Tekken Tag Tournament

Heihachi ja muut taistelijat ovat tulleet takaisin entistä ehompana. Vuosien saatossa Tekken on kehittynyt ja nyt Tekken on siirtynyt uudelle "super" konsolille, grafiikka on tietysti parempaa mutta pelattavuus on pysynyt samana. TTT:ssä on myös uusi alipeli, Tekken BOWL.


Pelin grafiikka on ällistyttävää muutamasta bugista huolimatta.Taistelijoiden naamat ovat todella hienoja ja elävän näköisiä.Vartalon mallinnus on myös hoidettu kotiin tosin sellaisia vartaloita kuin Doa:ssa ei ole. Eräät "puristus" otteet ovat siitä hienoja kun oikein voi tuntea vastustajan tuskan kun he oikein värisevät tuskasta.heh Tekkenissä on ollut aina nämä "lyönti räjähdykset" eli kun lyö vastustajaa niin tulee sellainen pieni räjähdys tai suuri riippuu lyönnistä. Vaikka pelissä on anti aliasing niin pieniä sahalaitoja kuitenkin esiintyy lattioissa. Jossain välissä peli nykii hieman mutta ei mitenkään häiritsevästi. Joissakin kentissä on uskomattomia valo efektejä, esim. lunta sataa tai aurinko paistaa. Vaikka kentät ovat todella kauniita, niissä on se paljon puhuttu "liuku hihna" efekti eli ollaan ns. 3D liukuhihnalla, tämä ärsyttää todella paljon kun peliä katsoo mutta pelatessa sitä ei huomaa. Ottelioiden lihakset ovat hieman "jäykkiä" eivät! kä näytä oikein elävältä kuten naamat. TTT on T3 uusilla grafiikoilla mutta ei se ole huono juttu, tekken3 on hyvä peli miksi tämä olisi sen huonompi.

Äänet ovat "hyviä", ei mitään erikoista eikä mitään surkeatakaan. Hahmot huutavat kuolon tuskansa normaalisti eikä ne ammu yli, ainakaa paljon Muuten ääniefektit ovat tavallista paukkamista ja puhisemista. Vastustajat huutavat aika mukavasti kun niitä monotetaan, sweet. Kaikissa loppu videoissa on sama musiikki, huono juttu koska jos on vaikka nopea tempoinen video niin musiikki ei oikein natsaa. Peli musiikeissa on hieman enemmän vaihtelua vaikkakin ne ovat saman yhtyeen käsialaa, eikä se yhtye ole edes hyvä. Huono juttu on myös se että pelissä ei ole puhetta lukuunottamatta taistelun alkua missä kuuluttaja sanoo "FIGHT!".


Pelattavuus on huippu luokkaa ja comboja on ihan älyttömästi. Helpoimmalla vaikeus tasolla peli sujuu ja voittoja tulee mukavasti. Kun vaikeus astetta nostaa niin peli tietenkin vaikeutuu, normal ja hard vaikeustasot olivat juuri passeleita mutta very hard meni jo yli hilseen. Taistelu mekaniikka on samallainen kuin T3:ssa, ympyrästä tulee potku,kolmiosta lyönti, kun painat kolmiota ja ympyrää yhtä aikaa niin hahmosi yrittää otetta ja niin edelleen. Perusiskuja voi muuttaa tekemällä ne suoraan liikkeestä, juostessa tehty potku muuttuu liukutaklaukseksi tai hyppypotkuksi. Eli jos ei olisi ikinään pelannut tekkeniä oppii heti suhteellisen yksinkertaisen nappi järjestelmän mutta combojen opetteluun menee aikaa. Dual shock ei sovi tähän peliin vaikka tärinät ovat ok niin kannattaa kaivaa vanha kunnon digi padi käyttöön koska ainakaan minä en tuntenut olevani kotona dual shockin kanssa. Tilastointi on heikkoa, tilastoista käy vain ilmi se että miten paljon ! on jotain hahmoa käyttänyt


Hakkaa, hakkaa


Pelihahmoja on n.30 joista 10 on piilotettuja. TTT:ssä ei ole kuin yksi uusi hahmo, Unknown joka ei periaatteessa ole edes uusi koska se kopioi toisten hahmojen liikkeitä. Loput hahmot ovat suoraan aiemmista tekkeneistä. Vastustajat eivät suoranaisesti ole toisiaan vaikeampia, jokainen on voitetavissa. Naiset ovat suorastaan huonoja ja he ovat vain tässä pelissä silmänruokana. Kuten jo nimestä voi päätellä tässä on Tag modi jossa pelataa 4 pelaajan voimin mutta vain 2 voi olla kentällä yhtä aikaa.Kun yksinpeli on puurrettu läpi ja BOWL alkaa kyllästyttämään, moninpeli kehiin niin peli-ikä tuplaantuu. Taistelu loppuu silloin kun toinen vastustajan (tai oma) jätkä tippuu kanveesiin, tämä siis tarkoittaa sitä että peli aika tuplaantuu ainakin periaatteessa. Markkinoilla on toinenkin peli jossa on tag modi (doa2) joskin siinä se on paremmin toteutettu, no maku asia, muuta uutta TTT:ssä ei oikein ole. Pelissä on muutamia "lisähienouksia" jotka avautuvat peli! n edetessä Theater mode jossa saa katsoa hahmojen loppu videoita ja kuunnella musiikkeja. Ja gallery mode johon saa tallennettua omia kuva kaapauksia. Kuvia mahtuu 12kpl. jotka vievät tilaa pelitalletuksen kanssa n.1mt, (12kpl.=1mt). Minimissään peli vie tilaa 413kb. Menut ovat tavallista tekken tavaraa mutta tallennus mahdollisuus saisi olla selvemmin esillä. Modeja on "runsaasti" tagin lisäksi, esim. one to one, survival ja time attack, joten pelattavaa on paljon.


T3kkenissä oli tekken force ja TTT:ssä on Tekken BOWL joka on letkeä ajan vietto peli. Kuten jo nimi kertoo että tämä on keilailu peli. Ideana on yksinkertaisesti keilata hopeapallolla Heihachin pään muotoisia keiloja. Yksinkertaista mutta todella hauskaa. Keilaajissa ON eroja, esim. Jackilla on voimaa mutta ei tarkkuutta ja Law taas on tarkka mutta voimaa puuttuu. Naiset ovat erityisen hyviä tässä mutta tappeluihin he eivät kelpaa


Yhteenveto


TTT on Tekken1,2,3 uusilla SUPER grafiikoilla. Pelattavuus on huippuluokkaa, eli samat systeemi kuin aiemmissa osissa.Tekken konkareille TTT on turvallisen tuttua puurtamista. TTT on turha ostos, jos omistaa jonkun aiemmista osista. Jos kunnon TAG peli kiinnostaa saattaa DOA2 olla parempi. Ei tekken huono peli ole mutta se taisi jäädä DOA:n jalkoihin.

Galleria: 

Kommentit

Ah, tätä nostalgiaa!

SUPER! :D

Keilaus oli parasta antia tässä megalomaanisessa apstraktisessa ydinfyysikkojen loistoyksilöpelissä :)

Klassikko.

Tämän voisi melkein copypasteta tulevan Tekken 7:n arvosteluksi, muuttamalla muutamia nimiä. Eikös.

Saataisiinkohan TTT 4K pleikkarille? Nyky grafiikat ei ole tarpeeksi SUPER.

Eikö riitä, että on TT-2K Pleikkarille? Badumtsih.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi