Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2012: Nintendo aloitti Wii U -paljastukset

Nintendo otti varaslähdön E3-viikkoon ennakkonauhoitetulla Nintendo Direct -verkkolähetyksellä. Esityksen keskiössä oli tuleva Wii U -konsoli, josta kertoi yhtiön toimitusjohtaja Satoru Iwata.

Esityksen aluksi Iwata puhui Wii U:n suunnittelufilosofiasta. Uutta konsolia suunniteltaessa haluttiin luoda laite, joka yhdistää pelaajia niin samassa tilassa kuin verkossakin.

Seuraavaksi kerrottiin tarkemmin Wii U:n ohjaimesta. Suurin muutos ohjaimen tuotantomallin ja viime vuonna E3:lla nähdyn prototyyppin välillä on 3DS-tyylisten laattaohjainten vaihtaminen perinteisempiin tatteihin. Lisäksi laitteen ergonomiaa on paranneltu. Ohjaimessa on NFC-tuki ja sitä voi käyttää television kaukosäätimenä.

Wii U Gamepadin omalla näytöllä esitettävä kuva voi poiketa televisioruudulla nähtävästä kuvasta. Tätä demottiin jo viime vuoden E3:lla nähtyjen esittelyvideoiden avulla. Jo ennestään tuttua on myös Wii U:n ohjaimen käyttö pelaamiseen ilman TV:tä, jolloin pelikuva lähetetään konsolista suoraan ohjaimeen.

Wiin ohjaimet ja tasapainolauta toimivat odotetusti Wii U:ssa. Lisäksi kauppoihin tuodaan Wii U Pro Controller -ohjain, joka muistuttaa ominaisuuksiltaan PS3:n ja Xbox 360:n pad-ohjaimia.

Ensimmäistä kertaa esillä oli Wii U:n alkuvalikko. Konsolin käynnistyksen jälkeen ruudulla vilistää tukuttain Mii-hahmoja. Pelaajan omalle konsolille tallennettujen Miiden lisäksi myös ystävien Miit ja kaikkien samassa maassa samaa peliä pelaavien henkilöiden Miit kokoontuvat alkunäytölle. Hahmot kerääntyvät pelaamiaan pelejä esittävien kuvakkeiden ympärille. Tätä kutsuttiin nimellä Miiverse, paikka jossa Miit ympäri maailman voivat kokoontua. Miiverseen pääsee myös pelisession aikana keskeyttämättä peliä.

Pelaajat voivat viestiä keskenään tehokkaasti Wii U:n ohjaimen avulla. Kosketusnäytön avulla tekstiviestien kirjoittaminen virtuaalinäppäimistöllä on helppoa ja mahdollistaa lisäksi käsin näytölle piirrettyjen kirjoitusten sekä kuvien lähettämisen muille käyttäjille. Myös videopuhelut pelaajien välillä onnistuvat ja Internetiä voi selata ohjaimen ruudulta.

Ohjaimen halutaan toimivan sosiaalisena ikkunana, joka yhdistää pelaajia kautta maailman. Miiversen palveluiden käyttö on aikanaan mahdollista myös 3DS:llä, PC:llä ja älypuhelimilla, mutta tämä ominaisuus ei ole käytössä vielä laitteen julkaisussa.

Wii U:n filosofia tiivistettiin lähetyksen lopuksi yhteisöllisyyden ilosanomaan: Together Better, yhdessä parempaa.

Uusia pelejä ei vielä esitelty. Niiden aika on tiistaina kello 19 suomen aikaa, kun Nintendo pitää virallisen E3-pressitilaisuutensa.

Galleria: 

Kommentit

Pro-kontrolleri on kieltämättä komean näköinen. Asettelu erityisesti ohjaimen oikealla puolella on... mielenkiintoinen.

Jaa, tuossa oli kuvakin tuosta Pro-ohjaimesta. Näyttää kyllä... oudolta. Vaihdettu vaan analogitattien paikkoja muiden nappien kanssa, jotta vältyttäisiin totaaliselta PS3:n / X360:n apinoinnilta.

Ja itse uutisen tietoihin... Eipä tuossa vielä mitään kummoista paljastettu. Nuo paremmat verkko-ominaisuudet on tervetullut lisä. Kunhan nyt jättävät myös ne Wii Friend -koodit kokonaan pois ja ottavat tilalle nimimerkit.

E3-tilaisuudessa tullaan sitten toivon mukaan kuulemaan / näkemään laitteen tehoista, lopullisesta hinnasta ja julkaisupäivästä. Maksaakohan tuollainenkin ruudullinen ohjain sitten päälle 100 euroa?

Mut enpä varmaan tule edes koko konsolia ostamaan, koska tää jää auttamatta taas PS4:n ja tulevan Xboxin jalkoihin, tehot kun ovat vain vähän nykykonsolisukupolvea paremmat, niin ei niitä ensi sukupolven pelejä tule Wii U:lle paitsi ehkä karsittuina.

"Uusia pelejä ei vielä esitelty. Niiden aika on tiistaina kello 20 suomen aikaa, kun Nintendo pitää virallisen E3-pressitilaisuutensa."

Ajat ovat pirullisia, mutta taitaapi alkaa kello 19 täälläpäin.

Naatiska: Joo, lunttasin näköjään väärästä viestistä foorumin E3-ketjussa.

Execta: Ensi sukupolvi alkaa Wii U:sta. Ja muutenkin aika hätiköityä lytätä Wii U vertailussa seuravaan plösöön ja boksiin, kun niistä ei ole mitään kerrottu ja ilmestyvät luultavasti vähintään vuoden myöhemmin. Yleinen ennuste näyttäisi olevan, että tehonlisäys ei ole yhtä suuri kuin tässä genissä, joten eroa on luultavasti vähemmän kuin Wiillä ja XO/PS3:lla.

10+ miljoonaa myytyä laitetta siinä vaiheessa kun kilpailijat tulevat markkinoille on jo ihan kohtuullinen kannustin panostaa myös Wii U -versioon.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi