Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2010: Sonyn pressitilaisuus tiivistettynä

Sonyn lehdistötilaisuus käynnistettiin tuttuun tapaan videomontaasilla, jonka jälkeen lavalle astui Jack Tretton, joka kertoi PS3:n vision olleen koko perheen viihdelaite pitkälle tulevaisuuten ja nyt laite alkaa lunastaa lupauksiaan. Tämän jälkeen lavalle astui myös Kaz Hirai, jonka mukaan PlayStationissa on ensin kyse innovaatiosta ja toiseksi sisällöstä.

Seuraavaksi otettiin aiheeksi 3D ja Hirai toivoo PS3:n tekevän 3D:lle saman, kuin se teki blu-raylle. Ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä on odotettavissa 20 3D-muotoon kehitettyä peliä, joista ensimmäisenä esiteltiin Killzone 3:a. Toimintapläjäyksen jälkeen ilmoitettiin pelin tulevan kauppoihin ensi helmikuussa ja mukana on myös tuki Move-ohjaimelle.

Sitten esille otettiin Sly Cooper eli Euroopassa Sly Raccoon -kokoelma, joka God of Warien tapaan päivitetään teräväpiirtoisena PS3:lle, mutta lisänä on vielä 3D-tuki. Tulevia 3D:tä tukevia pelejä ovat ainakin Crysis 2, Mortal Kombat, Shaun White Skateboarding, Ghost Recon, Tron ja NBA 2K11.

Tretton selvitti Move-ohjaimen tarjoavan hupia koko perheelle, mutta sen tarkkuuden pitäisi haastaa ja palkita myös ydinpelaajat. Uutena pelinä esiteltiin Sorcery -toimintaseikkailu, jossa tietysti loitsutaan Move-ohjaimen kanssa fantasiamaailmassa. Peli julkaistaan ensi keväänä.

Lavalle astui EA Sportsin Andrew Wilson ja esille otettiin Tiger Woods PGA Tour 11. Luonnollisesti Moven kerrottiin tuovan ennennäkemättömän tarkkuuden virtuaaligolfiin ja lyönnin voimakkuudella on todellakin merkitystä. Tiger 11 tulee olemaan mukana Move-demolevyllä, joka ilmeisesti tulee ohjainten mukana.

Heroes on the Move (työnimi) tuo Slyn, Ratchetin ja Jakin kumppaneineen tasohyppelemään erilaisissa ympäristöissä.

Mainoksista tuttu Kevin Butler saapui lavalle pitämään palopuheen pelaamisen puolesta ja hän kertoi jokaisen pelaajan olevan tosipelaaja. Tämän jälkeen Tretton paljasti Move-ohjaimen julkaisupäiväksi Euroopassa 15. syyskuuta. Muu maailma pääsee siihen käsiksi paria päivää myöhemmin. Pelkkä ohjain maksaa 50 dollaria ja "Navigation Controller -apuohjain 30 dollaria. Move, kamera ja Sports Champions -peli irtoaa sadalla dollarilla ja luvassa on myös 400 dollarin konsolipaketti.

Vuoden loppuun mennessä luvassa on yli 40 Move-peliä, joista listattiin SOCOM 4, Time Crisis, NBA, Ruse, Killzone 3, SingStar Dance, Echochrome II ja EyePet. Move-päivitys on tulossa Heavy Rainiin, Resident Evil 5:een ja Toy Storyyn.

PSP:ltä esiteltiin MGS: Peace Walkeria ja näytettiin God of War: Ghosts of Spartan teaser-traileri. PSP:lle luvattiin yli 70 uutta peliä jouluun mennessä.

Tretton kehui PlayStation Networkissa olevan jo 50 miljoonaa rekisteröityä käyttäjätiliä 58 maasta. Ja mikäli et pääse E3-messuille, pitäisi Sonyn osaston löytyä virtuaaliversiona PS3:n Home-palvelusta.

Alex Evans tuli esittelemään LittleBigPlanet 2:ta, jossa tasohyppelyiden lisäksi voi rakennella myös muita pelimuotoa. Myös pelin muita ominaisuuksia on säädetty ja parannettu.

Seuraavaksi Tretton esitteli monien pelkäämän PlayStation Plus- palvelun, joka tarjoaa pelaajille uusia ominaisuuksia ja uutta sisältöä, kuten varhaisemmin julkaistuja demoja, beta-kutsuja ja alennustuotteita Storesta. Vuosihinta on 50 dollaria ja kolme kuukautta maksaa 18 dollaria. Palvelu käynnistyy myöhemmin tässä kuussa.

EA tuli lavalle kertomaan Medal of Honorista, joka siis siirtyy toisesta maailmansodasta Afghanistaniin. Yhteistyössä Yhdysvaltain armeijan kanssa on pyritty luomaan autenttinen kokemus modernista sodankäynnistä. Betan kerrottiin käynnistyvän 21. kesäkuuta. Keräilyversion mukana on teräväpiirtopäivitetty versio Medal of Honor: Frontlinesta.

Dead Space 2:n esittelyssä nähtiin hirviöitä ja käytävillä juoksua. Taistelua käytiin myös avaruudessa. Keräilypainoksen mukana tulee Wiille julkaistu Dead Space Extraction, joka luonnolisesti saa PS3:lla Move-tuen.

Ja täysin puun takaa lavalle asteli Valven Gabe Newell esittelemään Portal 2:ta. Peli tulee siis myös PS3:lle ja se sisältää Steam-ominaisuuksia, jotka tekevät siitä Newellin mukaan parhaan konsoliversion.

Videolta esiteltiin Final Fantasy XIV -massiiviverkkopeliä ja Mafia II:een Tretton lupasi yksinoikeussisältöä PS3:lle. Lisäksi Assassin's Creed Brotherhoodin moninpelibeta nähdään vain PS3:lla.

Taas yhden videomontaasin jälkeen otettiin esille Gran Turismo 5, josta pyöritettiin uutta videokuvaa. Julkaisupäiväksi kerrottiin 2. marraskuuta 2010 ainakin Amerikoissa. Seuraavassa videossa oli tarkemmin esillä InFamous 2, joka ilmestyy ensi vuonna. Viimeisenä yllätyksenä lähti pyörimään Twisted Metal -video ja lavalle saapui myös David Jaffe. Verkkoon mahtuu 16 pelaajaa, samalle ruudulle neljä ja peli on pelattavissa messuilla, mutta julkaisua joudutaan kuitenkin odottamaan vielä ensi vuoteen.

Tilaisuus päättyi tähän, joten vielä jäi paljon spekuloitavaa muun muassa The Last Guardianista, Agentista ja muista pimentoon jääneistä peleistä.

Galleria: 

Kommentit

Sly:t päivitettynä lähtee kyllä ostoon, ei hitto kun saisi vielä neljä ekaa resident eviliä HD:na samassa paketissa ps3:lle niin olisi helkkarin hienoa.

3D taas on pelkää pelleilyä, toivottavasti kuolee koko homma alkutekijöihinsä.

Aika halpa toi Move.

GT5 November 2 2010 :)

Mähä sanoin, että tulee Marraskuun 8 päivä toi GT5 :p

@Rewold: Halpa ja halpa. Jotain tuommosta odottelinkin. Ostoon menee joka tapauksessa :D

Verkkopelaaminen on jatkossakin ilmaista. Näin se kuulukin olla.

Kyllä meikäläiselle maistuu tuo move ylimääräisenä härpäkkeenä. Kaverien kanssa olut-iltamissa ajaa luultavasti asiansa siinä missä wii. Hintahan tulee tietty olemaan normi kiskurimeininkiä, jossa yksi dollari kääntyy yhdeksi euroksi.

Sain mitä tarvitsin: viihdettä. Parhaiten mieleen jäivät KB, MoH, Gabe, PSN+ ja FF XIV. Move ei kiinnostanut tippaakaan.

Täysin tyytyväinen en tule olemaan, ennen kuin saan haluamani FF VII -remaken. Ehkä vielä jonain kauniina päivänä kaukana tulevaisuudessa. (Saa sitä toivoa elätellä)

Saattaa olla että joutuu poistamaan tuon Move + konsolipaketin kun olen ollut nyt kuukauden päivät ilman PS3:sta.

