OutRun Online Arcade

Julkaisija: Sega Kehittäjä: Sumo Digital
Julkaisupäivä: 15.4.2009 Lajityyppi: Ajopeli
Pelaajia: 1, Live 1-6 Live-tuki: Moninpeli, tulostilastot
PEGI-suositus: 3+ Hinta: 800 pistettä (10 euroa)
Koko: 352 Mt Muuta:

Xbox Live Arcade on taas askeleen lähempänä kolikkopelitaivasta, kun sen valikoimiin on huristellut OutRun Online Arcade, Segan kaahailuklassikon nykyaikaiseksi päivitetty versio.

Online Arcadessa tavoitteena on OutRunien perinteitä kunniottaen hurmata pelkääjän paikalla istuva neitokainen ajamalla maaliin mahdollisimman nopeasti muun – onneksi samaan suuntaan menevän – liikenteen seassa. Lyhyemmistä pätkistä koostuvan kisan vaikeuteen voi itse vaikuttaa jokaisen osuuden lopussa reittivalinnalla: vasen laita vie helpompaa ja oikea vaikeampaa tietä kohti. Kaikkiaan 15 mielenkiintoisen maiseman ansiosta miljööt eivät käy liian nopeasti tutuiksi.

Eri pelimuodoissa kisataan joko pisteistä tai ajasta, ja kuten kolikkopeleissä yleensä, tulostaulut ovat kaikki kaikessa. Jokaisella ei ole välttämättä pelikaveria kirittämässä, joten tässä kuvioihin tulevat pelin saavutukset (PlayStationilla Trophyt). Toki mukana on myös tavissaavutuksia, kuten "aja kisa loppuun automaattivaihteistolla", mutta lopuilla erotellaan pojat miehistä (tai työssäkäyvät miehet hyvähermoisista pojista, joilla on paljon vapaa-aikaa).

Virtuaalipalkinnot tarjoavat oivallisen katsauksen OutRunin powergaming-puoleen. Jokaisessa pelimuodossa saavutukseen vaaditaan jos ei nyt aivan täydellistä, niin ainakin äärimmäisen hiottu suoritus. Vaikka jokin aika- tai pisteraja tuntuisi aluksi liki mahdottomalta, se ei sitä ole, kuten usein pikkutunneille venyvä sekunnin kymmenysten hiominen pois kilpailuajasta osoittaa. Näitä voi jo sanoa saavutuksiksi.

OutRun Online Arcade on malliesimerkki erinomaisesta Live Arcade -pelistä. Sillä voi tappaa aikaa muutaman minuutin kerrallaan, mutta oman suorituksen hiomiseen on myös mahdollista uppoutua tuntikausiksi. Se näyttää todella hyvältä, ja legendaariset taustamusiikit toimivat edelleen. Mukana on myös nettipeli, joka tosin kärsi ainakin julkaisun aikohin muun muassa kisoihin pääsemiseen liittyvistä ongelmista.

Alkuperäisen Xboxin OutRun 2:n omistajille tämä on kuitenkin vain sama peli uusilla radoilla, ja OutRun 2006: Coast 2 Coast taas sisältää sekä Online Arcaden että OutRun 2:n radat. Vaikkei Online Arcade tarjoakaan mitään täysin uutta, se on silti todella hyvä peli. Mikäli Coast 2 Coast ei löydy jo hyllystä, kannattaa ehdottomasti hurauttaa Online Arcaden demo läpi. Hyviä kaahailupelejä ei ole koskaan liikaa, eikä tätä ole syytä jättää kokeilematta.

Galleria: 

Kommentit

Aika hauskaa menoa, pakko myöntää. Kyllä tuo on kepeästi sen kahdeksan euron arvoinen.

Entäs sen kympin mitä se maksaa? :P

No joo, kyllä on ihan kärkipäätä Live Arcade tarjonnasta.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi