Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

EA ostaa Angry Birds -julkaisijan

Pelijätti Electronic Arts ostaa mm. Angry Birdsin iPhonelle julkaisseen brittiläisen Chillingon 20 miljoonan dollarin hintaan.

Espoolaisen Rovio-studion tekemä Angry Birds on mm. iPhonen suosituin peli ja julkaistu Rovion itsensä toimesta myös Android- ja Nokia-laitteille.  Aiemmin tänä vuonna ilmoitettiin pelin olevan tulossa myös PS3:n, PSP:n ja DSi:n latauspalveluihin. Tämän lisäksi myös elokuvasovituksesta on liikkunut huhuja.

Chillingon muita hittejä ovat Cut The Rope ja Helsing's Fire -pelit.

EA:n edustaja Holly Rockwood sanoi lausunnossaan: "Chillingon ostolla EA Mobile kasvattaa jo ennestään johtavaa markkinaosuuttaan Applen AppStoressa ja vahvistaa asemaansa maailman johtavana mobiiliviihteen tuottajana."

Galleria: 

Kommentit

Hartzu, jos haluat vähän tarkentaa, niin Chillingo on julkaissut iPhone/iPod Touch/iPad -julkaisut. Nokia & Android -versiot Rovio on käsittääkseni julkaissut itse - ja firma omistaa myös pelin IP:n (minkä Reuters myös mainitsee).

Ja firma on Espoosta. ;)

EDIT: Jos haluaa lisävarmistusta, niin täällä:
http://techcrunch.com/2010/10/20/angry-birds-developer-we-have-not-sold-...(TechCrunch)

Kyllä, Rovio itse tai pelin muut oikeudet eivät kuuluneet kauppaan, mutta eihän tuossa niin edes väitetty ;)

Niin, en väittänyt että olisit väittänyt. Pointti (nämä saa näköjään aina kerrata) siis se, että Chillingo on julkaissut "vain" iPhone/iPod Touch/iPad-versiot, jonka ajattelin avaavan uutisen sisältöä lisää lukijoille. Dat´s all.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi