Scene It? Box Office Smash!

Xbox 360 -konsolin ikioma Buzz! julkaistiin Scene It? -nimeä kantavana pelinä viime vuonna. Elokuva-aiheisista kysymyksistä koostuva tietovisailu kärsi Live-tuen puutteesta ja suomalaisten näkökulmasta lokalisoinnin olemattomuudesta. Box Office Smash! -jatko-osa korjaa ensimmäisen monien iloksi, mutta suomidubbi jää odottamaan myöhempiä inkarnaatioita.

Popparit mikroon

Box Office Smash! jatkaa tutulla linjalla. Kahteen osaan ja viimeiseen Final Cut -kierrokseen jaettu peli voidaan määrittää joko lyhyeksi, pitkäksi tai vaihtoehtoisesti kisan voi kustomoida alusta alkaen mieleisekseen. Pituudet vaikuttavat ainoastaan kysymysten määrään kahdessa ensimmäisessä kilpailuosiossa. Final Cut pysyy valinnasta huolimatta ennallaan; oikeat vastaukset nostavat kertoimen parhaimmillaan kymmenkertaiseksi ja väärä vastaus nollaa saldon takaisin yhteen. Miinuspisteitä ei normipeleissä jaeta, mutta muunnelluilla säännöillä pelatessa voi sakkopisteiden ohella vaikuttaa myös vastaustapaan ja pelin jatkuvuuteen.

Pelimekaniikka on pysynyt samanlaisena, mutta käyttöliittymää on virtaviivaistettu sulavammaksi. Enää ei aikaa vieviä reissuja tehdä studiolla, vaan lyhyet introt vievät nopeasti kilpailun pariin. Kestot ovat tästä johtuen saatu karsittua lyhyessä pelissä 15-20 minuuttiin ja pidemmässä kamppailussa 20-30 minuuttiin, mikä on varsin sopiva mitta kaveriporukassa pelaillessa. Graafinen ilme on saanut myös lievän kasvonkohotuksen näyttävämmällä ulkoasulla. Pehmeästi rullaavia animaatioita säestää totuttuun tapaan elokuvasiteerauksia ryöstöviljelevä kaksikko, joiden läpät harvemmin osuvat kohteeseen. Box Office Smash! on myös ensimmäinen Xbox 360 -peli, joka hyödyntää uuden syyspäivityksen mukana tuomia avatareja.

Todellisia muutoksia Box Office Smash! tarjoaa lopulta hyvin vähän. Uudet kysymykset ja videopätkät ovat itsestäänselvyys, ja peli käyttää samaa tallennustapaa kuin aikaisempikin osa. Esitetyt kysymykset tallentuvat profiiliin, minkä vuoksi pelaajaa saa uutta naposteltavaa siihen saakka, kunnes kierros alkaa jälleen alusta. 1930-luvulta aivan viimeisimpiin kesäleffoihin asti jakautuvat kysymykset ovat tuttuun tapaan visaisia, ja vaativat aitoa elokuvatietämystä. Perussunnuntaikatselijoille suurin osa Box Office Smash! -pelin kysymyksistä ovat vähän turhan hankalia, vaikka osa tehtävistä painottuukin muistamiseen. Eri pelimuotoja on tullut muutama lisää, ja vanhoja turhakkeita on karsittu. Ylivoimaisesti hauskinta on arvuutella klassikkoelokuvien kohtauksia 8-bittisellä grafiikalla toteutetussa visailussa, eivätkä muutkaan uutuudet ole lainkaan epäonnistuneita viritelmiä. Box Office Smash! on ottanut myös oppia viime osan virheistä, sillä pelistä ei löydy kuin muutama huonosti toteutettu osio, jossa voittaja on käytännössä ensimmäisenä vuoron anastanut pelaaja.

Lopputekstit rullaamaan

Vaikka pohjolan urhoja (ja muita kielitaidottomia) sorretaankin lokalisaation puutteella, lisää Box Office Smash! sentään kauan kaivatun Live-tuen mukaan. Enää ei tarvitse etsiä elokuvatietäjiä kaveriporukasta, vaikka parhaimmat huvit saadaankin edelleen sohvan ääressä, vaan parin kliksun päässä avartuva virtuaalimaailma tuo elokuvafriikit ja tietovisailijat omaan olohuoneeseen. Riippuen pelikumppanien yhteyksistä ja sijainnista lagia on hieman havaittavissa, mutta sillä ei ole suurtakaan merkitystä pelin rakenteen vuoksi. Verkkopelin ohella Live-tuki tuo aikanaan myös lisäkysymyksiä peliin, arvatenkin maksua vastaan.

Scene It? Box Office Smash! tarjoaa tuttuakin tutumpaa menoa pienoisin parannuksin. Live-tuen sisällyttäminen on iso plussa tietovisailijoille, ja uudet visailut löytävät varmasti kodin fanien keskuudesta. Ongelmaksi muodostuu tosin esiosaakin vaivannut kysymysten määrä, sillä lisensoidut kyssärit alkavat ennen pitkään pyöriä uudestaan. Suomalaisten kannalta myös kotimaisen uupuminen saattaa vaikuttaa monen ostopäätökseen, sillä koko perheen huviksi täysin englanniksi puhuttua ja tekstitettyä Box Office Smash! -peliä ei voi suositella.

Galleria: 

Kommentit

Ikävää, että tästä puuttu dubit :( Buzz on ihan perhanan hauskaa kavereiden kanssa. :p

Olen vieläkin katkera kun vaimo vetäisi puolen tunnin pelisession lopuksi ohitse viimeisellä kysymyksellä. Ja tsägällä tottakai!!

Itekin uskon, että niin kauan kuin tästä puuttuu kunnon lokalisointi, niin tähän taloon tulee aikaisemmin Buzz!.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi