Marraskuun Gameranking–kisa on ratkennut

Pelikaupassa käydessä ei voi enää välttyä kuulemasta kauppakeskuksen radiosta joululauluja. On siis aika laittaa Gameranking–kilpailu päätökseen marraskuun osalta. Ansioituneiden kirjoittajien kesken on arvottu vapaavalintainen peli ja lohdutuspalkintona upea KonsoliFIN-t-paita kaikkien osallistuneiden kesken.

Peli lähtee -WaLuigi-:lle L.A. Noiren arvostelusta. Voittopeliksi valikoitui pelikokoelmaa koristamaan LEGO Harry Potter Years 5-7 PS3:lle.
T-paita puolestaan matkaa rioichille.

Muutama kysymys tuoreelle voittajalle:

Mikä oli mielestäsi vaikeinta kirjoitusprosessissa? Entä helpointa?
Kirjoitusprosessi on itselleni aina hyvin saman kaltainen, eli tietyn fiiliksen päälle saatuani tekstiä vain tulee paljonkin kerralla. Määrätyllä hetkellä deadlinen painaessa niskaan ei homma meinaa luonnistua millään, mutta sopivassa mielentilassa on tullut kirjailtua useampikin teksti nopeallakin aikataululla. Kenties suurin ongelma hommassa on valitettava tapani kirjata turhan pitkiä ja monimuotoisia lauseita, joita sitten joutuu hienosäätämään. Lisäksi suuri osa niistä vertauskuvista, joita tulee arjessakin käytettyä, ei vain taida toimia ihan kaikissa erilaisissa formaateissa, joten niidenkin järkevyyteen on syytä välillä pysähtyä miettimään.

Mitä sanoisit vinkiksi muille osallistujille joulukuun kisaa varten?
Seuraavan kisan osallistujille terveiset, että ei kannata kirjoittaa suosikkipelisarjastaan, sillä silloin fanilasit turhan helposti jäävät silmille. Ei varmasti olisi kenellekään millään tavalla mielekästä luettavaa, jos minä kirjoittaisin Mafia-pelisarjasta, kun en sarjan suurena fanina niistä ole oikeastaan yhtäkään ongelmaa kyennyt löytämään, vaikka niitä epäilemättä siellä olisikin. Ja turha pitää kiirettä sen arvion kanssa, sillä kyllä se sieltä tulee kun vain jaksaa hetken aikaa pinnistää. Jos ei heti, niin viettää vaikka kahvipaussin ja kokeilee uudestaan.

Onnea voittajille!

Joulukuu tuo joulupukin lisäksi tullessaan myös uuden mahdollisuuden voittaa. Säännöt ovat samat ja löytyvät lähdelinkin takaa. Tulevaan koitokseen voi valmistautua henkisesti lukemalla muiden kilpakumppanien tuotoksia. Hyvien esimerkkien virkaa voivat toimittaa vaikkapa Coustillen L.A. Noiren ja Tapzan Hotel Dusk: Room 215 arvostelut. Ja sitten vaan valitsemaan seuraavaa peliä arvosteluputkeen.

Galleria: 

Kommentit

Waluigi + 0 muuta kilpailijaa tykkää tästä.

Unohtui tuohon syväluotaavaan haastatteluun todeta terveisiksi, että turha osallistua joulukuun skabaan. Ajattelin voittaa senkin, kun nyt voiton makuun on päästy.

WaLuigi: Höpö höpö... Upo-uusi Kfin-paita päällä tulee runosuoni sykkimään entistä voimakkaammin ja voitto on melkein jo plakkarissa. The game is on....

Niin ja on mukava saada uusi KonsoliFin-paita käytössä kulahtaneen tilalle.

Hieno kisa ja onnittelut voittajalle. Vaatii tietynlaista taitoa tehdä arvostelu joka on kattava mutta ei liian paljastava. Lisäksi tarvitaan jonkinsortin kokemusta kirjoittamisesta. Tämä tullee olemaan kisa johon itsellä ei ole saumoja osallistua. Ensinnäkin, peli pitäisi pelata mahd pian läpi sen saatua. Toisekseen, olisi hyvä kirjoittaa pelin välissä kirjoituksia joita voi sitten muokata pelin loputtua. Ettei tarvitse pelin loputtua muistella mitä tuli tehtyä ja koettua.

Minulla tuntuu pelien läpipelaaminen vievän valitettavan pitkään, enkä ole kovin innokas tekemään välikirjoituksia. Lisäksi pitäisi ulostaa tekstiä jonka toiset lukijat ymmärtävät.

Nim. Pirusti pelejä kesken :)

Jesh, onnea tasapuolisesti sekä voittajalle että muillekin osanottajille. Asiallista ja sujuvaa tekstiä!

Rioichi: Aistinko uhmakasta kilpailuhenkeä, vaikka vastassasi on toistaiseksi läpi Gamerankingsin kilpailuhistorian ilman tappioita edennyt arvostelijasuuruus? Äläkä nyt suotta paljasta koko maailmalle Kfin-t-paidan tuomaa etua tässä skabassa. :)

No jaa, on kuitenkin rehdin urheiluhengen mukaisesti todettava, että muutamat muut lukemani arviot olisivat aivan yhtälailla ansainneet viedä pokaalin. Hienoja tekstejä oli ehdottomasti.

Rixa: Kannattaa muistaa, että Gamerankingiin voi osallistua myös kirjoittamalla vanhemmista peleistä.

Onnea molemmille voittajille! Paremman pelin olisit -WaLuigi- voinut kyllä valita. 8D No ei sentääs...

Jos pitäisi valita viime kuun paras arvostelu, niin se olisi ehdottomasti (nykyään) ylläpidossa hilluva Joohanh ja hänen BF3-arvostelu X360-puolelta:
http://www.konsolifin.net/xbox/gameranking/614/

Onnea voittajille!
Täytyy tässä taas kirjoitella uusi arvostelu ja pistää paremmaksi kuin edellinen kirjoitukseni.

Hauska huomata ettei kilpailu kiinnittänyt ainoastaan kaltaiseni kattoon sylkijän huomiota :) Intohimoisten ja osaavien amatöörien tekstejä on usein mukavampi lukea verrattuna leipiintyneiden pelijournojen vastaaviin.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi