Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Nvidia kutsuu kaikki pelitietokoneiden omistajat taisteluun koronavirusta vastaan.

Jos sinulla on pelivalmis PC, voit lainata sen tehoja COVID-19 -pandemian torjumiseksi tehtävään työhön. Folding@Home on aloittanut massiivisen laskennan koronaviruksen rakenteen selvittämiseksi. Voit osallistua projektiin lataamalla Folding@Homen sovelluksen tai käyttämällä Chromen selainpohjaista beeta-versiota. Ohjelma kytkee tietokoneesi osaksi maailmanlaajuista supertietokoneverkkoa, jota tutkijat voivat hyödyntää massiivista laskentaa vaativissa projekteissa. Ohjelma käyttää tietokoneesi laskentatehoa silloin kun et itse sitä tarvi. Peliluokan GPU:t ovat tunnetusti tehokkaita laskentatehtävien prosessoimisessa. Ohjelma toimii PC:n, Linuxin ja Macin lisäksi myös PlayStationilla sekä puhelimella.

Hajautetun laskennan projekti Folding@Home on ollut olemassa vuosia, joten mistään uudesta asiasta ei ole kyse. Ohjelma onkin tuttu monille PlayStation 3:n käyttäjille.

Folding@Home käynnistettiin Stanfordin yliopistolla vuonna 2000. Ohjelma suorittaa molekyylisimulaatiota hyödyntäen yksityisten tietokoneiden ylijäämäistä laskenta-aikaa.

Lue lisätietoa Folding@Home -projektista täältä.

Kommentit

Tuttua toimintaa PS3 aikoina. Nyt myös tietokoneella tämän viruksen myötä. Kiitos vinkistä!

Loistohomma. Itsekin tutustuin asiaan jo 2009, ja nyt voin olla mukana auttamassakin. 

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi