Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ensemblen perustaja: Bungie karsasti Halo Warsia

Bungie piti Halo Warsia lähinnä Halo-universumin huoraamisena. Tämä käy ilmi Ensemble-pelistudion perustajan Tony Goodmanin GamesIndustry Internationalille antamasta haastattelusta.

Vuonna 2009 ilmestynyt Halo Wars nostatti aikanaan monet kulmakarvat viedessään tutun räiskintäpelisarjan strategiapelien maailmaan. Goodmanin mukaan taustalla oli riskejä vältelleen Microsoftin tahto varmistaa jo pitkälle kehitellyn strategiapelin menestys. Tämä kävi paketoimalla peli Halo-kääreisiin vaikka väkisin.

Microsoftia huoletti julkaista strategiapeli kotikonsolille, ja se vaati Ensembleltä uuden pelin sisällyttämistä Halon kontekstiin. Goodmanin mukaan Microsoft oletti asian hoituvan yksinkertaisesti uusimalla pelin tekstuurit. Tosiasiassa muutokset veivät  kokonaisen vuoden, eikä lopullinen peli ollut Goodmanin mielestä enää entisensä.

Asiaa ei helpottanut kasvanut jännite Ensemblen ja Bungien välillä. Vaikka Bungien medialle vuonna 2008 antamat kommentit Halo Warsista olivat innostuneen positiivisia, porisi studion sisällä kasvava närkästys Halo-nimikkeen käyttämisestä vieraan pelityypin vieraaseen peliin. Tulehtunut ilmapiiri kahden studion välillä vaikeutti Goodmanin ja Ensemblen työtä entisestään.

Ensemble Studios suljettiin välittömästi Halo Warsin julkaisun jälkeen vuoden 2009 alussa. Legendaarinen strategiapelien kehittäjä tunnettiin erityisesti Age of Empires -pelisarjastaan PC:llä. Monien muiden irtisanottujen tapaan myös Goodman päätyi Ensemblen raunioille perustetun Robot Entertainmentin kautta perustamaan oman liikeyrityksensä. Goodmanin yritys PeopleFun tuottaa mobiili- ja sosiaalisen median sovelluksia.

Galleria: 

Kommentit

Ainakin itsestä Halo Wars tuntui kohtuu pätevältä KONSOLIstrategialta. Huomasin tosin nopeasti etten oikein jaksa kyseistä genreä pelata. Liian kauan oli mennyt Red Alertin ajoista.

Nämä "universumin huoraamis" kommentit ovat minusta aina hauskoja - varsinkin kun Halo-pelejä tulee kohtuullisen liukuhihnalta (ihan siinä missä muitakin supersuosittuja pelisarjoja). Kummasti se huoraaminen kuitenkin myy aina pelejä, mikä on ainakin julkaisijoille se pääasia.

Microsoftilla mennään Kinectiä lukuunottamatta kyllä turvallisuushakuisesti. Enemmän irtiottoja, kokeellisempia teoksia voisi olla. Kaiken alistaminen linjalle Forza-Halo-GOW on ehkä jo tasapaksua jonkun mielestä.

Lämpimämmät muistot mulla Halo Warsista on kuin Reachista. ODST:n kanssa aika tasoissa, joskin siitäkin saattaa Wars painaa ohi rakkausasteikolla(tm).

Oli sitten kehityskaari kuinka tuskainen tahansa, niin loistava kevytstrategia oli lopputulos.

No täytyy kyllä myöntää, että en varmaan itsekään olisi peliä ostanut, jos se ei olisi ollut Halo, mutta olisi muuten ollut samanlainen. Hyvä peli kuitenkin oli. Kiinnostaisi myös kuulla Bungien mielipiteitä Halo 4:sta.

Kun katsoo RTS-pelien myyntilukuja konsoleilla niin kyllähän pelko kaupallisesta menestyksestä oli ihan aiheellinen.

Oli miten oli. Tekisi nyt edes joku varteenotettava studio sen halo wars 2:n. Halo wars oli mielestäni todella onnistunut strategiapeli ihan vaan jo pelkästään multiplayer/skirmish osionsa takia. Itseäni ei juuri tuo halo universumi ole koskaan kiinnostanut missään vaiheessa vaikka useita halo pelejä on tullut pelailtua halo 3:sta asti. Pelattavuus ja mielenkiintoinen graafinen ulkoasu on pitänyt itseni "halo fanina".

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi