Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ensimmäinen Kinectiä hyödyntävä robotti valmis

Yhdysvaltalaisen teknologiayliopisto MIT:n Personal Robots Group:n jäsen Philipp Robbel on esitellyt ensimmäisen Kinect-kameraa hyödyntävän robotin.

Kinect-kameralle tuotettiin yhteisön toimesta avoimen lähdekoodin ajurit äskettäin, mikä mahdollistaa laitteen käytön myös muissa yhteyksissä kuin vain pelikonsoliin kytkettynä.

Robbelin luomus perustuu halpaan iRobot-alustaan, johon on hän liittänyt Kinect-kameran sekä tarvittavat ohjelmistot ympäristön 3D-kuvan ja liikeohjauksen hyödyntämiseen. Robotti tunnistaa ympärillään olevat ihmiset ja pyrkii tulkitsemaan heidän liikkeistään mitä he haluavat robotin tekevän.

Robbelin tutkimustyö MIT:ssä keskittyy robotiikkaan ja erityisesti robotti-ryhmien luomiseen, joiden tarkoituksena on etsiä kadonneita tai loukkuun jääneitä ihmisiä katastrofialueilla.

Videomateriaalia KinectBotistä löydät lähdelinkin takaa.

Galleria: 

Kommentit

Jaha, kohta avautuukin markkinat Tesla-käsiaseille, kun nuo robopölynimurit yrittävät ottaa vallan.

Tai Tesla-singoille.

Opettaa nyt 2D maailmassa elävälle siivousintoilijarobotille että se pystyy siivoamaan vaan 1/6 huoneista... :( Siltähän lähtee elämänhalu kun tajuaa että seinät ja katto jää likasiks.

Ja vaikka se tajuaiskin mitä ihmiset haluaa sen tekevän, ei se kuitenkaan osaa tehdä kun kaks asiaa. Imuroida ja olla imuroimatta. :(

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi