LucasArts kiusoittelee klassikkopeliensä ystäviä

Eurogamer-sivuston väki ei jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan kysyä LucasArtsin edustajilta iänikuista kysymystä point'n click -seikkailupelien kohtalosta. Tarttuuko yhtiö vielä hamassa tulevaisuudessa viime vuosikymmeninä kulta-aikaansa nauttineeseen genreen, ja miksei Monkey Islandien ja Full Throttlen kaltaisia vanhoja klassikkoita voisi uudelleenjulkaista erityisesti Nintendo DS:llä tai Wiillä? 

LucasArtsin markkinointipäällikkö Chris Norris sekä tulevan Fracture-räiskinnän apulaistuottaja Jeffrey Gullett myöntävät kuulleensa kysymyksen hyvinkin usein. Sitä ei suinkaan ole jätetty huomioimatta, sillä Norrisin mukaan yhtiö tutkii jatkuvasti uusia väyliä pelikirjonsa julkaisemiseen. Hän kuitenkin toteaa, että päätösvalta asian suhteen on palkkalistalla häntä korkeammalla olevilla tahoilla. 

- Haluaisin todella nähdä uusien seikkailupelien ilmestyvän. Monet sanovat seikkailupeligenren olevan kuollut. Minä en ajattele niin, mielestäni se on joissakin määrin muuttanut muotoaan. Seikkailupelejä valmistetaan yhä, mutta ne ovat hieman erilaisia kuin ennen kiitos kauhuräiskintöjen ja vastaavien pelien, Norris sanailee.

Gullett sen sijaan uskoo, ettei Nintendo DS -pelikorttien tila riittäisi LucasArtsin vanhoille graafisille seikkailuille. Eurogamerin toimitus vastaavasti kyseenalaistaa moisen ajatuksen artikkelissaan, julkaistiinhan Amigan ensimmäinen Monkey Island vain neljällä disketillä. Gullett ei kuitenkaan kiistä, etteikö moinen voisi silti tapahtua. Hänen mukaansa he ovat ylpeitä yhtiönsä perinnöstä ja jättävät seikkailupelien suhteen ovenraon avoimeksi.

(Uutisen kuvat ovat muokattuja)

Galleria: 

Kommentit

Tuumasin jo, että GV on lähtenyt aprillikelkkaan hieman myöhässä, kun katselin kuvia ja olin lukevinani tekstistä Chuck Norriksen nimen, mutta onneksi tarkistin vielä havaintoni toistamiseen.

Olishan toi hienoa. Pääsis nuitakin hehkutettuja pelejä kokeilemaan. Helpostihan niitä koneellakin pelaisi, mutta eipä jaksa nähdä vaivaa. :D

tämä olisi aivan helvetin hieno juttu! siinä vaiheessa kun Indiana Jones and the fate of atlantis saapuu ds:lle, niin ostoon lähtee kyllä molemmat. pc:lle vieläkin toi kyseinen peli löytyy ja cd on vielä kaiken lisäksi hyvässä kunnossa, harmi vaan että en ole tarpeeksi geek, että osaisin laittaa sen pyörimään näillä uusilla koneilla (jotain se siinä aina valittaa.. =(

toivotaan parasta!

wsu69: "harmi vaan että en ole tarpeeksi geek, että osaisin laittaa sen pyörimään näillä uusilla koneilla (jotain se siinä aina valittaa.. =("

Lataa netistä ohjelma nimeltä ScummVM, sen avulla saa toimimaan kaikki LucasArtsin vanhat seikkailupelit uusilla koneilla.

Nyt vain sitten kaikki seikkailupelien ystävät tukkimaan LucasArtsin sähköposti ja pistämään heille painetta, että julkaisisivat nuo vanhat klassikot hieman ehostettuina Wiiwaressa. Etenkin vanhemmat pelit mahtuisivat reilusti 40 megaan, jopa useampaan kertaan.

Kyllähän esimerkiksi ScummVM:n DS-porttaus (http://scummvm.drunkencoders.com/) + suunnilleen kaikki LucasArts-klassikot mahtuisivat tuohon 256 megatavuun, joten valitus tilarajasta on ihan tuubaa. Eli jos vain M3 tai vastaava löytyy, niin ei muuta kuin pelaamaan.

Monkey Islandit DS:llä olisi jotain niin siistiä. Varmasti ostaisin, ja niin varmasti moni muukin! :D

Paavi, pitihän ne vanhaa blogiavautumista varten tekemäni amatööripaintshoppaukset laittaa kierrätykseen ;)

Itsekin olisin kovin innokas saamaan viralliset käännökset, PC-versioita kun ei viitsi kaivaa ja vippaskonsteihinkin olen liian laiska. Pliis, LucasArts?

En toki pistäisi pahakseni, jos palkkaisivat kahden ensimmäisen Monkey Islandin parissa häärineen Ron Gilbertin työstämään Guybrushille uusia seikkailuja.

Josko joskus ryhdyttäisi sanoista tekoihin. Lucasarts saisi hetkeksi unohtaa kaiken Star Warsiin liittyvän ja tehdä jotain uutta Fracturen lisäksi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi