Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PSP:n myynti moninkertaistui Jenkeissä

Kiitospäivän jälkeinen perjantai on perinteisesti yksi Yhdysvaltojen vilkkaimmista ostospäivistä ja PS3:n ohella myös PSP ja PS2 kävivät hyvin kaupaksi.

PSP:n ja PS2:n viikkomyynti piristyi parikymmentä prosenttia jo PS3:n julkaisun imussa, mutta viime viikolla PSP:n menekki kasvoi peräti 280,5 prosenttia ja PS2:n 120,6 prosenttia.

Lukumääriä ei kerrottu, mutta PSP:n viikkomyynti on viime kuukausina ollut 30 - 40 000 ja PS2:n 60 - 75 000 kappaletta.

Myöskään PS3:n lukuja ei vielä paljastettu, mutta Sony kertoi konsoleita olevan luvassa lisää taas tällä viikolla. Sony on julkaisun jälkeen lennättänyt koneita Pohjois-Amerikkaan viikoittain ja aikoo jatkaa toimintaa ainakin vuoden loppuun.

Pyrkimyksenä on edelleen saada miljoona PS3-konsolia Pohjois-Amerikkaan tämän vuoden aikana.

Galleria: 

Kommentit

Konsolimyynnit piristyvät joulun lähestyessä!? OMFG! :O

No ei vaan. :)

Ymmärtää kyllä miksi Sony ilmoittaa varsinkin PSP:n luvut prosentteina eikä suoraan myyntilukuina. Kenties jollekin voisi tulla kiusaus verrata lukuja kilpailijoihin, eikä lopputulos olisi kovinkaan edullinen Sonyn kannalta...

Myöskään PS3-lukujen panttaaminen vielä lähes kaksi viikkoa julkaisun jälkeen ei lupaile hyvää. Olivatko analystit sittenkin oikeassa puhuessaan 125-175k konsolimääristä julkaisussa, ja lukujen panttaaminen on vain epätoivoinen yritys piilotella valmistusongelmien todellista laajuutta..?

Ahahahaa, tietenkin myynti kasvaa, kun vuoden kovin myyntisesonki alkaa.

Kyllähän se myynti tietysti kiihtyy loppuvuodesta, mutta eikös se ole kuitenkin ihan kohtuullinen tulos (kilpailijoista huolimatta), jos PSP:kin on myynyt kuukausia 30-40000 viikossa? Nuo prosentit voi kyllä huoletta sivuuttaa, sillä jos vanha XBOX myisi 10 konsolia enemmän viikossa Japanissa, niin sikäläinen myynti kasvaisi varmaan 1000 prosenttia.

hyvä psp!

Ovatko PSP:n ja DS:n myyntierot mukamas muualla kuin Japanissa huimat? Eivät. DS toki johtaa, mutta onko se todella outoa? Nintendolla on pitkä kokemus käsikonsoleista, Sonylla ei.

Todellisuushan on myös yleensä prosenttien sekä myyntimäärien kohdalla se, ettei suurin osa yleisöstä tiedä, miten paljon normaali myynti on ja minkälainen myynti olisi erinomainen. Siksi on helpompaa käyttää prosentteja. 280 prosenttia myös kuulostaa toki hienolta. Ilmiselvää kuitenkin on, että myyntiluvut ovat nyt kokonaisuudessaan olleet PSP:n kohdalla mairittelevia.

Hyvä bisnes olisi ollut tiettyyn aikaan ostaa täältä Suomesta DS-konsoleita ja myydä Japaniin. Suomestahan on aina saanut sitä konsolia mistä vain.

"sillä jos vanha XBOX myisi 10 konsolia enemmän viikossa Japanissa, niin sikäläinen myynti kasvaisi varmaan 1000 prosenttia"

Itseasiassa, voisikohan tuota edes laskea, kun viikossa ei nykyään myydä välttämättä yhtäkään Xboxia?

Mikäli Sony onnistuu tavoitteessaan saada pelkästään Amerikkaan miljoona PS3:sta, ja onnistuu vielä myymään ne kaikki, PS3 on jo menestynyt paremmin siellä kuin Xbox 360 samalla aikavälillä viime vuonna (myynnit olivat jotain 700K luokkaa). Ja PS3:n kohdalla kun voi vielä puhua menestyksestä Japanissa...

"Ovatko PSP:n ja DS:n myyntierot mukamas muualla kuin Japanissa huimat? Eivät. DS toki johtaa, mutta onko se todella outoa? Nintendolla on pitkä kokemus käsikonsoleista, Sonylla ei."

Muistaakseni DS on alkanut ottaa selvää eroa muillakin markkina-alueilla ja USA:sakin taisi DS:iä mennä parinkertainen määrä PSP:hen verrattuna tuossa viime kuussa. Pitäisi tarkistaa jostakin.

"Todellisuushan on myös yleensä prosenttien sekä myyntimäärien kohdalla se, ettei suurin osa yleisöstä tiedä, miten paljon normaali myynti on ja minkälainen myynti olisi erinomainen. Siksi on helpompaa käyttää prosentteja. 280 prosenttia myös kuulostaa toki hienolta. Ilmiselvää kuitenkin on, että myyntiluvut ovat nyt kokonaisuudessaan olleet PSP:n kohdalla mairittelevia."

On myös sen kaltainen ilmiö, että kun ei voida isoilla numeroilla näyttää kuinka hyvin menee, niin siirrytään prosenttitaulukkoon.

"Ovatko PSP:n ja DS:n myyntierot mukamas muualla kuin Japanissa huimat? Eivät. DS toki johtaa, mutta onko se todella outoa? Nintendolla on pitkä kokemus käsikonsoleista, Sonylla ei."

PSP kamppailee tällä hetkellä 5 vuotta vanhan Game Boy Advancen myyntien kanssa tasapäisesti, mutta DS repii eroa sitä tahtia maailmanlaajuisesti, ettei siihen kannata pahemmin vertailla.

Viimeksi näkemässäni statistiikassa PSP:n myynnistä muualla kuin Japanissa ei todellakaan ollut mitään huimaa eroa. Voitte toki korjata asian näyttämällä faktoja. DS kyllä johti, sen myönnän. Mielenkiintoista olisi nähdä esim. USA:n uudet tilastot.

Ainakin Iso-Britanniassa DS myy aika paljon paremmin kuin PSP. Itse asiassa yli 2,5 kertaa niin nopeaa kuin PSP.

http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=21400

Tuossa on kyllä melko merkittävä ero. Euroopan kohdalla myydyissä laitteissa oli muistaakseni suhdanne-erona 2/3 DS:n hyväksi. Tosin en osaa varmuudella sanoa, oliko luku kokonaismyynti vai esim. puolen vuoden skaala.

"Viimeksi näkemässäni statistiikassa PSP:n myynnistä muualla kuin Japanissa ei todellakaan ollut mitään huimaa eroa. Voitte toki korjata asian näyttämällä faktoja. DS kyllä johti, sen myönnän. Mielenkiintoista olisi nähdä esim. USA:n uudet tilastot."

http://www.vgcharts.org/

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=4862337&postcount=178

Ja kannattaa muistaa että Sony ilmoittaa PSP-luvut "shipped", kun taas Nintendo ilmoittaa lukunsa myytyinä konsoleina.

"Sales by Region:"
_____Asia N. America Europe/PAL
DS - 11.94m 7.07m 7.01m = >26.03m sold WW
"PSP - 4.83m 5.62m 5.27m = >15.72m sold WW" (Lähde. neograf)

Eikö tämä puhu melko selkeää kieltä?

Tosin DS:n tämänhetkinen pelimyynti on kyllä vahvemmalla pohjalla.

Silti tilastot ovat melko hauskoja:
http://www.vgcharts.org/consworld.php

"Eikö tämä puhu melko selkeää kieltä?"

Kyllä minusta ainakin. DS on myynyt yli 10 milj. kpl enemmän kuin PSP maailmanlaajuisesti, ja ero kasvaa koko ajan.

"Silti tilastot ovat melko hauskoja:
http://www.vgcharts.org/consworld.php "

Kuten varmasti huomasitkin niin ylläoleva taulukko ei ole ajan tasalla, mutta esim. tämä tilasto puolestaan on:

http://www.vgcharts.org/usaconscomps.php?name1=DS&name2=PSP&type=0

Kunhan psp hinta laskisi niin sitten tulisi hyvin myyntiä. Ainakin uskoisin

No johan nyt :)

"Ovatko PSP:n ja DS:n myyntierot mukamas muualla kuin Japanissa huimat? Eivät. DS toki johtaa, mutta onko se todella outoa? Nintendolla on pitkä kokemus käsikonsoleista, Sonylla ei."

"Sales by Region:"
_____Asia N. America Europe/PAL
DS - 11.94m 7.07m 7.01m = >26.03m sold WW
"PSP - 4.83m 5.62m 5.27m = >15.72m sold WW" (Lähde. neograf)

5.62/7.07 ja 5.27/7.01

Tästä mielestäni huomautin vain, enkä ole kiistänyt Japanin suurta eroa, joka vaikuttaa maailmanlaajuisiin myynteihin merkittävästi.

Loppukommentti: pidän silti Nintendosta ;)

Ottamatta kantaa siihen, kumpi on parempi (Sony!) tai kummalle käsikonsolille tehdään parempia pelejä (Gamespot listaa DS:n Top 10 -peleihin kolme virtuaalikoirasimulaattoria ja kolme Mario-johdannaista - SONY!) on ilahduttavaa, että PSP:n myynti kasvaa. Eikä minulla ole mitään sitä vastaan, että Nintendo tekee lapsille kalliita Tamagotchi-leluja. Molemmilla konsoleilla on asiakaskuntansa ja on mukavaa, että tarjontaa löytyy toivottavasti tämän myynnin kasvun ansiosta jatkossakin moneen makuun.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi