Tiettävästi ensimmäinen suomalainen on saanut kerättyä kaikki suursuosioon kohonneen Pokémon GO -pelin taskuhirviöt.

Helsingin Sanomien Nyt-liitteelle jutustellut Jarmo Pulkkinen on luonnollisestikin hurjaan urakkaansa tyytyväinen. Miehen mukaan reilusti vaeltelua vaatinut suoritus vei kokonaisuudessaan vain kolmisen viikkoa.

Helppoa 142 taskuhirviön kerääminen ei ole ollut, sillä Pulkkinen kertoo kävelleensä päivittäin peräti kahdeksan tuntia ja parikymmentä kilometriä. Viikonloput mies vietti suomalaisittain mökkimaisemissa, joten metsästys painottui alusta saakka arkipäiviin.

Pulkkinen kertoo haastattelussa Helsingin tulleen operaation aikana täysin uudella tavalla tutuksi. Esimerkiksi Kallio ja Sörnäinen olivat päättäväiselle miehelle ennestään uppo-outoja kaupunginosia, mutta projektin myötä alueilta tuli vastaan toinen toistaan hienompia puistoja. Harvinaisimmat taskumonninsa Pulkkinen löysi juurikin reilusti kävelyä vaatineista munista. Pulkkinen kertoo sijoittaneensa projektiin oikeaa rahaa "muutamia kymmeniä euroja".

Pokémon GO sisältää Pulkkisen keräämän 142 pokémonin lisäksi eri mantereilla lymyileviä erikois-otuksia. Näin kokonaismäärä voi nousta reissaamisen myötä 145 pokémoniin. Mukana on myös viisi legendaarisen statuksen saanutta taskumonnia, joiden kohtalo on toistaiseksi hämärän peitossa.

Kommentit

AIka kova saavutus. Täällä menty iltasella ja viikonloput julkaisusta lähtien ja koossa on kokonaiset 89 kpl Pokemoneja, kun matkaa on tehty reilut 160 km. Kotikaupunki Helsinki on näyttänyt parhaimpia puoliaan, kuten Linnunlaulun näköalat alas Töölönlahdelle. Pisimmät päivämatkat ovat tuota samaa luokkaa 20 km.

Kuvan Ruttopuisto on kenties helsingin paras paikka Pokettaa pienellä alueella. Kaksi, kolmen pokestopin ryhmää ja kaiken aikaa luretuksen alla. Lisäksi vielä muutamia irrallisia tapauksia puiston eri kulmissa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi