Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Disney kotiuttaa lisenssejään?

Disney -korporaatio on Wall Street Journalin mukaan päättänyt hoitaa itse tulevaan Toy Story 3 -leffaan liittyvän pelin kehityksen ja julkaisun. Muun muassa Autot (Cars) - ja Rottatouille (Ratatouille) -pelit Disneylle tehnyt THQ tarjoutui tekemään myös Toy Story 3:n, mutta Disney torjui ehdotuksen.

Wall Street Journal uskoo vastaavien tapausten lisääntyvän tulevaisuudessa, sillä suuret mediayhtiöt, kuten Viacom/MTV, Time Warner ja Disney, ovat viime vuosina jälleen lisänneet panostaan pelibisnekseen.

Viimeksi 90-luvulla mediayhtiöt yrittivät itse tehdä pelinsä, mutta myynnit jäivät heikoksi ja firmat päätyivät lisensoimaan tuotteensa Electronic Artsin, Activisionin tai THQ:n kaltaisille pelifirmoille. Mediayhtiöt kuitenkin hermostuivat lisenssipelien huonosta laadusta saamaan maineeseen, varsinkin kun siitä huolimatta pelifirmojen kassoihin virtasi mukavia voittoja.

Warner osti jokin aika sitten Lego Star Wars -peleillä maineensa luoneen TT Gamesin (ex-Travellers Tales) ja Viacom Guitar Hero -sarjan kehittäneen Harmonixin. Disney Interactive Studios on puolestaan pienten hankintojen kautta kasvanut jo 800 henkeä työllistäväksi studioryppääksi ja Disneyn tavoitteena on parin vuoden päästä julkaista 80-90 prosenttia omiin tuotteisiin perustuvista peleistä.

Galleria: 

Kommentit

Toivon todella että tämä tarkoittaa lisenssipelien selkeää parannusta entiseen, mutta silti skeptikkona epäilen muutosta nykyiseen tilanteeseen (selkeästi sanottu, tiedän).

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi