Sony opastaa PS3:n ohjaimen akun irroituksessa

Sony ilmoitti lokakuussa, että käyttäjä ei itse pystyisi vaihtamaan PlayStation 3:n Sixaxis-ohjaimen akkua. Tämä tuntui olevan suuri ongelma monelle, vaikka Sony lupasikin akuille pitkää elinikää ja tarvittaessa järjestää vanhoille ohjaimille vaihtopalvelun.

Joystiq-sivuston selaama PS3:n käyttöohje kuitenkin antaa yksityiskohtaiset ohjeet Sixaxis-ohjaimen auki ruuvaamiseen ja akun poistamiseen siinä tapauksessa, jos ohjain pitää syystä tai toisesta heittää roskikseen. Akkuhan on ongelmajätettä, joka pitää toimittaa asianmukaisesti käsiteltäväksi.

Pienellä mielikuvituksella ohje on tietenkin sovellettavissa myös akun vaihtoon, mikäli jostain vain saa käsiinsä ohjaimeen sopivan akun. Sony kuitenkin huomauttaa, että ohjaimen ruuvit ja akun saa irroittaa vain jätteiden lajittelemiseksi.

KonsoliFIN ei myöskään rohkaise kokeilemaan omia akkuvirityksiä PS3:n ohjaimessa.

Galleria: 

Kommentit

Olisi varmaan kannattanut tehdä samanlainen akku/paristokotelosysteemi kuin XO:n vastaava ja vara-akut tarvikkeina myyntiin. No, kaikkea sentään viitsi kopioida...

Ei pleikkari kaikkee kopioikkaan... ;)

Niin, ottihan Sony sentään Dualshock-ohjaimen ulkomuodon Sixaxikseen. Sekin tosin kopioitu edellisistä Playstationeista.

Akku todennäköisesti kestää kuitenkin pidempään kuin ohjain.

Jos vaikka varovaisesti arvioiden akun kapasiteetti laskee 200 latauksen aikana puoleen (30h -> 15h) on se silloin kerännyt jo 4500 pelituntia (jos se siis aina pelataan loppuun ja laitetaan sitten lataukseen; pelaaminen onnistuu tietysti myös latauksen aikana).
Vastaa reilun neljän tunnin päivittäistä pelaamista kolmen vuoden ajan.

Nykyisten lithium polymeeri akkujen, jollainen siis Sixaxiksestakin (!) löytyy, pitäsi kestää 500 latausta/tyhennystä, kunnes teho on pudonnut 80% eli silloinkin PS3:n ohjaimella pelaa vielä kuusi tuntia/lataus.

Ainoa asia mikä tässä uutisessa hieman minua ihmetyttää, on se, että kun Sony nyt alkaa kertomaan käyttäjille miten akkua vaihdetaan, niin katoaakohan tuo aikasemmin ilmoitettu vaihtopalvelu kaikessa hiljaisuudessa unholaan?

Eihän tuossa vaihtamista opeteta, vaan jätteitten käsittelyä.

"Eihän tuossa vaihtamista opeteta, vaan jätteitten käsittelyä."

Totta, muutamalla saitilla vaan tästä oli kirjoitettu kuin se olisi ollut oikea ohje akkujen vaihtamiselle, mutta siitä ei tosiaan näyttäisi olevan kyse.

Karvapallo: "muutamalla saitilla"

Mutta mehän ei ollakaan mikä tahansa saitti. :p

No emme todellakaan ;)

Taisi itseasiassa olla pahamaineinen lööppijulkaisu Kotaku josta tästä aikaisemmin tänään luin

http://kotaku.com/gaming/sixaxis/sony-confuses-ps3-owners-with-diy-batte...

Edelleen Kotakun ainoa selväpäinen toimittaja on Brian Crecente.
Tosin siinä vaiheessa kun mies synkkaili PS2:n Guitar Heron ja Xboxin Karaoke Stagen "I Love Rock'n'Rolleja" voidakseen laulaa ja "soittaa" kitaraa yhtä aikaa, niin epäilys heräsi: http://www.youtube.com/watch?v=Sl6N-Z_9A-E :D

No mut just ton takia Kotakua on kiva lukee ;)

Toisaalta sen juttuihin pitäisi aina suhtautua melkoselle kriittisyydellä. Mut on niissä joskus totuuden siemeniä... kai... :D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi