Super Mario Galaxy ensitestissä

Nintendon Digiexpo-osaston ehdoton vetonaula oli pian julkaistava Super Mario Galaxy. Allekirjoittanut testasi uutta Mario-tasohyppelyä puolen tunnin ajan.

Heti ensimmäisenä huomaa sen, että Galaxy näyttää hyvin paljon GameCuben mielipiteitä jakaneelta Super Mario Sunshinelta. Grafiikka ei ole parantunut merkittävästi animaatiota lukuun ottamatta ja Galaxy sisältää edellisen pelin kaltaisen sarjakuvamaisen maailman.

Toisaalta alhaisempi vaikeustaso ja parempi pelattavuus tuovat uuden Mario-seikkailun lähemmäksi Nintendo 64 –klassikkoa Super Mario 64:ää. Mario etsii edelleen voimatähtiä, tällä kertaa loogisen oloisesti avaruudesta, ja yrittää tietenkin pelastaa maailman. Juoni on siis klassisen kulunut, kuten Mario-peliltä sopii odottaakin.

Parasta Mario Galaxyssä on sen pelattavuus. Pelihahmo liikkuu nunchuk-ohjaimen tatista ja hyppää kaukosäätimen A-nappulasta. A:ta ja B:tä painamalla Mario suorittaa pitkän hypyn. joka ottaa mainiosti huomioon pelattavan planeetan painovoiman. Nunchukia heiluttamalla lihava putkimies tekee pyörähdyshyökkäyksen. Kaukosäätimellä pystyy osoittamaan ruutua puhuakseen ystävällisten hahmojen kanssa ja heitelläkseen kerättäviä pienoistähtiä. Pelattavuus on kaiken kaikkiaan saumatonta ja ehdottomasti Mario-nimen arvoista.

Yksi kysymys herää tasosuunnittelusta, joka ainakin ensimmäisten muutaman kentän kohdalla on keskinkertaista. Esimerkiksi alkupään mehiläismaailma aiheuttaa haukotuksia jotain erikoista odottaneelle. Mukana on tosin muutamia mainioita ideoita, kuten lihansyöjäkasvin muuttuminen kiipeiltäväksi varreksi ja suloisesti pörräävä mehiläis-Mario, mutta pääasiassa pelaajaa odottaa pettymys.

Super Mario Galaxyssä on kuitenkin paljon potentiaalia ja pian selviää kuinka hyvä peli todella on. Avaruusteema sisältää erinomaisia mahdollisuuksia. Ainakin verkossa olevien videoiden perusteella loikinta äityy huimaksi, joten luvassa lienee ainakin Super Mario Sunshinen veroinen peli.

Galleria: 

Kommentit

Täytynee korjata sen verran, että grafiikkahan on selkeästi parempaa mitä Mario Sunshinessä, shaderoitune vesineen sekä enemmän polygoneja sisältävine hahmoineen, varjo/valo efekteineen, myös pelin yleinen suunnittelutyyli on tosi kaunista (ehkäpä makuasia mutta näin mielestäni). Myös se että pyörähdyshyökkäyksenhän Mario tekee Wiimotea heilauttamalla eikä nunchukia, näin ainakin muistaisin. Mario myös menee kyykkyyn B:tä painamalla ja näinollen sen avulla voi suorittaa pitkän hypyn tuttuun Mario tapaan..

Hieman heikosti kirjotettu, huonosti perusteltu artikkeli mielestäni.. ei ole normaalia täällä :S

Heti ensimmäisenä huomaa sen, että Galaxy näyttää hyvin paljon GameCuben mielipiteitä jakaneelta Super Mario Sunshinelta. Grafiikka ei ole parantunut merkittävästi animaatiota lukuun ottamatta ja Galaxy sisältää edellisen pelin kaltaisen sarjakuvamaisen maailman.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi