Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

New Nintendo 3DS XL katsastuksessa

Nintendo se vain lypsää vanhaa lehmää. Jopa niin monennetta kertaa että Nintendo DS:n eri versioiden lukumäärästä voi vääntää jos minkälaista vitsiä. Uusimpana jälkeläisenä markkinoille on saapunut New Nintendo 3DS, josta KonsoliFINin käsittelyyn pääsi suurikokoisempi XL-versio.

Unelmien 3DS?

Laite on muutamia kosmeettisia eroavaisuuksia lukuun ottamatta lähes kuin tavallinen 3DS, ja se myös toistaa samoja nimikkeitä kuin isoveljensä eli myös melkein kaikki DS- ja DSi -pelit. Tarkemmin tutkiessa Nintendon uusin käsikonsoli paljastuu uusien ominaisuuksien ansiosta definitiiviseksi versioksi 3DS:sta.

Yksi New Nintendo 3DS:n yksi uusista ominaisuuksista vaikuttaa huomattavasti kolmiulotteisuudesta nauttimiseen. Laite sisältää kasvojentunnistukseen perustuvan 3D-näytön ja erikseen kalibroitavan Super Stable 3D -tilan, jonka ansiosta ruutua voi katsella reippaasti vaivattomammin eri kuvakulmista.

Lisäksi käsikonsoli on saanut uudet painikkeet – toimintanappien yläpuolella olevan C-tatin sekä takana sijaitsevat ZL- ja ZR-napit. Nintendon Amiibo-figuureille on New Nintendo 3DS:ssa valmiina NFC-tuki. New Nintendo 3DS XL:n ruudut ovat jo sen verran isot ja tarkat, että pelien pikselit erottuvat huomattavalla tavalla, eikä tämä ole aina niinkään hyvä juttu. Pikselien määrä kun ei ole lisääntynyt lainkaan.

Toisaalta Super Smash Bros.:n kaltaisille vauhdikkaille tapauksille uusin 3DS-järkäle on omiaan. Grafiikka pääsee nyt kunnolla oikeuksiinsa ja pelin perässä pysyminen ei tuota nyt samankaltaisia ongelmia kuin originaalin 3DS:n ruutuja tihrustaessa. New Nintendo 3DS:n sisukset henkivät enemmän voimaa kuin tavallinen 3DS. Nyt pelien luvataan paitsi latautuvan nopeammin, mutta myös näyttävän paremmalta.

Viihdettä netissä

Internetselainta on parannettu uudelle käsikonsolille ja surffailu on kohtuullisen mukavaa. Laitetta ei kuitenkaan nettiselailuun tule käytettyä kuin paremman puutteessa. Ilahduttavasti selain tukee HTML5:sta sekä 3D-videoita, jotka toimivat yllättävänkin hienosti ja helposti. YouTube ja Nintendo Anime Channel -sovellukset kelpaavat myös kivasti helppoa viihdettä halajaville.

Testatuista ohjelmista ja peleistä C-tattia hyödynnetään internetselaimen zoomausominaisuuden lisäksi Super Smash Brosissa, jossa sillä voi suorittaa esimerkiksi Smash Attack -iskun. C-tattia on tähän mennessä markkinoilla olevissa peleissä hyödynnetty kameran kuvakulmaa vaihtamisessa, johon se lieneekin aivan omiaan. Aika näyttää kuinka Nintendo osaa hyödyntää uutta ohjainta tulevaisuudessa.

Nintendo New 3DS:n yksi ulkoisista valttikorteista on mahdollisuus vaihtaa kuoria, joskin XL-versiolle tätä ei ole suotu. Markkinoilla on tällä hetkellä ainakin Nintendo- ja Mario-teemaisia vaihtokuoria.

Kummallista kyllä, paketti ei sisällä lainkaan virtalähdettä. Ensi kertaa Nintendon käsikonsolin hankkivan kannattaa ostaa samalla virtalähde tai tutkailla halpoja vaihtoehtoja, sillä Nintendo New 3DS tukee vanhempia virtalähteitä aina DSi:n ajoilta eteenpäin.

New Nintendo 3DS on huvittavasta nimestään huolimatta varsin mainio laite, jonka tulevaisuus riippuu sen uusia ominaisuuksia kunnolla tukevista peleistä. Sekä siitä, riittääkö kuluttajilla kiinnostusta käsikonsoleihin ylipäätään.

Galleria: 

Kommentit

Hyvä artikkeli summaa aikalailla oman mielipiteeni laitteesta.

PS: Ei ole eka kerta kun virtalähde pitää erikseen ostaa, normi XL oli sama homma ja oliko myös DSi XL mallissakin?

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi