Petri Katajan blogi

Hyvä musiikki on hyvää musiikkia.

Aivan sama onko kyseessä radiosta kuultu ralli suosikkiartistiltasi tai vaikka sitten videopelissä kuultu instrumentaali. Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvat vastikään Super Smash Bros. Ultimate -tappelutuotokseen ympätyt sävelmät, jotka pistävät Final Fantasy VII -roolipelin tutut melodiat uuteen uskoon.

Super Smash Bros. Ultimate on Nintendon Switch-konsolille julkaistu nimike, jossa monet eri pelihahmot Super Mariosta ja Pac-Manista aina Solid Snakeen ja Soniciin asti ottavat yhteen taistelun merkeissä. Nimike on saanut tasaiseen tahtiin lisää hahmoja erikseen myytävinä DLC-paketteina.

Tuorein tulokas on Final Fantasy VII:stä tuttu pahiksista pahin Sephiroth. Pitkätukkainen ja -miekkainen taistelija tuo muidenkin hahmojen tapaan mukanaan uuden kentän sekä aimo määrän musiikkia.

Uudet raidat ovatkin tarpeen, sillä vaikka samaisesta pelistä tuttu Cloud on jo entuudestaan Super Smash Bros. -taistelijana, saatiin hänen mukanaan kuunneltavaksi vain kaksi hassua kappaletta. Ja nekin kaksi oli napattu suoraan alkuperäisteoksesta, sellaisenaan.

Vertailukohtana kerrottakoon, että Simon ja Richter Belmont Castlevania-peleistä saivat kenttäänsä yhteensä 34 sävelmää. Kolmekymmentäneljä. Ja Final Fantasy VII:stä tarjolla oli vain kaksi suoraan alkuperäisnimikkeestä napattua taistelumusiikkia. Hyviä sävelmiä toki, mutta toteutus tuntui kovin laiskalta.

Mutta nyt tarjolla on yhdeksän sävellystä, joista neljä on jonkin sortin remixiä. Ja nehän muuten vasta upeita ovat. Kuunnellaanpa.

Sitä musiikkia

Oma suosikkini uutukaisista on Cosmo Canyonin uudet vaatteet:

Final Fantasy VII:n pääteema on myös muokattu taistelun taustalle sopivaksi:

Aerithin tunnusmusiikki on myös astetta menevämpi, jotta se soveltuu mätkeen taustaksi:

Eikä tässä vielä kaikki, sanoisi mainosmies. Bombing Mission on varsin mainio:

Kyllä näitä kehtaa kuunnella, tappelun taustalla tai ei.

Kirjaudu kommentoidaksesi