E3, Day 5: Isä ja poika

Kymmenvuotiaalta näyttävän (oppi)poikani kuorsatessa vieressä, joutuu komea(hkoksi) kutsuttu isäukko hoitamaan kaiken likaisen työn, jota myös journalismiksi on kuultu joskus kutsuttavan. E3-messut ovat tosiaan jo takanapäin, mutta varsinainen kirjoitus- ja videotulva siintää vasta horisontissa.

Kuten täälläkin on jo pariin otteeseen mainittu, ovat messupäivät osoittautuneet yllättävän raskaiksi, eikä vastoinkäymisiltäkään ole voitu välttyä. Waluigi tuhosi tietokoneensa osaamattomuuttaan, paikallinen langattomalla verkolla kestää pelkkien sivujen aukaisu pahimmillaan 30min ja suomalaiseen aikavyöhykkeeseen tottunut keho pakottaa raavaat uurtajat unten maille (kello on tätä kirjoittaessa 10:00 Suomen aikaa, enkä ole vielä ennättänyt koisimaan).

Näiden tekosyiden vuoksi myös messujen tuotannollinen puoli on jäänyt tältä ajalta vähäiseksi, vaikka todellisuudessa olemme Waluigin kanssa tuhlanneet aikamme ennemmin paikallisia oluita ja naisia maistellessa. Pitäähän niidenkin vuoksi jonkun uhrautua!

Tulevaisuudesta voi kuitenkin odottaa luettavaksi lukuisia ennakoita, joihin lukeutuvat muun muassa Thief, Assassin’s Creed 4: Black Flag, Beyond: Two Souls, Witcher 3 ja monia, monia muita. Videopuolelle tulee ainakin Quantic Dreamin David Cagen haastattelu, jossa huonoa englantia mongertava Pikkarainen kysyy tunnetulta tarinankertojalta muun muassa miehen omista kerronnallisista ratkaisuista, raskaista teemoista sekä pelien eroavaisuuksista kirjallisuuden ja elokuvien suhteen. Lisäksi samaa mongerrusta kuullaan Black Flagsin ja Witcher 3:n tiimoilta. Watch_dogs meni niin penkin alle, ettei sitä kehtaa julkaista, ja Waluigin änäräkyssärit menevät lähinnä huumorista. Lisäksi poikain tiukat analyysit *tirsk* uusien konsolien ohjaimista sekä jokunen pelivideomatsku näkenevät aikanaan päivänvalon.

Todellisuudessa E3:t ovat KonsoliFINin osalta siis vasta alussa.

Jos kuitenkin näin ensikertalaisen silmin pitää ryhtyä kokemusta summaamaan, niin olihan tapahtuma kerrastaan mahtava kokemus. Toki viime syksyn Gamescom-setti loksautti leuan lattiaan silkassa valtavuudellaan ja sekamelskeellään, mutta näin toimituksellisesta näkökulmasta katsottuna E3 – etenkin tänä vuonna – oli todella iso juttu uuden konsolisukupolven siintäessä horisontissa. Ensituntumat tuleviin peleihin ja konsoleihin tarjosivat paljon sisäistettävää jokaiselle päivälle, vaikka moni asia (*köh*Microsoft*köh*) jäi edelleen auki.

Monella tapaa tämän vuotuinen reissu olikin eräänlainen opetuskäynti, jossa KonsoliFIN otti vasta tuntumaa parhaansa mukaan koko touhusta ja keräsi oppia kantapään kautta seuraavaa vuotta ajatellen (opetus 1: jos toimittajia lähtee vain kaksi, pidä huoli, että molemmat ovat täysi-ikäisiä). Lievästä opetuskäyrästä huolimatta sisältöä pitäisi kuitenkin tulla riittämiin, vaikka booth babet jäivät tällä erää välistä – niitä ei yksinkertaisesti oikein ollut. Ainakaan siinä muodossa, kuin haluaisitte nähdä. Rumia naamoja (lue: minua ja WaLuigia) näette kyllä sitten senkin edestä.

J. Pikkarainen
E3-messut
Los Angeles, CA

Kommentit

Kiitos blogahduksista! Se on mukava kuulla tuoreita tuntemuksia vielä tapahtuman päältä.

Jokaisesta reissusta oppii jotain uutta ja samoihin sudenkuoppiin tuskin tulevina vuosina menee tippumaan. Gamescom tukee prosessia jo muutaman kuukauden päästä.

Mainittu David Cagen haastattelu kiinnostaa. Onhan oma suosikki tässä sukupolvessa Heavy Rain. Siinä psykologinen ote pelaajasta oli kuristavan pitävä.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi