Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Videopelejä varten on sävelletty tuhottoman paljon musiikkia. Osa siitä on upeaa ja osa saa korvat vuotamaan verta. Huonoimmista sävelmistä olemmekin jo julkaisseet artikkelin (Kuppaisimmat videopelisävelmät — näitä huonompia musisointeja saa hakea), mutta entä se kaikista kaunein?

Ehdokkaita olisi vaikka kuinka monta Unchartedin tunnusmusisoinnista eri Zelda-sävellyksiin ja Chrono Triggerin eteerisiin melodioihin, mutta luulenpa varsinaisen ykkössijan olevan aikamoisen selkeä. The Last Storyn tunnusmusiikki? Cool Spotin rantateema? Child of Lightissa kuultu Auroran tunnussävelmä? Ei aivan.

Ken on heistä kaikkein kaunein?

Vetäydyin puoleksi vuodeksi vuorille kuuntelemaan vain ja ainoastaan pelimusiikkia, jotta osaisin nimetä sen upeimman ja kauneimman ja sen kaikkein kirkkaimman pelisävelmän. Tämän retriitin lopputuloksena kirjoitettu gradua vastaava tutkielma kertoo ykkössijan menevän oheiselle tuotokselle:

Kyllä, Final Fantasy VI:ssa kuultu Terra's Theme, joka tunnetaan käsittääkseni myös kyseisen pelin tunnusteemana. Kylmät väreet joka kerta. Sävelmä on legendaarisen Nobuo Uematsun käsialaa. Miehen ansioluettelo sisältää myös muita pelimusiikin helmiä muun muassa monista Final Fantasy -nimikkeistä, Chrono Triggeristä ja Lost Odysseyksesta. Jos parhaista pelisävellyksistä pitäisi kasata isompikin lista, olisi Uematsun tuotanto edustettuna todella vahvasti.

Mutta Terra's Theme lienee silti ylitse muiden. Se alkaa kenties yksinkertaisesti, mutta se saa edetessään lisää kerroksia kuulijoidensa iloksi. Nostalgialasit päässä tai ei, niin melodia on upea, eikö totta? Mikäli tuotos ei Super Nintendon mahdollistamin ääniskaaloin vakuuta, niin miten olisi sama kappale soitettuna aidoilla instrumenteilla? Viululla ja banjolla ryyditettynä kenties?

Ja jos tämä ei (jostain kumman syystä) riitä, niin miten olisi kokonainen orkesteri?

Jos ihokarvat eivät ole pystyssä näitä mestariteoksia kuunnellassa, niin johan on kumma.

Aivan parsa kappale, kunnes toisin todistetaan

Mikäli alkuperäinen Final Fantasy VI on kokematta, mutta melodia on tuttu kuin mikä, voi tälle olla monta eri syytä. Sävelmää on käytetty uusiksi monessa muussa pelissä aina Theatrhythm Final Fantasy -rytminimikkeistä aina Final Fantasy XV:een, jossa version tästä kappaleesta voi ostaa autoradiossa soitettavaksi.

Tuotos on myös kuultu monissa konserteissa sekä osana erilaisia albumikokonaisuuksia. Eikä suotta. Onhan se tämän nyt lukemasi tekstin perusteella kaunein videopelisävelmä päällä maan.

Koettakaapa muuttaa mielipiteeni.

Kirjaudu kommentoidaksesi