Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Red Dead Redemption 2.

Kyseinen Rockstar Gamesin länkkäriseikkailu olisi yksi ensimmäisistä peleistä, jonka olisin ennakkotilaamassa - vieläpä digitaalisesti. Hypejunaan on tullut noustua jo aikapäiviä sitten, kiitos keskustelualueen ketjumme (jonka löydät klikkaamalla tästä) sekä tuotosta käsittelevien uutisten. Kukapa ei haluaisi varsin kattavalta ja elävältä kuulostavaa villin lännen seikkailua, jossa hevosten kivekset reagoivat ympäristön lämpötilaan ja vaatteiden päälle satanut lumi sulaa ilman lämmetessä.

Mutta ennakkotilaaminen on pukelia. Huomasin nimittäin yhden asian, josta en haluaisi päästä nauttimaan nyt tai koskaan myöhemminkään. Nimittäin! Jos ennakkotilaa Red Dead Redemption 2:n, saa heti pelin alussa rahabonuksen, jolla ostaa päähahmona heiluvalle Arthurille vaikkapa hulppeammat ja tehokkaammat varusteet.

Miksi? Minkä takia haluaisin jo heti lähtöruudusta lähdettäessä helpotusta rahatukun muodossa? Mieluummin kokisin pelin sellaisena, kuin se on (oletettavasti) haluttukin koettavan.

Tuotoksen Special Edition puolestaan lupailee ennakkotilaajilleen lontooksi seuraavaa sisältöä muiden etujen lisäksi: Gameplay boosts, cash bonuses & discounts. Boosteja, rahabonuksia ja alennuksia. Jälleen: miksi? Ei, en halua näitä helpotuksia, pitäkää tunkkinne.

Paremmat varusteet ja tussarit tuntuvat isommilta saavutuksilta, kun niiden eteen pitää nähdä jonkun verran vaivaa. Ei se määränpää, vaan matka sinne. Ei kai kukaan halua pelin aloittaessaan hypätä suoraan loppusuoralle voimakkaiden varusteiden ja kiiltävien haarniskojen kanssa? Tämä vertaus ei kuitenkaan toimi Red Deadin kanssa, sillä peliin on lupailtu noin 60 tunnin pituista tarinaa, jota alussa saatava pesämuna tuskin paljoa lyhentää. Toivottavasti.

Mutta silti.

Jo pelin alussa rahakasan päällä istuminen tuntuu huijaamiselta, oikopolulta ja liian helpolta. Ainakin ajatuksen tasolla, enhän toki tiedä miten suuri tässä tapauksessa saatava pätäkkäkasa on.

Iso kysymys onkin, voinko ottaa ennakkotilausedut käyttööni ilman rahojen hyväksymistä. Jos valuuttakasa olisi vaikka odottamassa arkussa jossakin päin sankarimme leiriä, voisin sulavasti jättää sen huomiotta.

Red Dead Redemption 2 ei suinkaan ole ainoa ennakkotilaa-peli-ja-saat-tukun-pelinsisäistä-valuuttaa-lakipykälää rikkova tuotos.

Deus Ex: Human Revolutionin myös DLC-pakettina myytävä Tactical Enhancement Pack antoi pelaajille hulppeat 10.000 krediittiä heti alkuun. Sillä rahalla osti kelpo määrän energianpalautusta ja tussareita.

Grand Theft Auto V:n hulppeampien versioiden ennakkotilaajat saivat hahmojensa käsiin ilmaisia pyssyjä sekä alennuksia pelin sisäisissä kaupoissa. Kaikki kolme päähenkilöä pystyivät myös käyttämään omia erikoistaitojaan (ajan hidastamista tahi suuremman vahingon tekemistä) normaalia useammin.

Äskettäin julkaistun ja arvostelussamme kehutun Spider-Manin ennakkotilaajat saivat ylimääräisiä taitopisteitä käyttöönsä heti seikkailun alkajaisiksi.

Osa Uncharted 2:n ennakkotilaajat sai moninpeliä helpottavan ”currency multiplier” -kikkareen, kun taas MotoGP 17:n tilaajille lupaillaan ”credits multiplier” -apukeinoa nopeampaa voittamista silmällä pitäen.

Yhh. Masentavia esimerkkejä olisi kosolti enemmänkin listattavaksi, mutta ymmärtänette pointin jo tästä.

Red Dead Redemption 2:n ennakkotilaaminen kyllä kiinnostaisi, sillä voisin ladata pelin jo nyt odottelemaan perjantaita. Tuotoksella kun on kokoa noin sata gigaa, niin en mielelläni aloittaisi lataamista vasta perjantaina. Latausnopeudet tuntien villiin länteen pääsee vasta lauantain puolella.

Fyysisen paketin hakeminen kaupasta johtaisi myös samaan odotteluntäyteiseen lopputulokseen. Nimike julkaistaan ainakin PlayStation 4:lle kahden levyn pakettina. Ensimmäisen kiekon kannessa lukee Data Disc ja toinen tottelee nimeä Play Disc, mikä tarkoittanee ensimmäisen levyn toimimista asennusmediana. Asennus tuskin valmistuu ihan hetkessä tai parissa, joten odottavan aika on pitkä joka tapauksessa.

Olen vielä kahden vaiheilla mitä teen RDR2:n kanssa. Luultavasti odotan perjantaihin, ostan aamusella pelin digitaalisen perusversion ja pistän sen lataantumaan päivän aikana konsolille. Toiveena olisi, että kun selviän kotosalle, olisi villi länsi valmiina odottamassa.

Mutta latausnopeudet tuntien... Toivotaan parasta.

Kirjaudu kommentoidaksesi