Kohta se on ohi. Game of Thrones nimittäin. Tuskin olen ainoa, joka iski rahaa tiskiin päästäkseen katsomaan lohikäärmeiden ja miekkataitureiden jaksoja tuoreeltaan HBO Nordicin kautta.

Mutta eihän se HBO ole pelkkää valtaistuinpeliä, ei suinkaan. Tulin näet katsoneeksi muitakin sarjoja, joiden myötä jäin käytännössä koukkuun. Ei näitä tarinoita nyt kesken voi jättää, aivan sama kuka seitsemää kuningaskuntaa lopulta pyörittääkään.

Sivustomme muut jäsenet huomauttivat heti listan nähtyään, että monta sarjaa Veepistä Killing Eveen puuttuu. Varmasti niin, mutta aivan kaiken katsomiseen ei aika riitä. Ohessa kuitenkin viisi sarjaa, jotka takaavat sen, että pysyn itse useammat tovit HBO Nordicin kyydissä.

5. Mayans MC

Piditkö Sons of Anarchystä? Jos nyökkäät, on suuri mahdollisuus, että pidät myös Mayans MC:stä. Kyseessä on Sons of Anarchyn sisarsarja, joka seuraa aiemmin sivujuonteena tavattua Mayans-moottoripyöräkerhoa fiktiivisessä Santo Padren rajakaupungissa. Tarinan keskiössä on vielä kokelaana kyseisessä poppoossa oleva EZ, jolla on omat motiivinsa.

Rikosten, huumeiden sekä väkivallan ja draaman sekoitus ei saanut pelkästään hyviä arvioita, mutta tarpeeksi hyvä lopputulos kuitenkin takasi sen, että toinen kausi on tulossa sitten joskus.

4. True Detective

True Detective kertoo katsojilleen synkkää ja kiehtovaa tarinaa. Joka kausi on tarjoillut uudet juonikuviot, uudet ympäristöt sekä uudet näyttelijät. Kolmas kokonaisuus, tähtenään Oscarinkin itselleen pokannut Mahershala Ali, kääräistiin pakettiin jokunen hetki sitten.

Kolmas kausi on kuuleman mukaan kosolti kiehtovampi kuin pettymykseksi kuvailtu toinen. En ole vielä lopussa asti, älkää spoilatko.

3. The Good Fight

En ollut The Good Wifen suurikaan ystävä. Ehkä sen takia, että en sarjaa sen suuremmin seurannut. Tämä saattoi olla jälkikäteen ajateltuna hienoinen virhe, sillä siitä poikinut spin-off-jatko-osa The Good Fight on mainiota viihdettä.

Katsojat pääsevät mukaan seuraamaan amerikkalaiseen lakifirmaan ja sen työntekijöihin keskittyvää kokonaisuutta, joka ei pelkää ottaa kantaa sekä politiikkaan tahi yhteiskuntaan.

Hyvän tappelun uusin kausi on suorastaan maukkaan ajankohtainen. Sarjan juonikuvioissa vilisee viittauksia Yhdysvaltain nykyiseen presidenttiin ja hänen potentiaalisesti videoituihin edesottamuksiinsa, Robert Muelleriin sekä muihin äskettäisiin tapahtumiin.

Sarjan kolmas kausi saapuu HBO Nordicille jakson viikkotahdilla.

2. Billions

Lisätään soppaan finanssimaailman kiemuroita, hämäriä sopimuksia, sisäpiirin tietoa ja innokas syyttäjä. Ainiin, ja myös mainiot Damian Lewis sekä Paul Giamatti, vieläpä napit vastakkain. Ei kai näistä aineksista voi saada muuta kuin kultaa?

No ei, sillä Billions on todella viihdyttävä kokonaisuus, joka viihdytti heti ensimmäisistä jaksoistaan lähtien. Tuoreinta kautta odotti intopinkeänä, sillä viimeiset hetket ennen taukoa jättivät tilanteen to-del-la kutkuttavaan tilanteeseen. Tälle vahva suositus.

Sarjan neljäs kausi saapuu HBO Nordicille jakso kerrallaan, viikottain.

1. Last Week Tonight with John Oliver

HBO:n paras sarja. Helposti. Parempi kuin Game of Thrones. Näin ainakin omasta mielestäni, joskin kyseessä on hyvinkin erilainen tuotos. Last Week Tonightissa kuunnellaan John Oliverin humoristista ja nokkelaa kertausta viikon tapahtumista. Vaikka suurempi osa sisällöstä käsittelee Yhdysvaltojen erikoisuuksia ja suorastaan tyhmyyksiä, niin on juttujen keskiössä nähty muun muassa Venezuela, Brexit sekä japanilaiset maskotit.

Ohjelma on saanut nimeä muun muassa erilaisista tempauksistaan, jotka oletettavasti maksavat HBO:lle maltaita, mutta ovat tolkuttoman hauskoja. Yleisön viihdykkeeksi on ostettu lukuisia vahapresidenttejä, palkattu näyttelijöitä epämääräisiin rooleihin, perustettu oma uskonto kirkkoineen kaikkineen ja käytetty tukku rahaa Russell Crowen alasuojuksen ostamiseen. Yksi omista suosikeistani on nähtävillä alemman Youtube-videon lopulla. Nerokasta, suorastaan nerokasta. Sen enempää en paljasta, mikäli kyseinen klippi on näkemättä.

Ja tosiaan, Youtubeen ladataan useimmiten jaksojen pääosuus, mutta täysipitkät epistolat pitää katsoa HBO:n kautta. Sarjan kuudes kausi on käynnissä parasta aikaa, uusi jakso saapuu viikottain.

-----

Toki The Sopranos on vielä kesken, sillä en tuota helmeä aikoinaan tullut katsoneeksi.

Unohtuiko listalta jotain muuta? Kerro siitä kommenteissa.

Kommentit

Mä olen aina tykännyt lakisarjoista, ja Good Wife oli vieläpä siitä paremmasta päästä, mutta jotenkin Good Fight on vakuuttanut niin paljon, että se on mun mielestäni tämän hetken ylivoimaisesti kovin tv-sarja. Sen puolittain surrealistinen tapa käsitellä ajankohtaisia todella kompleksisia ongelmia on jotain ihan käsittämättömän upeaa.

On noi muutkin sarjat ihan okei. (John Oliver on pop!)

Pakko itsekin hehkuttaa The Good Wife ja -Fight sarjoja. Hienosti käsikirjoitettua ja ajankohtaista kamaa, joissa myös huumori toimii hienosti. Muita HBO:ssa olevia sarjoja joita kannattaa katsoa: Sharp Objects, Bosch, CB Strike, Taboo, The Handmaid's Tale, Generation Kill, Silicon Valley, The Leftovers, The Night Of, Oz... Ja tietysti The Wire aka maailman paras tv-sarja koskaan.

Band of Brothers!

On sitä mielenkiintoista katsottavaa näemmä oikein reilusti enemmänkin, hyviä ehdotuksia nuo meinaan. Killing Eve vähän houkuttaisi kyllä, on sen verta mielenkiintoinen tuo sen kuvaus.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi