Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Vuosi 2020 oli mitä oli. Korona vaikutti monen muun asian ohella myös elokuviin, sillä monen rainan julkaisua piti lykätä hamaan tulevaisuuteen. Jos kaikki menee hyvin, pitäisi näiden lykkääntyneiden teosten kimppuun päästä tänä vuonna. Luvassa pitäisikin olla huomattavan kiireinen elokuvavuosi.

Tähän isoon kasaan katsottavaa kuuluu myös kosolti videopeleihin pohjautuvia tai niitä liippaavia filmejä. Peleihin pohjautuvien teosten saralla on ollut paljon B-luokan tekeleitä, mutta viime vuosien Pokémon: Detective Pikachu sekä Sonic the Movie ovat antaneet osviittaa paremmasta.

Tänä vuonna peleihin perustuvia filmejä on luvassa enemmän kuin aikoihin. Ohessa listausta siitä, mistä tuleman pitää.

Monster Hunter

Capcomin Monster Hunter -peleihin perustuvan elokuvan piti nähdä päivänvaloa jo viime vuonna, mutta kuinkas sitten kävikään. Yhdysvalloissa filmin pariin päästiin joulukuun lopulla, mutta miten käy eurooppalaisten katsojien, sitä ei vielä osata sanoa.

Tuotoksen takaa löytyy Resident Evil -filmien tekijätiimistä tuttu aviopari, ohjaajana toimiva Paul W. S. Anderson sekä pääosassa nähtävä Milla Jovovich. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Ron Perlman (Sons of Anarchy, Hellboy), Meagan Good (Deception) ja räppärinä uransa aloittanut T.I. (Ant-Man). Oheisella trailerilla pöristellään kyllä armeijan kalustolla, mutta mukana on myös peleistä tuttua menoa.

Missä kohdin filmiä päästään katsomaan vanhalla mantereella, se on hämärän peitossa.

Uncharted

Naughty Dog -studion suosittuun pelisarjaan perustuva filmi on viimein todellisuutta. Monet vuodet erilaisissa limboissa viettänyt projekti saapuu teattereihin viimein tänä vuonna. Mikäli korona antaa myöden.

Rainan pääosassa nähdään elokuvien Hämähäkkimiehenä tutuksi tullut Tom Holland astetta nuorempana Nathan Drakena. Vekkulisti pääosaan aiemmin kaavailtu Mark Wahlberg on liittynyt rainaan Victor "Sully" Sullivanin roolissa. Ohjaajan pallille piti istua Bumblebeen nokkamiehenä toiminut Travis Knight, mutta lopulta vetovastuuseen pestattiin muun muassa Zombieland-rainat ohjannut Ruben Fleischer.

Yhdysvalloissa seikkailun makuun päästään heinäkuussa, Euroopassa toivottavasti myös näillä hujakoin. Äskettäin julkaistut kuvat voi tarkistaa tämän linkin (klik) kautta.

Mortal Kombat

Verisistä taisteluista tuttu mätkintäpelisarja muovataan monien vuosien tauon jälkeen jälleen filmin muotoon. Luvassa on iso määrä peleistä tuttuja hahmoja Sub-Zerosta Liu Kangiin ja Shang Tsungista Kabaliin. Trailereita tai kuvamateraalia tuotoksesta ei ole vielä jaettu.

Ohjaajana toimii Simon McQuoid. Mikäli nimi ei ole entuudestaan tuttu, niin kerrottakoon kyseessä olevan miehen ensimmäinen täysipitkän elokuvan ohjaustyö. Toisena tuottajana kuitenkin häärii muun muassa Aquaman-filmin ohjannut James Wan.

Atlantin toisella puolen filmin makuun päästään päivämäärällä 16.4. HBO Max -palvelun kautta. Miten mätkettä pääsee seuraavaan Euroopassa, se on vielä kysymysmerkkinä.

Mikäli kiinnostaa tietää, kuka näyttelee mitäkin roolia, niin tsekkaa viime vuonna julkaisemamme kuvakooste (klik).

Resident Evil

Ei siinä montaa hetkeä mennyt, kun edellisten Resident Evil -elokuvien sarja sai päätepisteensä, ja uusi jo alkaa. Tällä kertaa asialla ovat uudet tekijät, ja lupausten sekä ennakkomateriaalin perusteella meno muistuttaa huomattavasti enemmän pelejä. Traileria tulevasta ei ole vielä jaossa.

Ohjaamisvastuu on nimikkeessä Johannes Robertsilla, jonka edelliset työt tottelevat nimiä 47 Meters Down ja The Strangers: Prey at Night.

Tätä vuotta tarkempaa julkaisuajankohtaa ei nimikkeelle ole vielä kertoa. Näyttelijät sekä heidän pelihahmonsa voi kuitenkin tsekata tästä jutusta: Tuleva Resident Evil -elokuva heittää edelliset filmit romukoppaan – tältä näyttelijät näyttävät verrattuna roolihahmoihinsa

Bonus: Pelaajillekin tuttu Dune

Tämäkin projekti lienee syytä mainita, sillä pelaajillekin tuttu Dune on muovattu toistamiseen elokuvaksi. Kyseessä on toki Frank Herbertin kirjoittamaan Dune-kirjaan perustuva raina, joskin samaista lähdettä on käytetty myös männävuosina julkaistujen pelien lähteenä.

Kyseessä on joka tapauksessa kaksiosaiseksi kaavaillun tarinan ensimmäinen osa, jonka piti saapua teattereihin jo viime vuoden lopulla. Filmin ohjaajasta lienee kuitenkin syytä innostua, sillä tuotannon vetovastuussa on Denis Villeneuve, jonka viimeisimpiä elokuvia ovat kehutut Sicario, Arrival ja Blade Runner 2049.

Mikäli tämä ei vielä riitä, on näyttelijöiden listalla monet tutut nimet. Valkokankaalla nähdään nimittäin Timothée Chamalet, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Javier Bardem ja Jason Momoa. Huh.

Traileri tulevasta on alla. Filmin pitäisi saapua lokakuussa ainakin yhdysvaltalaisten katsojien ulottuville elokuvateattereihin sekä HBO Max -palveluun, joskin jälkimmäinen ei välttämättä lopulta toteudu. Ohjaajalla ja jakelijana toimivalla Warner Bros. -studiolla tuntuu olevan eri mielipide siitä, soveltuuko teos ensiesitykseen HBO Maxillle isojen valkokankaiden ohella. Mutta entä eurooppalaisyleisö? Aika näyttää.

Toinen bonus: Free Guy

Kyllähän Free Guy lienee myös syytä mainita. Filmissä Ryan Reynolds esittää videopelin epäolennaista sivuhahmoa, joka tajuaa olevansa kasa koodia ja päättää ryhtyä sankariksi.

Toimintakomedian ohjaajana toimii Shawn Levy (Yö museossa, Real Steel), ja muina näyttelijöinä nähdään muun muassa Jodie Comer, Joe Keery ja Taika Waititi. Myös muutamat Youtube-hahmot Ninjasta Pokimaneen nähdään valkokankaalla jonkinasteisessa roolissa. Katso traileri alta.

Lisäksi:

Seuraavan Tomb Raider -rainan piti saapua alustavien uutisointien mukaan katsottavaksi vuonna 2021, mutta koska projektista ei ole kuulunut mitään aikoihin, tämä ei liene todennäköistä. Alicia Vikanderin tähdittämä ensimmäinen osanen julkaistiin 2018. Jatko-osan yhdeksi kuvauspaikaksi huhuttiin Suomea, mutta näiden toisen käden tietojen lisäksi projektista on hyvin vähän infoa tarjolla.

---

Siinä ne ovat, tämän vuoden peleihin perustuvat elokuvat. Nostattaako lista kauhua ja pelkoa vai kenties ilon tunteita?

Kirjaudu kommentoidaksesi