Oikeus on päättänyt, ettei Apple voi poistaa Epic Gamesin kehittäjätilejä käytöstä, ainakaan tällä erää.

Epic Games ei onnistunut vakuuttamaan tuomioistuinta määräämään Applea palauttamaan Fornitea App Storeen. Oikeus kuitenkin antoi tilapäisen määräyksen, joka estää Applea vetämästä Epicin kehittäjätyökaluja alustalta. Unreal Engine on siis toistaiseksi turvattu.

Käräjätuomari totesi kuulemistilaisuudessa, että Applen reaktio Unreal Enginea vastaan ​​vaikuttaa liioitellulta. Oikeuden asiakirjoja voi tutkiskella täältä.

Alustava oikeudenkäynti, jossa Epic Games pyytää tuomioistuimelta tehokkaampaa suojaa sovelluksilleen asian käsittelyn ajaksi, on nyt suunniteltu syyskuun 28. päivälle.

Kommentit

Tämä meni sitten juuri oikein. Unreal Engine ja sitä käyttävät kehittäjät ei liity tähän Fortnite-kiistaan millään tavalla, joten tietenkään Applella ei pidä olla oikeutta käyttää Unrealia aseena, jolla painostettaisiin Epic luopumaan kanteestaan. Siitähän mielenkiintoisia asioita alkaisi seurata, jos yhtiöille annettaisiin oikeus alkaa syrjiä asiakkaitaan sen perusteella onko näillä tai näiden yhteistyökumppaneilla selvittämättömiä asioita oikeudessa. Jos esimerkiksi haastaisit vuokranantajasi oikeuteen, niin tällä olisi oikeus heittää sinut pihalle kämpästäsi ja aiheuttaa sinulle niin paljon henkilökohtaista haittaa, että sinun on kannattavampaa vain niellä oikeutesi ja vetää kanne pois. Unrealin kehitystyökalujen sulkeminen tuntui alusta asti matalaotsaiselta kostotoimenpiteeltä ja vaikutti todella epäammattimaiselta. Melkein kuin tämä suuryhtiöiden nokittelu olisi mennyt jollain ylemmällä taholla pahasti tunteisiin.

Ei tietysti sillä, että Epic olisi oman kanteensa kanssa osoittanut paljon sen korkeampaa tyylitajua: #freefortnite -propagandavideoita pelin pääasiassa alaikäisille faneille ja viimeisimpänä näitä jopa yritetään lahjoa pelinsisäisillä esineillä #freefortnite -turnauksen kautta. Selkeä tavoite tässä on masinoida somen voima Applea vastaan.

Tämä olisi ehkä ihan ok, jos ytimeltään koko kiistassa ei olisi kyse pelkästä tulonjaosta näiden kahden suuryrityksen välillä. Se, että nuoret kuluttajat yritetään masinoida kampanjoimaan Epicin muutenkin muhkeiden tulovirtojen kasvattamisen puolesta saa minussa aikaan pienen oksennusreaktion.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi

Pelit: 
Studiot: 
Julkaisijat: 
Lähde: