Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kauhunväristyksiä-blogissa käsitellään populaarikulttuurin kauhuteemaista tarjontaa.

Jokunen aika sitten Petri listasi muutamia tänä vuonna ilmestyviä videopeleihin perustuvia elokuvia. Listalla komeili monien hittipelien elokuvakäännöksiä, ja olipa sinne mahtunut myös muutama kauhufanien mieltä kutkuttava nimike, kuten Resident Evil -leffa. Pelkkien videopelirainojen varassa ei tämän vuoden viihdetarjonta kuitenkaan ole, vaan tulossa on myös eräs sarjakuvaan perustuva TV-sarja: The Sandman.

Neil Gaimanin legendaarisen The Sandman -sarjakuvan filmatisointi on ollut suunnitteilla jo jonkin aikaa. Ensi kertaa sarjakuvan kääntäminen elokuvaksi oli pöydällä vuonna 1991, mutta homma jäi silloin syystä tai toisesta puheiden tasolle. Suoranaiseen tuotantolimboon jumiutuneen tekeleen tulevaisuus näytti synkältä, mutta vuonna 2019 tuotantoyhtiö Warner Bros. onnistui myymään ideansa suoratoistojätti Netflixille – TV-sarjan muodossa.

Sekalaisen sisarusjoukon seikkailut

Synkkää fantasiaa ja kevyttä kauhua yhdistelevä The Sandman kertoo Morpheuksesta, unten valtiaasta. Tummatukkaisen miehen hahmon ottava voima on yksi seitsemästä ”loputtomasta” – monia jumaliakin mahtavimmista olennoista, jotka ovat olleet olemassa aikojen alusta saakka. Muita tähän sisarusjoukkioon kuuluvia henkilöitymiä ovat muun muassa Kuolema, Intohimo sekä Epätoivo. Oltuaan vangittuna lasipulloon vuosikymmenten ajan Morpheus onnistuu viimein pakenemaan tyrmästään. Nyt Nukkumatiksikin kutsutun olennon tarkoituksena on palauttaa hallitsemansa Unten valtakunta takaisin entispäivien loistoonsa.

Tältä "loputtomat" näyttävät sarjakuvan sivuilla.

Gaimanin mukaan The Sandmanin TV-versio pysyy uskollisena sarjakuvalle, joskin muutamia muutoksia on tehty. Esimerkiksi tapahtumien ajankohta on siirretty vuodesta 1989 meidän aikaamme, ja myöskin päähenkilön sukupuolta saatetaan muuttaa sarjaa varten.

Paljon huhuja, mutta vähän varmaa tietoa

DC Entertainmentin sekä Warner Bros. Televisionin tuottaman sarjan parissa työskentelevät Gaimanin lisäksi Allan Heinberg sekä Call of Duty -videopelisarjan käsikirjoittajana toiminut David S. Goyer. Näyttelijöitä ei ole vielä paljastettu, mutta esimerkiksi Imdb:ssä huhuillaan pääosan esittäjäksi brittiläistä Tom Sturridgea.

Tarkempaa tietoa The Sandman -TV-sarjan julkaisupäivämäärästä ei ole annettu, joten saattaa hyvinkin olla, ettei Nukkumatin seikkailuja päästä seuraamaan vielä tänä vuonna. Odotellessa on kuitenkin hyvä hetki tutustua Neil Gaimanin The Sandman -sarjakuvaan ja sen spin-offeihin, jos ne ovat syystä tai toisesta jääneet lukematta.

Kirjaudu kommentoidaksesi