Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Kung Fu Rider

Koska viimeksi laskit tuolilla mäkeä alas samalla kun hakkasit mafian miehiä kung fu -liikkeillä? Nyt siihen on mahdollisuus, kiitos japanilaisten ja PS3:n Moven. Japan Studion Kung Fu Riderissä tehtävänä on tehdä juuri näin, laskea mäkeä alas kelloa vastaan pakettiautolle, jolla kurvataan karkuun mustiin pukeutuneita pahiksia. Syytä miksi mafiosot ovat sankariemme perässä ei missään vaiheessa kerrota.

Tunnelmasta tulee mieleen takavuosien Crazy Taxi. Kung Fu Rider on samantapaista arcadehenkistä lyhyissä rykäyksissä pelattavaa sekoilua. Move ohjainta veivaamalla sankari tekee erilaisia temppuja tuolin päällä. Kung fu -potkut ovat helppoja toteuttaa, ja grindaaminenkin onnistuu.

Väistäkää, täältä tulee tuoli

Ohjaaminen on hoidettu kohtalaisen hyvin. Tuoli kääntyy yksinkertaisesti sauvaa kallistamalla. Nopeampi kallistus ja sankari kurvaa jyrkemmin. Ravistamalla saa lisää vauhtia, liipaisimesta taivutetaan selkä taakse esteiden ali liukuakseen. Ohjainta ylöspäin näpäyttämällä hypätään tuolin kera ilmaan. Eri napit tekevät eri väistö- ja kung fu -liikkeitä.

Kentällä tehtävää ei ole äärettömän paljon. Radoille on ripoteltu rahaa, jota keräämällä saa enemmän pisteitä. Vauhtia ja boostimittaria kasvatetaan ajamalla boostiporteista läpi tai mätkimällä pahiksia kumoon. Jos pahiksia ei väistä tai lyö, ne tekevät parhaansa kaataaksesi sinut. Riittävän monta osumaa kentällä oleviin esteisiin tai Yakuzan nyrkkeihin ja peli on ohi.

Lyöt rikki vaikka kivistä aitaa

Suureksi yllätyksekseni pelailu on ihan hauskaa. Kamera ottaa merkittävien tapahtumien kohdalla kuvan pelaajasta ja radan jälkeen voi ihailla omia ilmeitä raastavien virheiden kohdalla. Pelihahmoja on kaksi, japanilaisittain uhkea tyttö ja hermoromahduksen partaalla oleva toimistotyöläinen. Ääninäyttelyäkin löytyy, tosin paljoa sanottavaa ei hahmoilla ole – joka radan alussa toistuu samat harvat kommentit. Koko peli on kuitenkin puheita myöten tekstitetty suomeksi, siitä ehdottomasti plussaa.

Kung Fu Riderin arcadehuumassa voi viettää lyhyitä pyrähdyksiä, mutta pidemmän pelailun myötä peli alkaa pahasti toistaa itseään. Ennakkoon videoita katsoessa välittyi kuitenkin paljon huonompi kuva pelistä - täysi katastrofi tämä ei ole. Lisäksi kahden ohjaimen avulla mäkiä pääsee laskemaan kaverin kanssa jaetulla ruudulla, mitä en kuitenkaan päässyt kokeilemaan toisen ohjaimen puuttuessa. Kung Fu Rider ei ole kahden muun Move-julkaisupelin tapaan kokoelma pienempiä pelejä, mutta silti kovin kevyttä ja ohutta materiaalia tavallisiin täysimittaisiin peleihin verrattuna.

Galleria: 

Kommentit

Tää vaikuttaa kyllä melko köyhältä sisällöllisesti verrattuna vaikka Sports Championsiin. Tätä pitäis myydä kalleimmillaankin korkeintaan 30 eurolla.

Kung Fu Riderista huokuu läpi aika vahvasti, että se on aika todennäköisesti aloittanut elämänsä Sixaxisilla ohjattavana PSN-pelinä. Tästä vihjaa mm. se, että vaikka kyseessä on Blu-ray-levyllä myytävä peli, ei Kung Fu Riderissa siltikään ole platina-Trophya. Lisäksi suurin osan kontrolleista perustuu puhtaasti Move-kapulan asentoon, ei niinkään kameran seuraamaan valopalloon.

Kiitos arvostelusta. Sain itsekin videoiden perusteella pelistä mielenkiintoisen kuvan ja pakko tämä oli ostaa. Tänään pääsen kokeilemaan ja katsotaan olenko monet haukut lukeneena eri mieltä.

TT-2k: Pointissasi on perää, mutta eikös valopallo ole vain yksi neljästä kapulan "asennoista ja sijainnista" kertova mittari.

No palaan astialle kun olen ite kokeillut. Voi olla, että kuppi menee täysin nurin. Pientä pilkettä silmäkulmaan ja pelaamaan :)

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi