Ensi vuonna vain yksi seuraavan sukupolven konsoli?

Pelikauppaketju Gamestopin toimitusjohtaja Paul Raines uskoo, että ensi vuonna julkaistaan vain yksi seuraavan sukupolven konsoli, joko Xbox720 tai PlayStation 4.

"Emme odota kahta uutta konsolia vuodelle 2013. Wii U julkaistaan tämän vuoden syyslomakaudella. Ensi vuonna julkaistaan yksi uusi konsoli ja vuonna 2014 toinen. Huhut muuttuvat viikottain, mutta samalla puheet ensi vuodesta kiihtyvät", kommentoi Raines Polygonin haastattelussa.

Raines ei tarkentanut kumpi konsoleista tulee ensin kuluttajien saataville. Microsoftin tiedetään jo toimittaneen seuraavan sukupolven kehitystyökalut pelistudioille, ja KonsoliFIN uutisoi aikaisemmin tänä kesänä internet-sivustolla kaupatusta kehitysyksiköstä. Myös Sony on kehittänyt suljettujen ovien takana seuraavaa PlayStation-konsoliaan.

Gamestop on maailman suurin pelien vähittäiskauppaketju, ja se vastaa suuresta osasta vuosittaisista peli- ja konsolimyynneistä, joten toimitusjohtajan kommenteilla on todellista painoarvoa. Yhtiöllä ei ole suoranaista päätösvaltaa konsolien julkaisu- ja kehitysaikatauluista, mutta laitevalmistajat, kuten myös pelistudiot, ovat erittäin läheisissä suhteissa ketjun markkinointi- ja johtoportaaseen.

Nähtäväksi jää, onko huhuissa perää ja kumpi laitevalmistajista, Microsoft vai Sony, uskaltautuu ensin markkinoille. KonsoliFIN ei tavoittanut Paul Rainesia kommentoimaan uutista henkilökohtaisesti.

Galleria: 

Kommentit

Mielummin yksi kerrallaan työn alle, kuin pelaajan kassavarannot syövää kaksi isoa hankintaa samaan hetkeen :D

Myös analyytikko Michael Pachter epäilee Microsoftin lykkäävän konsolijulkaisua keväälle 2014. Tämä johtuisi siitä, että MS haluaa varautua suureen kysyntään riittävällä määrälä laitteita. (http://www.gamesindustry.biz/articles/2012-09-04-pachter-microsoft-could...)

En usko että julkaistaisiin Xbox720. Sen sijaan Xbox 8 onkin sitten jo ihan eri juttu. Enkä kyllä löytänyt alkuperäisestä uutisestakaan mistään lukua 720...

Jotenkin uskon, ettei kumpikaan Microsoft tai Sony julkaise konsoliaan vielä ensi vuonna... ...tosin uskon, että ensivuoden E3:ssa kuullaan ehkä kummastakin, mutta julkaisun uskon menevän vuoteen 2014 asti. Edelleenkään minusta noilla uusilla konsoleilla ei ole kiirus, 2014-2015 olis itelle sopiva ajankohta.

Mie uson, et se nimi tulee oleen Xbox 3

Seuraavan sukupolven Xbox, on se sitten saanut peräänsä luvun 720 tai 8.

Niin eikös joku jo vuotanut, että kun Windows 8 lanseerataan, niin silloin menee kaikki kerralla uusiksi: windows, windows phone ja xbox (liveäkö sitten tarkoitti?).

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi