Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2011: Sonyn uusi käsikonsoli on PlayStation Vita

Sonyn aiemmin NGP:nä tunnetun käsikonsolin viralliseksi nimeksi vahvistettiin ennakkohuhujen mukaisesti PlayStation Vita.

Laite julkaistaan tämän vuoden jouluksi kahtena eri myyntiversiona. 3G-ominaisuuden sisältävä malli maksaa 299 euroa ja pelkästään Wi-Fi -verkkoja tukevan edullisemman version saa omakseen 249 eurolla.

Vita tarjoaa kattavat ohjausmahdollisuudet. Konsolissa on kaksi analogista tattiohjainta, monikosketusta tukevat paneelit laitteen edessä ja takana, sekä kallistusohjaus.

Laitteen kosketusnäyttö on viisituumainen ja toteutettu OLED-teknologialla. PlayStation Vitassa on lisäksi kaksi kameraa, jotka kuvaavat eteen ja taakse. Kameroita voidaan hyödyntää AR-tekniikkaa hyödyntävissä sovelluksisssa.

Uudelle konsolille on jo kehitteillä yli 80 peliä.

Galleria: 

Kommentit

PS Vitan tekniset tiedot löytyvät täältä: http://fi.playstation.com/ngp/#select-tab-specifications

hartzu: Vielä tarkemmat löytyy täältä: http://fi.playstation.com/home/news/articles/detail/item381472/Introduci...

Tuossa pidemmästä listauksesta käy mm. ilmi kameroiden reso (640x480@60 fps) ja se, että GPS on mukana vain tuossa 3G:n sisältävässä mallissa. Muistin määrää ei edelleenkään kuitenkaan paljastettu.

Eikös nuo hinnat ole vielä verottomia? Ja suomilisääkään ei ole tuossa hinnassa?

Uskon, että ainakin suomilisät tulee päälle, mutta itselleni riittää tuo Wifi-versio vallan mainiosti. 3G on paska verkko ja epäluotettava, ainakin täälläpäin missä asun.

Hinnat ovat Sonyn ilmoittamia. Tarkkaa suomihintaa tuskin tietää vielä kukaan.

Joka tapauksessa halvempi kuin olisin luullut ja lyö painetta 3DS:n suuntaan. Mutta joutuukohan Sony taas myymään laitetta aluksi tappiolla.

PlayStation Vita vakuutti ainakin minut. Halpa hinta, loistavat ominaisuudet ja erinomaiset tulevat pelit (mm. Uncharted, LittleBigPlanet, Streetfighter X Tekken, Ruin, yms.). Käsikonsolipelaaminen ei silti edelleenkään kiinnosta, että taitaa jäädä omalta osaltani ostamatta.

Pelottavan lähellä vistaa tuo nimi :S

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi