Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Xbox-huhumylly jauhaa väsymättä

Seuraava Xbox julkaistaan jo vuonna 2012, kertoo Edge uusimmassa huhuraportissaan.

Huhun mukaan Ubisoftin työntekijöillä on jo tällä hetkellä käytössä uuden Xboxin ns. “target boxeja”, jotka ovat käytännössä PC-alustoja tulevan konsolin komponenteilla. Myös muilla studioilla, kuten tietyillä EA:n kehittäjillä, kerrotaan olevan jo seuraavan Xboxin kehitysrautaa. Ensimmäisten aitojen kehityskonsoleiden, eli ns. devkitien, uskotaan saapuvan kehittäjille jo ennen joulua.

Ubisoftin virallinen vastaus udeltaessa oli lämpöisän tutuksi tullut “emme kommentoi huhuja tai spekulaatiota” -vuolaisu.

Edgen lisäksi teknologiatoimittaja Paul Thurrott kiertää maustemyllyä Windows Weekly Show'ssa yhteensopivilla tiedonmurusilla. “Olen kuullut, että uusi Xbox on tarkoitus julkaista ensi vuoden lomasesonkien aikaan, tarkoittaen sitä, että heidän [Microsoftin] olisi miltei pakko julkistaa tämä CES-messuilla, eikö vain? Se on huhuni... että odotamme kuulevamme jotain siitä."

"He aikovat kulkea Applen tietä, jolloin he haluavat tämän laitteen integroituvan hyvin tiukasti Windows 8:aan ja Windows Phoneen, mikä on ongelma tämänhetkisessä Xboxissa”, tiedottaa Thurrott.

IndustryGamersin haastattelemat analyytikot ovat taas yksimielisiä siitä, että uusi konsoli tulee omaksumaan entistä vahvemmin digitaalisen jakelun unohtamatta perinteistä fyysistä mediaa. EEDAR:in analyytikko Jesse Divnich kutsuu seuraavaa sukupolvea “hybridikonsoleiksi”.

“Digitaalinen siirtymä tulee olemaan juuri sitä, transitio, eivätkä niin Microsoft kuin Sonykaan aio pakottaa kuluttajia siirtymään sataprosenttisesti digitaalisiksi. Digitaalisiirtymä on loppujen lopuksi kuluttajien valinnasta riippuvainen, ja Microsoft ja Sony jatkavat fyysisen median tukemista kunnes massamarkkinat ovat saavuttaneet lakipisteen digitaalisen hyväksymisessä.”

Aikaisemmin viikolla uutisoimme seuraavan Xboxin koostuvan mahdollisesti mm. AMD:n kuusiytimisestä prosessorista ja kahden gigatavun keskusmuistista. Myös edelliset huhut viittasivat julkistukseen CES-messuilla.

Galleria: 

Kommentit

En ole nyt ihan saletti, onko tämä Joohanh:n ensimmäinen julkaistu uutinen, mutta mikäli tämän tasoista settiä on luvassa enemmänkin niin hemmetin hieno homma.

Itse uutisesta sen verran, notta tulloo kun on tullakseen tai sitten on tulemati.

Ei savua ilman tulta, sen verran vilkkaasti on näitä huhuja liikenteessä että jotain siellä on selkeästi tekeillä.

Tämän uutisen jälkeen mäkin alan uskomaan, että se tulee ensivuonna. Mutta saadaan vissiin odotella vielä kuvaa ensimmäisestä yksilöstä pitkään, jos kehittäjillä on vasta jotain "target box"-härpäkkeitä.

Jos kone on niin alkutekijöissä, että kunnollista lootaa ei ole edes kehittäjille, ja silti boxia povataan jo ensivuodelle, niin mitä tästä voi päätellä. Joulumyynti anyone... Sweet x-mas!

Aika todennäköisiä huhuja.
Mietin ja laskeskelin, että tulevan Xboxin tulisi olemaan 615 € (tämä on siis oma arvioni) mukaan laskettuna 4 gigaa muistia ja AMD:n HD 6950 tasoinen näytönohjain. 6 ydin Bulldozer prosessori. Julkaisussa myyntihinnaksi arvelen 550 €.

Edit: siis se sisältäisi toimituksen eurooppaan noi valmistus kustannukset. En ottanut huomioon pelikaupan osuutta konsolin hinnassa.

Edit2: en ottanut kovoo mukaan laskuihin, koska halvempi malli.

Edit3: Noihin hintoihin peräti 40 € vähennys, että sellaiseen hintahaarukkaan.

Suolaista hintaa povaat Jänismies. Mutta jos kovojen hinnat ei laske, niin luku on vielä helkkaristi suolaisempi.

Hyvä huomio muuten kovoista, käsittääkseni ei edes yksi vuosi riitä Thaimaan tulvien jättämän tuotantoaukon paikkaamisessa. En aiemmin tajunnutkaan yhdistää tätä tuoretta PC-pelaajien ongelmaa näihin piakkoin lanseerattaviin uusiin konsoleihin.

Muuten hyvä mutta Halo 4 on jo varmistettu 360 peliksi ensi syksyksi.

En usko että seuraavaa Xboxia julkaistaan vielä ensi vuonna, julkistetaan ehkä. 2013 voisi tulla jo alkuvuodesta, mutta varmaankin odottavat jouluun.

Kaikki suurimmat trilogiat (Gears of War, Mass Effect) alkavat olla paketissa, joten 360 alkaa pikkuhiljaa vedellä viimeisiään. Kinectille ei varmaankaan ole tulossa eeppisiä trilogioita, ja uusi konsoli lienee Kinect-yhteensopiva, joten se ei hirveästi elinikää pidennä.

Miun mielestä hienot teoriat sotkeentuvat siihen, että Halo 4 aiotaan julkaista loppuvuonna 2012 – Xbox 360:lle. Ei ole järkeä julkaista uutta Haloa vanhalle raudalle, jos samaan aikaan ilmestyy uusi konsoli. Tai ehkä Microsoft yllättääkin ja päättää tehdä Halo 4:stä seuraavan sukupolven pelin, mitä epäilen.

Jos Halo 4:stä tulee saman tyyppinen julkaisu kuin Twilight Princessistä, eli tulee Xbox 360 ja uuden Xboxin versio. Uuden Xboxin Halo 4 on lähes sama kuin 360:ssä.

Huomauttanen että n.s target boxit voivat kyllä raudaltaan olla aika kaukana lopullisesta tuotteesta, eli ei kannata vielä ruveta iloitsemaan tai valittamaan hyllystä saatavaan rautaan perustuvasta uudesta Xbox:ista. Muistattehan että Xbox 360:n target boxit (joilla jopa demottiin konsolin ensimmäisiä pelejä medialle) olivat PowerMac G5 koneita GeForce 6800GT-näytönohjaimin, joka eivät ole ihan 1:1-een oikeaan boksirautaan verrattuna (esim. näytönohjainkin oli "väärältä" valmistajalta).

"Huhumylly jauhaa", "kiertää maustemyllyä"... Toivoisin ettei KonsoliFIN vajoaisi näin alhaiseen klikkien kalasteluun. Asiallisuutta uutisointiin kiitos! Tarkoitan, että kyllähän varmasti leipomoalan työntekijät, Marja Tyrni ja pullantuoksuiset kotiäidit ovat KonsoliFINille tärkeä kohderyhmä, mutta hieman neutraalimpi ote olisi suotavaa, jotta kaikilla uutislukijoilla olisi hyvä mieli.

Ensin leikitään kristinuskolla, nyt leipomisella. Mitä seuraavaksi? "Tissit! - katso kuvat"?

Mitäs se stammy-jesuiitta nyt saarnaa. Saarnaamiseksihan voi nyt sanoa kaikkea puhetta? Tai sitten mä oon jääny ihan kehityksestä sivuun ja toi muutos on menny kokonaan ohi.

Oon samaa mieltä Asmoderanin kanssa, 2012 on erittäin epätodennäköinen vuosi uuden Xboxin julkaisulle, mutta varmasti Microsoft on sikäli valmiina julkaisuun jos kilpailutilanne niin vaatii.

Nyt en kyl oikein ymmärrä Stammyn kritiikkiä otsikosta ja tekstistä, minusta ainakin ihan asiallinen eikä mitenkään kalasteleva. Ja Joonahn on käsittääkseni ihan uusia uutisnikkareita et ei nyt heti tuomita. Ja muutenkin oikein selkeää ja pirteää luettavaa. Sit jos otsikot alkaa oleen pelaajalehden tasoisia, niin sit minäkin annan noottia, ja sellaista päivää tuskin tulee.

Ja mitä uutiseen, niin en kyllä usko että uusi boksi nähdään ens vuonna, koska halokin tulee vielä ens vuoden syksyllä. Hyvä jos ens vuoden e3 messuilla näämme edes jotain kuvia tulevan konsolin peleistä. Et veikkaisin 2013 syksyä.

Stammy tempaisee kuitenkin kohta jonkun nolon PETA-puolustuksen kehiin. "Se oli tsoukki, hei!"

Ironia ja internet ei sovi yhteen. Stammy naureskeli mun kommentille toisessa uutisessa.
Mutta toisaalta, tissit-otsikko on vain kulman takana jos me lukijat ei olla valppaina.

Stammy on vaan kade ku ei ite pääse kirjoittamaan etusivulle muutaku kommentteja.

Ehkä siirtymävaiheessa peleistä julkaistaan omat versionsa sekä nykyiselle että uudelle Xboxille. Jos kehitysympäristö pysyy samankaltaisena, ei kai ole mitään isoa estettä sille etteikö uudelle Xboxille kehitettävää peliä voisi julkaista nykyisellekin Xboxille huonommilla grafiikoilla yms.

Itse veikkaisin, että seuraava Xbox onkin onLiven tyylinen striimaus-laite, jota itsessään voidaan myydä halvalla.

Laitteesta olisi halvempi arcade-malli, jossa ei olisi dvd-asemaa, ja jolla ei voisi pelata vanhoja Xbox360:n dvd-levyillä olevia pelejä, sekä kalliimpi, jossa dvd-asema.

Pelit tietenkin pystyisivät kehittymään vuosien varrella melko vapaasti upeammiksi ja upeammiksi (MS säätelisi "vuosittain" uudet maksimispeksit peleille).

Tämä tietenkin tarkoittaisi sitä, että myös Xbox360 saisi tuommoisen "striimaus"-päivityksen ja uusia "tehopelejä" ei enää ladattaisikaan pelilaitteen kovalevylle, vaan ne pyörisivät keskuspalvelimilta. Xbox720-striimauspalvelu ei todennäköisesti myöskään käynnistyisi esim. Suomessa heti, vaan saisimme odotella palvelun tuloa tänne kylmään pohjolaan vielä ylimääräisen vuoden jenkkijulkaisusta.

Uutisessa ei ollut sanaakaan Xbox720:sta. Peukku ylös.

Koodinimellä "Loop" kulkeva pelikonsoli saa tammikuussa virallisen nimen: Xbox720

Internet tuhoutuu 5 minuuttia julkistuksen jälkeen.

10 minuutissa maapallolta häviää tuntemamme kehittynyt sivilisaatio.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi