Tietoa PS3:n Pohjois-Amerikan julkaisusta

Sony on paljastanut San Franciscossa järjestämässään Gamer's Day 2006 tapahtumassa yksityiskohtia PlayStation 3:n julkaisusta 17.11. sikäläisellä markkina-alueella.

Myyntipakkauksesta löytyy Japanin tapaan virta- ja verkkojohto, yksi ohjain, sen lataamiseen tarkoitettu USB-johto sekä aikaisemmista Pleikkareista tuttu Multi AV -johto. Langaton ohjain toimii 30 tuntia yhdellä latauksella ja sen kantama on 20 metriä. 500 000 ensimmäistä pakettia sisältä myös Will Farrelin ja John C. Reillyn tähdittämän Talladega Nights -komedialeffan blu-ray -muodossa.

Sony vahvisti omien peliensä hinnaksi 59,99 dollaria (n. 48€). Vuoden loppuun mennessä ilmestyviä "julkaisupelejä" ovat:

 • Blazing Angels: Squadrons of WWII (Ubisoft)
 • Call of Duty 3 (Activision)
 • EA Sports Fight Night Round 3 (EA)
 • F.E.A.R. (Vivendi)
 • Full Auto 2 Battlelines (Sega)
 • Genji: Days of the Blade (Sony)
 • Madden NFL 07 (EA)
 • Marvel Ultimate Alliance (Activision)
 • Mobile Suit Gundam: Crossfire (Namco Bandai)
 • NBA 07 (2K Sports)
 • NBA 2K7 (2K Sports)
 • Need for Speed Carbon (EA)
 • NHL 2K7 (EA)
 • Resistance: Fall of Man (Sony)
 • Ridge Racer 7 (Namco Bandai)
 • Sonic the Hedgehog (Sega)
 • The Elder Scrolls IV Oblivion (Bethesda)
 • Tiger Woods PGA Tour 07 (EA)
 • Tom Clancy's Rainbow Six Vegas (EA)
 • Tony Hawk's Project 8 (Acivision)
 • Untold Legends Dark Kingdom (Sony)

Lisäohjain kustantaa 49,99$ (n. 40€) ja vanhojen muistikorttien tietojen kopiomista varten tarvittava adapteri 14,99$ (n. 12€). Joulukuussa kauppoihin tulee myös blu-ray -leffojen katselua helpottava kaukosäädin 24,99 dollarin (n. 20€) hintaan.

PS3:n verkkokaupasta, PlayStation Storesta, ladattavat pelit maksavat 14,99$ (n. 12€) tai vähemmän. Verkosta ladattu peli toimii viidessä eri PS3-konsolissa, joten niitä voi jakaa kavereille. Heti julkaisupäivänä valikomasta löytyy ainakin MotorStorm-demo.

PSP-käsikonsoli pystyy toistamaan PS3:n kovalevyllä olevia video- ja kuvatiedostoja langattoman yhteyden kautta. Tulevaisuudessa systeemin luvataan toimivan myös internetin välityksellä, eli voit katsella kotona olevan PS3:n sisältämiä videoita PSP:llä vaikka toisella puolella maapalloa.

Galleria: 

Kommentit

Kaikki tarpeellinen mukana. HDMI-kaapelin voi sitten itse kukin ostaa, kun tarvetta tulee. Lisälaitteet - peleistä puhumattakaan - eivät näytä olevan kovin hintavia. Suomen hintoihin saadaan pientä korotusta, mutta kipukynnys tuskin ylittyy sittenkään.

Julkaisupelit ovat mainioita. Itseäni kiinnostaa ainakin Resistance: FoM, Oblivion, Call of Duty 3 ja F.E.A.R.

Eipä saisi minua ainakaan mikään noista peleistä konsolia ostamaan. Oblivionkin on jo aikoja sitten puhkottu peeceellä.

Maaliskuuhun mennessä (tai milloin se Euroopan julkaisu nyt sitten lienee tuleekaan) on toi julkaisulista pidentynyt. Eipä silti, kyllä tuosta jo voisi poimia enemmän kuin yhden käden sormen verran pelejä matkaan. Hyvä homma toi leffan mukaan laittaminen, early adoptorit pääsevät demoamaan konetta leuat lattiaan loksauttavalla aineistolla :)

PSP:n ja PS3:n yhteistyöstä näyttää tulevan varsin maukasta. Vielä kun saavat tuon langattoman verkon ulottumaan koko Suomeen niin hyvää tulee.

Siis onko nuo euro hinnatkin nyt julkaistu vai taasko toimitus on vain valuuttamuuntimella pistellyt eurot kehiin?

-hinnat eivät ole virallisia, vaan käännetty tosiaankin dollareista. Lisäsin "noin"-ännät epäselvyyksien välttämiseksi.

Jaa, Motorstormko ei ehdi jenkkijulkaisuun? Luulin sitä nakeista varmimmaksi.

Jos asuisin jenkeissä (ja minulla olisi varma ennakkovaraus :), laitteen mukaan lähtisi todennäköisesti NBA tai NHL 2k7 ja lisäohjain. Oblivilion voisi toisaalta olla myös yksi alkuaallon hankinnoista. Eivät tosiaan mitkään resistancet tai genjikakkoset ole vielä vakuuttaneet, mutta odotellaan ensimmäisiä arvosteluja..

Itselleni lähtisi tuosta listasta seuraavat pelit:

Blazing Angels: Squadrons of WWII (Ubisoft)
Call of Duty 3 (Activision)
Genji: Days of the Blade (Sony)
Marvel Ultimate Alliance (Activision)
Resistance: Fall of Man (Sony)
Ridge Racer 7 (Namco Bandai)
The Elder Scrolls IV Oblivion (Bethesda)
Tom Clancy's Rainbow Six Vegas (EA)
Untold Legends Dark Kingdom (Sony)

Hirvittää jo nyt, kun Euro julkaisussa on todennäköisesti enemmän pelejä lähdössä. Tosin voi olla, että osaa siirtävät eivätkä kaikkia saman tyylisiä pistä pihalle yhtäaikaa Euroopassa.

"Hirvittää jo nyt, kun Euro julkaisussa on todennäköisesti enemmän pelejä lähdössä. Tosin voi olla, että osaa siirtävät eivätkä kaikkia saman tyylisiä pistä pihalle yhtäaikaa Euroopassa."

Niinpä, lisää listaasi vielä Heavenly Sword ja Motorstorm, ainakin.

Oma lista näyttäisi suurin piirtein tältä Euroopan-julkaisun aikoihin, jos rahat vain riittäisivät:

Genji: Days of the Blade
Marvel Ultimate Alliance (tämän voisi hankkia Wiillekin, mikäli ohjaus toimii siinä tarpeeksi hyvin)
Resistance: Fall of Man
Untold Legends: Dark Kingdom
Heavenly Sword
Motorstorm

Call of Dutyt ja Rainbow Sixit eivät niinkään kiinnosta, ja Oblivioniinkin tylsistyin PuuCeellä melko nopsaan. Ei minua ole tehty tylsien "free-roaming" pelien pelaajaksi, etenkään roolipelien, joihin kaipaan Juonta isolla jiillä, enkä mitään epämääräistä "pahuuden joukot hyökkäävät, tuhoa ne" tapaista huttua.

"Eipä saisi minua ainakaan mikään noista peleistä konsolia ostamaan. Oblivionkin on jo aikoja sitten puhkottu peeceellä."

Onpahan ainakin huomattavasti next-genimpää tavaraa kuin eräällä toisella konsolilla vuosi sitten, joka kärsi resoluutionpäivityspeleistä ja muista julkaisua varten kiirehdityistä titteleistä (PGR3 oli kyllä pettymys PGR2:n jälkeen, ei graafisesti, mutta sisällöllisesti, puhumattakaan Raren harvinaisen keskinkertaisista räpellyksistä). Kylläpä se kuitenkin piti yllättävän monet tyytyväisenä. Luulisi tämänkin pitävän.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi