Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

PS3:n Fallout 3 ei saa lisäsisältöä

MTV Multiplayerin haastattelussa Bethesdan tuotepäällikkö Pete Hines vahvisti, ettei Fallout 3:n PS3-versioon ole luvassa lisäsisältöä X360- ja PC-versioiden tapaan.

Hines vertaili Fallout 3:n tulevan lisäsisällön olevan kooltaan Oblivionin Knights of the Nine -sivuseikkailun luokkaa, mutta ei vielä kuitenkaan tarkemmin kuvaillut sitä. Hines myönsi, että PS3-pelaajat tulevat jäämään jotain vaille, mutta ei pitänyt sitä kovin pahan asiana.

– Kun peli tarjoaa sata tuntia pelattavaa, emme tunne pettävämme ketään. Tulet saamaan rahoillesi vastinetta ostit sen mille alustalle tahansa, koska siinä on niin paljon sisältöä ja niin paljon tekemistä. Ja voit myös pelata sitä uudelleen uusin lopputuloksin. Luotan siihen, että alustasta riippumatta saat hienon kokemuksen, joka toivottavasti on yksi tämän vuoden parhaista, ellei paras, kyseisellä laitteella, Hines totesi.

– Mutta jos et osaa tehdä valintaasi ja tarvitset syyn päätöksellesi, niin ladattava lisäsisältö voi kallistaa valintasi tietylle laitteelle, Hines kuitenkin myönsi.

(Vinkistä kiitos Darwinille)

Galleria: 

Kommentit

Joo, VANHA!

"Emme tunne pettävämme ketään"
Joo, huoh...

PC-versio tulen ostamaan.. saapahan lisäsisältöä ilmaiseksi =).

Mä ostan kohta boksin ja heitän ton helvetin pleikkarin mettään!

Nylund: Osta ihmeessä...Ilmota vaan mihin ja millon meinaat pleikkaris heittää niin osaan olla ottamassa koppia...makkarissa ei vielä omaa oo...=)

Joojoojoo, alkaa syömään miestä rotan lailla tämä touhu.
Vaikka omistankin molemmat PS3 ja X360 niin silti voisi kyllä olla mukava päättää ostaa pelin sille alustalle mihin haluaa, tarkoitan sitä että ei tarvitse pelätä että jäisi osa juonesta pois, tai ties mitä wotnottipaskaa.

jos on jotain vastaavaa lisäriä ku knights of the nine, niin on kyl niin turha lisäri ettei kyl sitä tuu kaipaamaan..

Kummatkin konsolit on talossa. Aluksi oli hankinnassa pelikalle, mutta kyl se kuitenki tuli boxille varattua.

ITSE koen että MS "palkitsee" omiaan uhraamalla rahaa lisäsisältöihin kuin kosimalla lisää pelaajia. Tietysti MS haluaisi ja saakin monen ostamaan konsolin tai pelin näiden ansiosta.

Pitää muistaa että JOKAISESTA pelistä kilahtaa MS:lle tai Sonylle rahaa ja pelien "Attach Rate" on todella tärkeä luku konsolisodassa. MS on vieläkin omilla luvuillaan ja näköjään aikoo satsata siihen että näin on tulevaisuudessakin.

Vanha juttu. Ei porukat jaksa kehittää ps3:lle lisäsisältöä. -_-

^ Kyllä EA/Dice jaksoi Sony:n porkkanan voimin.

Jos todellakin yli sata tuntia löytyy peruspelistä pelattavaa, niin en usko että siinä enää mitään jää kaipaamaan(ellei nyt jostain tärkeästä juonen osasta ole kyse). Sama juttu kuin GTA4:n lisäsisällön kanssa, jota ei enää varsinaisen pelin pelattuaan kaipaa.

Aivan sama, GTA IV vieläkin kesken, Oblivionikin pitäisi saada loppuun (se orikinaali PS3 versio). Henkilökohtaisesti ladattava lisäsisältö ei merkitse minulle juuta eikä jaata. Ei tässä muutenkaan ole liikaa aikaa pelata.

Ilman lisäsisältöä hankkisinkin varmaan PS3-version, mutta nyt ei vain uskalla ottaa sitä riskiä =/

tuntuu että toi on nykyajan trendi. Tuolla tavalla saadaan lisää rahaa jo myydystä pelistä. Miks niitä pelejä ei voi tehdä loppuu jo ennestään???

Tässä on nyt joku ovela juttu :D jos ps3ssa on jo se lisä sisältö ja haluu vedättää xbox360 omistajia, että ne maksais siitä o.O Hyvin ovelaa :D vitsi vitsi

^:DD kyllähän tuo toimisi "ei ps3:lle julkaista mitään lisäsisältöä. Se on jo mukana"

Ärsyttää toden teolla tämä "lisäsisällöllä" touhuaminen. Jotenkin tuntuu kusetukselta ostaa peli johon tietää jo tulevan uutta, maksullista, sisältöä jo paljon enenen kuin peli on edes julkaistu. Maalaisjärjellä ajateltuna ei ole mitään muuta syytä, kuin rahastus, jättää lisärit pelin ulkopuolelle. Lisäsisällön ostajat jotka jo ennen pelin pelaamista sen päättävät hankkia ovat osa ongelmaa, ei ratkaisua. Tämä kehitys on kovin huolestuttavaa.

Kuinka moni, joka on päättänyt esim. hankkia GTA IV:n X0:lle PS3:n sijaan (joka omistaa molemmat konsolit) lisäsisällön takia aikoo enää edes hankkia sitä lisäsisältöä? Milloin se edes on tulossa?

Siis koko hommahan on loppupeleissä kuluttajien kusetusta kun nykyään ei konsolivalmistajille riitä että kuluttaja voisi itse tehdä valinnan vaan peliin pitää tehdä konkreettinen ero maksamalla muutama milli kehitystiimille...

Mutta itse uutiseen ottaahan tuo päähän mutta kyllähän PS3:lla on vielä lyhyemmät lataustauot jos ei muuta... MS:hän on itsekkin sanonut että uusi kovalevylle asentamisominaisuus ei uusissa peleissä juurikaan auta.
Ja kun tuo lisäosa joskus sitten ilmestyy ja jos se tosissaan on muutakin kuin kasa random tehtäviä siellä täällä ja yksi pidempi tehtävä/juonisarja kuten Knights of the ninessä oli niin ei se itselleni ainakaan iso investointi ole ostaa myöhemmin toiselle konsolille... Silti mielestäni on huvittavaa että peliä markkinoidaan noin 1 vuoden julkaisusta julkaistavilla DLC-sisällöillä ennen kuin peli on edes puolivalmis kuten F3 ja GTAIV tapauksessa kävi.

Joo, eihän siitä ole mitään iloa kenellekkään, että tekijät julkaisevat lisäsisältöä peleihin, varsinkin jos se sattuu olemaan vielä jopa laadukasta. Eikä kenellekkään sattunut tulemaan mieleen, ettei lisäsisältöä edes välttämättä tehtäisi ellei niistä joku sitä rahaa maksaisi? Ja ainahan voi äänestää lompakollaan, jos tuntuu siltä ettei lisäsisällöstä kannata maksaa.

On hauskaa kuinka joka kerta kun Microsoft tukee asiakaskuntaansa näillä investoinneilla, niin se käännetään tietyissä piireissä suureksi ongelmaksi. Sony ei ole enää yksinvaltias, eli automaattisia yksinoikeuksia ei enää tule, jos ei lompakko ala aukeamaan. Mirror's Edgen kohdalla taitaa ensimmäistä kertaa käydä niin että lisäsisältöä tulee yksinoikeudella PS3:lle, joten jeesustelijat voivat tältä suunnalta ainakin lopettaa ennen kuin edes aloittavat.

Ja muutenkin on aika turhaa vielä miettiä näitä lisäsisältöjä, katsotaan nyt miten laadukkaasta materiaalista on kyse GTA:n kohdalla. Mirror's Edgen ja Falloutin pitäisi nyt ensiksi pystyä vakuuttamaan ihan sillä peruspelillään...

Itse taidan tehdä niin, että äänestän lompakollani. Saa jäädä hyllyyn. Pelin ehtii sitten lainaamaan kaverilta joskus.
Turha tästä on sen kummemmin alkaa kitisemään.
Sonyn sietäisi kuitenkin miettiä, mitä jatkossa tekee, mikäli jengi todella alkaa pleikkareita kilpailijoiden tuotteisiin vaihtamaan, jos perusteena on esim. lisäsisällöt peleihin.
Itse kuitenkin toivoisin, että maksetusta lisäsisällöstä mainittaisiin avoimesti. En tiedä mikä on tilanne FO3:n kohdalla.

Up in the ass of Sony (copyright M. Grönholm)

Ekseli "...mutta kyllähän PS3:lla on vielä lyhyemmät lataustauot jos ei muuta..."
No tuskinpa on.

" MS:hän on itsekkin sanonut että uusi kovalevylle asentamisominaisuus ei uusissa peleissä juurikaan auta. "
Ei, MS sanoi että asennus nopeuttaa vanhempien pelien lataamista jopa 30%, uusia vähemmän.
Jos jo nyt ennen asennusoptiota erot latauksissa ovat olemattomat asennusta vaativiin Ps3-peleihin verrattuna, niin kyllä sekin vähä otetaan helposti kiinni 360-asennusten tultua.

"Itse kuitenkin toivoisin, että maksetusta lisäsisällöstä mainittaisiin avoimesti. En tiedä mikä on tilanne FO3:n kohdalla."

Siis juuri tämä seikka tässä koko markkina-strategiassa ottaa päähän kummankin konsolivalmistajan osalta. Hirveä hypetys ja konsolikohtainen markkinointi lisäsisällöllä josta ei edes pelin kehittäjät vielä tiedä tuon taivaallista kun DLC-hypetys alkoi GTAIV ja FO3 tapauksessa jo about puolessavälin pelin valmistumista.

Voi niitä vanhoja hyviä aikoja milloin pelivalmitajat myivät itse omat lisälevynsä ja kuluttaja sai oikeasti äänestää lompakollaan ilman että joutuu samalla äänestämään itselleen uuden konsolin.

Nyt kuin olen istunut rauhassa ja miettinyt tätä asiaa niin ei se ota päähän yhtä paljon kuin alussa ja syy on seuraava:

Niin kuin joku jo sanoi niin siinä on 100 tuntia ja se riittää varmasti, meinaan en minä jaksais edes kepillä koskea GTA:han vaikka mitä lisäosia siihen tulisi nyt.

Eikä mulla ollut Oblivion GOTY editionia ja pärjäsin ihan hyvin silti, ei paljo kiinnostanut lisäosat siinä vaiheessa kuin oli tehnyt "kaiken" muun.

Mutta ottaa se edelleen päähän, ihan vaan periaatteesta että boksi saa lisäosia mutta ps3 ei!

Kattoo nyt onko peli edes hyvä... vähän tylsältä vaikutti.

Hirvee valitus Sony-leiristä, ja toisaalta DLC:llä ei muka ole mitään väliä. Just näin.
;D

Tosiaan, tässä vielä GTAIV:tä odoteltaisiin, jos lisärit olisivat olleet ympättynä itse pelissä. Mielummin näin päin. GTA itessään alkoi tympiä loppua kohden, mutta kyllä mä nyt pienen tauon jälkeen mielellään lähden cruisimaan pitkin Liberty Cityn katuja mahdollisten uusien tehtävien, paikkojen ja hahmojen kanssa.

FO3, helppoa. Tietenkin XO:lle DLC:n takia. Kuten GTA:n tapauksessa, läpipeluun ja sen jälkeisen tauon jälkeen mielellään hankkii DLC:n ja palaa pelin fiiliksiin ja maailmaan.

Ehdottomasti hyvä asia, ja hienoa että MS on aktivoitunut näissä asioissa. Tekee multiplattareiden alustan valinnan helpommaksi.

Kuinka moni lisäsisllöstä pillittävä on ollut pleikkarin omistaja nostaa käden ylös nyt.

Ja kuinka moni boxin omistaja nostaa käden nyt.

Katsotaas...

Aha, eli tämänkään pelin extrat ei PS puolelle tule. Just luin toisen uutisen että uuden Tomb Raiderin lisäsisältöä ei tule PS puolelle. Nice.

Ei ole kyllä Sony millään tavalla ajan tasalla tässä kilpailussa, jonkun sortin herätystä saisi siinä firmassa olla. Alkaa tuntua siltä että kuluttajia vain aliarvoidaan Sonyn taholta. Kuvitellaan että tuote on niin hyvä että ei tarvitse tälläiseen kilpailuun lähteä mukaan. No jos liikaa aliarvio kuluttajia, saattaa se kostautua myöhemmin melko varmasti.

no tässä saattaa olla jo isompi valttikortti. Falloutteja en ole häpeäkseni koskaan pelannut, saa siis nähdä tuleeko tätäkään pelattua. GTA 4 on vieläkin kesken :P ja pahasti.

"Ei ole kyllä Sony millään tavalla ajan tasalla tässä kilpailussa, jonkun sortin herätystä saisi siinä firmassa olla. Alkaa tuntua siltä että kuluttajia vain aliarvoidaan Sonyn taholta. Kuvitellaan että tuote on niin hyvä että ei tarvitse tälläiseen kilpailuun lähteä mukaan. No jos liikaa aliarvio kuluttajia, saattaa se kostautua myöhemmin melko varmasti."

Kyllä Sony saattaa olla hereillä. Sony on julkisesti ilmoittanut strategiansa tämän asian suhteen (yksinoikeudet rahalla) olevan, että ne paukut pistetään omaan pelituotantoon. Aika näyttää, oliko strategia hyvä vai huono. Toisekseen sekin on vissi, että PS3 oli niin kova investointi jopa Sonylle, että mahdollisuuksia ei välttämättä muunlaiseen strategiaan ole. Toisaalta sekin on totta, että jokainen tämmöinen uutinen nakertaa kyllä pleikan ja Sonyn imagoa ja itselläni tulee mieleen kaikki eurooppaan päin kusemiset ja nettikauppojen estämiset yms.

Taas kerran maineikkaan nimipelin täysversio julkaistaan vain yhdelle konsolille muiden laitteiden joutuessa tyytymään pelin alkuvaiheet esittelevään maksulliseen demoon... :-/

Onneksi on molemmat kotona, mutta harmittaa pleikkari pelaajien puolesta tälläinen.

Scatterbrain toi hyvän pointin esille.
Jos vaihtoehtona olis valita ottaako näiden kolmansien osapuolien pelien lisäsisällön myös pleikalle (tai pleikka yksinoikeudella) vai vaihtoehtoisesti ottaako kokonaisia eeppisiä pelejä ala God of War niin ei tarvitse paljoa miettiä kumman valitsis...

Ei asia toki näin mustavalkoinen ole, mutta Microsoft ostaa pelejä ja lisäsisältöjä ja kuluttaa näin rahansa...Sony taas tekee omat pelinsä ja rahat palaa siihen...Strategioita molemmat.

Turha tässä on kauheasti asiasta avautua...
Ja Xbugs: kutsutko 100h:n peliä pelin alkuvaiheita esitteleväksi demoksi...?

Harmillista, mutta kyllä tuossa 100 tunnissa on varmasti tarpeeksi pelattavaa. Eikä näin PS3:n omistajana tarvitse pelätä, että pelikone pamahtaa 50 pelitunnin kohdalla ja tarvitse odotella kuukautta, että pääsee pelaamaan pelin loppuun ;)

jos peliä tosiaan jaksaa pelata 100h, niin luulenpa että lisäsisältö on mukava lisä. Sillä eihän paskaa peliä nyt 100h jaksa, edes keskinkertaista.

Niin, siis kuinka moni GTA IV:n lisäsisältöä hehkuttanut/hehkuttava on ostanut sen sisällön? Paljonko maksoi? Onko hintansa väärti? Uskotteko, että FO3:n lisäsisältö antaa ihan yhtä paljon konkreettista iloa?

^ kuule höpsö lisäsisältö ei ole vielä tullut myyntiin! News flash you know?
Jotkut vain luottaa jonkin verran tiettyihin pelitaloihin joilla on näyttöä joko hyvistä peleista ja/tai hyvän lisäsisällön tekemisestä. Mutta oletpas kyllä kujalla kun et tiennyt että GTA4 lisäsisältö on vielä tulossa.

Vähän pointti kateissa jryi:n kommentista, mutta kokeillaan.

Paljonko jryi:lle tuottaisi konkreettista iloa, jos minkä tahansa ostamansa pelin DLC tulisi samana päivänä myyntiin kuin itse peli?

Oblivionin Shivering Islands ja Knights of the Nine DLC:t tuottivat minulle vähintäänkin hintansa väärtin annoksen konkreettista iloa. Uskon, että XO:lla on ainakin mahdollista(!), että FO3:n lisäri(t) tulevat tarjoamaan hintansa väärtin annoksen sitä konkreettista iloa.

Pointti on siinä, että tuosta lisäsisällön autuaaksitekevyydestä nyt on hehkutettu GTA IV:n kohdalla jotain vuoden verran. Eikä kukaan tiedä, mitä on luvassa yhtään sen paremmin kuin viime vuoden lokakuussa.

Voihan se olla niinkin, että Bethesda on vilkaissut PS3:n tulevien pelien julkaisukalenteria ja todennut, että ensi keväänä tulee sen verran uusia pelejä, että vanhoihin ei välttämättä edes lisäsisällöllä saada porukkaa palaamaan. Itse en tiedä, tuleeko Fallout 3:a ostettua lainkaan, ainakaan täydellä hinnalla. Oblivion oli ihan mahtava peli, mutta kun pelaamista odottavien pelien pino on jo nyt varsin mellevä, en halua vielä yhtä sadan tunnin pläjäystä aiheuttamaan lisäpaineita.

Sitäpaitsi Resistance 2:n ja varsinkin Killzone 2:n verkkopelit syövät varmasti tehokasta peliaikaa kaikilta muilta julkaisuilta. (Infamousille kyllä sitä raivataan vaikka väkisin.)

Ai niin: Knights of the Nine oli PS3:n Oblivionin myyntilevyllä. Ihan jees, mutta tuskin olisin erikseen sitä ostanut.

Paljos oot jryi pelannut Infamousia? Oliko rahojen arvoinen ostos? Et voi sanoo pelaavas sitä koska sitä ei ole julkaistu! et voi et!

Infamous rahan arvoinen? Sen perusteella, mitä siitä tiedän, niin todennäköisesti. Infamousistahan tiedettiin ensimmäisen trailerin perusteella enemmän kuin mitä GTA IV:n DLC:stä tiedetään nyt. Esimerkiksi se, että se on PS3-yksinoikeus.

En ole nimittäin missään nähnyt täysin yksikäsitteistä lausuntoa siitäkään, että kyseistä DLC:tä ei koskaan nähdä PS3:lla.

"En ole nimittäin missään nähnyt täysin yksikäsitteistä lausuntoa siitäkään, että kyseistä DLC:tä ei koskaan nähdä PS3:lla."

Ai että kuitenkin vähän tekisi mieli?

MS maksoi että rockstar tekee HEILLE lisäsisältöä(PC + Xbox 360) ja tämä herra moderaattori arvuuttelee päätyykö SE DLC sonyn konsolille... Kujalla taas ja pahasti. Se kummasta tiedetään enempi Infamous vai DLC on aika turha kinata.
(toista "on jo pelattu" muttei tiedetä juonta, toisesta tiedetään vähän juonesta mutta voi kaatua täysin bugisuuteen, controlleihin tai ihan mihin vain.. DLC voi vain olla todella köyhä sisällöltään. mutta luulisi 50miljoonalla jotain laatua saavan ja ehkä siitä on jopa "sovittukkin")

Nämä uutiset sais olla kyllä vapaita tommosesta älyvapaasta flamettamisesta. Kickbänniä vaan kaikille :l

Kai se sitten on pleikkarille 15 euroa halvempi?. Vai ei vai?.

Siis sehän on kohtuullisen varma huhu, että Microsoft maksoi Rockstarille $50M, mutta kaikki muu on epävarmempaa. Maksoiko MS tuon DLC:n tekemisestä, maksoiko se yksinoikeudesta, maksoiko se ajallisesta yksinoikeudesta vai (ja tämä on käsittääkseni kaikkein todennäköisintä) antoiko se ennakkoa tuon DLC:n myynnistä.

Kuten sanottu: tuosta DLC:stä ei TIEDETÄ juuri mitään. Vai missä luotettavassa lähteessä on sanottu, että Microsoft maksoi Rockstarille siitä, että R* tekee lisäsisältöä nimenomaan Microsoftille?

Siitä en tiedä, kuinka kovasti tuo lisäsisältö houkuttelee. Aloin tosissani pelata GTA:ta vasta toissailtana. Jos sisältö on jotain huikeaa, niin ei siinä mitään, käyn kaapimassa pelin boksille jostain käytettyjen hyllystä tai muusta alelaarista, ei se ole mikään ongelma. Johan tuo oli suunnitelmani silloin vuosi sitten.

jryi:lle joku voisi pitää powerpoint esitelmän sivustosta nimeltä wikipedia. Sieltä löytyy ihan selkeällä englannin kielellä että MS:lle tulee episodeja ja YKSINOIKEUDELLA ja Take-twolainen myönsi Ms:n maksaneen heille 50miljoonaa... Kiva sivusta siinämielessä että väittämiin on myös suoraan linkit että ei ole ihan täyttä hattua kuten jryi löpinät ja vieläpä wikipedia yhteisö siivoa turhimmat jorinat ainakin jossain vaiheessa pois.

Laitan tekstin tähän kun jryi eksyy kumminkin täältä wikipediaan reisullaan.

"Downloadable content

During Microsoft's 2006 E3 press conference on 9 May 2006, it was announced that Rockstar Games will offer exclusive episodic content for the Xbox 360 version of the game, which will be released after the full game via Xbox Live. Peter Moore, the then head of Microsoft's Interactive Entertainment Business division described downloadable content as "epic episode packs", and not just an extra car or character. A press release during the conference said that the packs would add "hours of entirely new gameplay" to the game. Details on the pricing of these downloads have not yet been revealed, though it would almost certainly not be released for free, as Take-Two Interactive's former CEO, Paul Eibeler, has said numerous times that these downloads would provide "additional revenue streams" to the company, but Microsoft has said that it will be up to Rockstar on whether or not they will charge for it. Jeronimo Barrera, Vice President of Product Development for Rockstar Games, has said that the episodes are an experiment because they are not sure that there are enough users with access to online content on the Xbox 360. Take-Two Interactive's Chief Financial Officer, Lainie Goldstein revealed that Microsoft was paying a total of US $50 million for the two episodes. On 20 February 2008, it was initially announced that the extra content would be introduced starting August 2008. As part of its second quarter financial reports Take-Two announced that the downloadable content had been delayed and would be released during the first quarter of its 2009 financial year (November 2008 - January 2009)."

Downloadable content for the PlayStation 3 was said to be "likely" by vice president of development Jeronimo Barrera, in the May 2008 edition of PlayStation World. The form that the content will take was not stated.

^ Tämä tarkoittaa suomeksi sitä että Pleikkarille voi myös tulla todennäköisesti DLC:tä muttei varmasti sitä mistä MS maksoi! usko hyvä mies usko!

Kylläpä ne lapset jaksaa tapella siitä kummalla on pidempi lepotilassa ja konsoli kohtaisia DLC:itä katsoessa... Darwin tapansa mukaisesti otti jryin kommentin (kaukana ylhäällä) hyökkäyksenä vaikka postin idea oli juuri se että hirveä hypetys asiasta mistä kukaan ei tiedä paskan vertaa... Kyllä mielestäni peliä pitäisi markkinoida jollain konkreettisella materiaalilla eikä silmänlumeella.

Ja ei XO leirin vielä kannata nauraa sillä kun kerran MS on 50 milliä maksanut lisäsisällöstään niin se myös tarkoittaa että porukan on oikeasti ostettava niitä ja vaikka lähes kaikki HC pelaaja täällä sen varmasti ostavat (minä ainakin) niin muualla maailmassa homma voi olla toinen ja kannattaa muistaa että GTAIV oli ensimmäinen peli mitä vietiin eteenpäin tämän tyylisellä markkinoinnilla ja jos tämä kusee reisille... no jokatapauksessa.
Tiedän että osa strategiaa on saada porkkana XO-konsolin ostamiselle mutta mitä itse olen lukuja ja uutisia seurannut tätä ei tapahtunut odotetusti GTAIV tapauksessa.

Silti vuosi pelijulkaisun jälkeen on pitkä aika 50millin sijoitukselle varsinkin kun USA:ssa todella monet vievät pelinsä vaihtoon läpipelaamisen jälkeen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi