Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Tietoturvastaan kiinnostuneiden iloksi Sony tarjoaa vihdoin mahdollisuutta kaksivaiheiseen käyttäjätunnuksen suojaukseen. Suojauksen voi ottaa käyttöön PS4-konsolilla tai Sonyn tilinhallintasivulta.

Tietoturvakielessä kaksivaiheinen tunnistus (two factor authentication) tarkoittaa käyttäjäntunnistuksen perustumista vähintään kahteen toisistaan riippumattomaan asiaan: johonkin, mitä käyttäjä tietää, ja johonkin, mitä käyttäjällä on hallussa. Sonyn ratkaisussa käyttäjän täytyy tietää oma käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, sekä pitää hallussaan tunnistukseen käytettävää matkapuhelinta. Kirjautumisvaiheessa käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämisen jälkeen tiliin kytkettyyn matkapuhelinnumeroon lähetetään tekstiviesti, jossa toimitettavalla koodilla vahvistetaan kirjautuminen.

Ominaisuus aktivoidaan PSN:n (tai Sony Entertainment Networkin) käyttäjätietojen hallinnassa, Tili-sivun Tietoturva-välilehdellä, jolta löytyy linkki kaksivaiheisen varmistuksen hallintaan. Linkki ohjaa toiselle sivulle, jolla asetetaan vahvistus aktiiviseksi napauttamalla Tila-rivillä olevaa Muokkaa-painiketta. Tällöin matkapuhelimen tulee olla käsillä, sillä varmistuksen käyttöönoton yhteydessä lähetetään ensimmäinen vahvistusviesti.

KonsoliFIN suosittelee kaksivaiheisen varmistuksen käyttämistä kaikissa palveluissa, joissa se on mahdollista.

Kommentit

Käyttöön meni!

Sama. Omaan nilkkaan ei ole ehtinyt napsahtaa nuo paljon mainostetut tilien hakkeroinnit, mutta onhan se kiva että on vähän lisäsuojausta turvaamassa luottokorttitietoja ja trophy-kokoelmaa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi