan ihmiskunnan kohtaloa. Vaikka Strike Suit Zero: Director's Cut pitää sisällään pistesysteemin, pääpaino on räiskimisessä ja lukeskywalkermaisessa räjäyttelyssä. Eihän se täydellinen ole, mutta ainakin lähtökohdissa on asennetta.

Tulin, näin, räjäytin

Indiestudio Born Ready Gamesin Kickstarter-projekti Strike Suit Zero on ronski yritys palauttaa lähes sukupuuttoon kadonnut avaruusräiskintöjen genre. Tarinavetoinen lentely ja räjäyttely toimivat jo sellaisenaan sangen mainiosti, mutta vasta aluksen strike-tila näyttää ken on avaruuden vaarallisin tappokone. Siinä missä normilatingissa oleva kone tyytyy plasmatykkeihin ja yksittäisiin raketteihin, erikoismoodiin päässyt lentäjä viskoo parhaimmillaan kymmeniä ohjuksia kerralla – ja kaikki eri osoitteisiin. Toiminnassa on parhaimmillaan todellista tappamisen meininkiä. Etenkin isompien alusten upottaminen saa aikaiseksi hurraa-huutoja

Strike Suit Zerossa ihmiskunnan liittouma on sodassa muuta universumia vastaan. Kumpaankaan osapuoleen ei synny kummoistakaan kosketuspintaa 13 tehtävän mittaisen kampanjan aikana, mutta onneksi messevät taistelut saavat juonen aiheuttaman alakulon kaikkoamaan kaukaisiin galakseihin. Satojen alusten kohtaamisissa on fiilistä, eikä vähiten sen vuoksi, että tekoälyn ohjastamat hävittäjät pystyvät sotimaan ilman pelaajan panostakin. Huippupisteiden sekä parannusosien saamiseksi suoritettavat sivutehtävät kuitenkin käytännössä pakottavat protagonistin kiihkeimmän tulituksen keskelle. Ja mikäs siellä on ollessa, kun ympärillä paukkuu ja laivueiden lippulaivat tippuvat yksi kerrallaan kohti mustaa aukkoa.

Pääkampanjan kanssa ei vierähdä kuin hitusen päälle viitisen tuntia. Emopeli onkin saanut matkaan Heroes of the Fleet -lisäsisältöpaketin, jonka viisi tehtävää pitkä kampanja istuttaa pelaajan simulaattorin sisään kokemaan galaksien välisen sodan kiihkeimmät ja ikimuistoisimmat taistot. Lopputuloksena on hitusen irrallisen tuntuinen osio, jossa kaiken kukkuraksi vaikeusaste tuntuisi heittelevän huomattavasti enemmän kuin emopelissä. Viimeistä tehtävää jouduin vääntämään helpoimmallakin useamman yrityksen, ennen kuin pääsin edes lähelle onnistumista. Lisäri on silti kelpo harjoitus ja iltapuhde muutenkin mainiossa paketissa.

Plasmat sekaisin

On todella vaikea uskoa, että Strike Suit Zero on indiejulkaisu. Se on nimittäin todella komea, vaikka aluksien pinnat huokuvatkin lievää muovisuutta. Yksityiskohtien määrä on vaikuttavaa, eivätkä suurimmatkaan taistelut aiheuta moottorihuoneen nykimistä ja paukkumista. Strike-tilassa ammuttujen kymmenien ohjusten matkaamista sekä aikaansaamaa tuhoa katselee herkistyneenä. Studiolle on nostettava hattua suorituksesta.

Strike Suit Zero: Director's Cut on pätevä avaruusräiskintä, joka tarjoaa edulliseen hintaan melkoisen määrän kiihkeää sotimista ja tuhoamista. Aluksilla voisi olla enemmän eroavaisuuksia, tarinan soisi menevän aavistuksen syvemmälle, ja moninpelin puuttuminenkin rassaa, mutta alta parinkympin irtoava digijulkaisu on ehdottomasti hintansa väärti. Toimivaa avaruusräiskintää kun ei ole tarjolla ainakaan liiaksi asti.

Strike Suit Zero: Director's Cut on saatavissa PlayStation Storesta hintaan 17,95€.

Galleria: 

Kirjaudu kommentoidaksesi