Villi veikkaus kuuluu, että 7-vuotias poika tulee tykästymään...

inFamous 2 näyttää todella lupaavalta, kuten myös Twisted Metal. Medal of honor alkaa vaikuttamaan mielenkiintoiselta.

Helppo valita koko Sonyn shown varastaja: TWISTED METAL!!! Ja kun niin jo luulin, ettei jatkoa tulla enää näkemään PS3:lla. Myös Move-ohjain vakuutti ja sellainen lähtee ostoon, kunhan saapuu 3 kk päästä:) Muita esiteltyjä pelejä, jotka tulen ostamaan ovat: Dead Space 2, Crysis 2, Killzone 3, NFS Hot Pursuit ja kai sen GT5:n pitää ostaa, vaikka Forza 3 onkin saanut sen pelin unohtumaan ;D Ai niin, ja oikeastaan hyvä, että PSP2:sta ei vielä julkistettu eivätkä lähteneet sotaan 3DS:n kanssa vaan luottavat vielä rautaiseen PSP:hen, mikä on hyvä juttu:)

(PS: Sony ownas taas koko E3:n kevyesti!)

Loistava pressi oli, mutta silti jätti hieman kylmäksi kun oli odotukset niin katossa. Jäin kaipaamaan Last Guardiania ja Demon's Soulssin mahdollista jatko-osaa. Tuo Valve kyllä yllätti ihan tosissan ja oli hyvällä huumorilla höystetty tilaisuus muutenkin. Kevin Butler rocks!

Saimme siis jälleen jatkoa rikottujen lupausten sarjaan.

Xbugs, niin mitä rikottuja lupauksia?
Ai, tarkoittanet MSn lupauksia HC-peleistä Kinectille? Etenkin kun Kudo viime vuonna antai nintendolle kyytiä yksinkertaisista peleistä ja palasi tänä vuonna kopioilla. Entäs se avatari kartig peli jonka piti olla ilmainen. Nytkö siitä joutuu maksamaan?
Kokonaisuutena MSn pressi oli sellainen että sen haukkuminen olisi kuin veisi vammaiselta lapselta tikkarin.

Jumalattoman määrän pelejä puskevat PS3lle. Harmittaa vain se että kaksi kuukautta joutuu Movea tässä odottamaan. Kiinnostavimmat pelit sille tosin tulevat hiukan myöhemmin, mutta ainakin julkaisussa on ihan oikeaakin pelattavaa toisin kuin eräään firma surkuhupaisassa lineupissa joka sattuu ameriikoissa GT5n läheisyyteen.

"3D taas on pelkää pelleilyä, toivottavasti kuolee koko homma alkutekijöihinsä."

No toivottavasti ei. Varsinkin 3D+Move-yhdistelmällä on sellainen potentiaali, että onneksi kesäloma on tässä välissä. Muuten aika matelisi odotellessa.

Heh, mikäpä sen ihanampaa, kuin fanipoikavääntö.

Sonylla olisi ollut avaimet huikeasti parempaan konferenssiin, miksi ihmeessä käyttivät ainakin 45min turhanpäiväiseen sontaan? Mainospuheet, 3D-hehkutus, multiplattarisopimukset, miksi? Tilalle olisi voinut laittaa vaikka mitä parempaa.

(Karibu, onko sinulla vaikeuksia erottaa XO ja PS3 toisistaan? Tuon ja monen muun kommenttisi perusteella näyttäisi näin olevan.)

Saatan vain arvailla, miksi vaihdoit puheenaihetta, kun Oikeamielisen Totuuden esitaistelijana sanoin ääneen sen minkä Sonyn lehdistötilaisuuden jälkeen oli selvästi havaittavissa: Sonyn ja sen edustajien lausuntoihin ei taaskaan voinut luottaa.

Sly Raccoon -kokoelma menee ostoon, todellakin. =D

No jäihän Sonynkin pressistä jotain käteen.

"Sonylla olisi ollut avaimet huikeasti parempaan konferenssiin, miksi ihmeessä käyttivät ainakin 45min turhanpäiväiseen sontaan? Mainospuheet, 3D-hehkutus, multiplattarisopimukset, miksi? Tilalle olisi voinut laittaa vaikka mitä parempaa."

3D televisioiden tulo kesällä ja kuten myös leffat ja pelit joten niistä pitäisi olla hiljaa? Yksinoikeus DLCtä peleihin ei ole mainitsemisen arvoinen vaikka se on ollut tärkeä kriteeri multilättyä ostaessa? Näistä pitäisi olla hiljaa koska???
Nämä siis kymmenien pelien lisäksi joita esiteltiin joko lavalla tai trailereiden muodossa ja on valittamista? Etenkin kun kilpailijoilta kuultiin enemmän puhetta ja vähemmän näytettä. Entäs Kevin Butler, messujen paras "vieras". Tai Gabe Nevell, täysin puuntakaa. Tai Moven hinta ja julkistuspäivä kun muilta jäi uusien värkkien hintailmoitukset mainitsematta. Entä Twisted Metal? Ainakin yleisö hurrasi koviten juuri tälle. Entäs Moven demotus joka toimi saumattomasti "oikeassa" pelissä. GT5 julkaisupäiväkin taisi jäädä huomiotta.

Xbugs, niin mihin vitun lupauksiin ei voi luottaa??? Meinaatko vain trollata vai onko oikeastikin jotain sanottavaa.

Turhaan karibu alat hermostumaan xbugsin mutinasta. Se vaan purkaa tunteitaan kun ei pääse nauttimaan sonyn tarjonnasta.

Kiitäjä: Miksei pääse? Kyseinen nimimerkki omistaa myös sen pilkkansa kohteen, toisin kuin tämä toisen rannan trolli.

Ja karibu, kyllähän sen uuden XO:n hinta paljastettiin. Ja mitäs väliä sillä Movella on? Eihän se heiluminen ole ennenkään sinulle maistunut, eikö? Ja eikös tämä ostettu exclusive-dlc ole oksettavaa toimintaa, kuten se oli MS:n toimesta?

Ja mikäs nyt Sonyn tilaisuudessa yllätti? Se Valven edustajako? Eihän ne Valven pelit olleet mistään kotoisin, vai mitä se nyt oli?

Enemmän yllätyksiä ja se Last Guardian, niin olisi voinut sanoa tilaisuuden olleen menestys. Nyt se oli sitä vain verrattuna MS:n vastaavaan ja se ei ole paljo se. Nintendo vei näitä molempia 6-0. Mainoskampanjoiden markkinointi ja Cokis-fiilistely aiheuttivat lähinnä kummastusta.

Minä en nyt saa millään tavalla käsiini ajatusta tai viittausta tuosta Xbugsin tokaisusta vaikka aikaisemmin olen aina nähnyt mihin hän viittaa mutta nyt menin minä metsään.
Itse olisin halunut nähdä niitä pirun yksinoikeuspelejä kuten The Last Guardian tai jopa alfa asteen StarHawkia. Ja mitäköhän pikku juttuja nyt sitten Steamista saadaan pleikalle? Tuskin on mitään merkittävää.
Ja Twistedissä olisi voinnut olla paljon enemmän pelaajia kun ei graaffisestikkaan ollut komea.

Avanto: jospa juuri sen takia ettei xbugs voi sietää kyseistä laitetta?

Avanto, siis Kinect on edelleen vailla hintaa. Joo, ei maistunut 10 vuotta vanhat grafiikat ja ohjaus joka toimii jos toimii eikä edes toimi niin kuin sen oli tarkoitus. Kaikki Wii kokemukset ovat olleet hirveitä. Move näyttää tekevän kaiken niin kuin Wiiltä odotettiin. Ns. pistä Nintendolle asialle, niin joutuu Sony menemään perässä. MS ostelee kokonaisia pelejä on sama asia kuin pientä lisäkivaa peleihin?? Asu RDR peliin on sama asia kuin pelisarja toisella konsolilla?

Valven panostus PS3lle on siis merkityksetöntä vaikka kaikki eivät halffis roskasta pidäkään?? Kappas kun niitä Valven peleistä pitäviä luulisi tämän kiinnostavan. Ja olihan se oikeasti yllätys kaiken sen jälkeen mitä Valven suunnasta on PS3sta koskien kuulunut.

Mikäs tuosta Nintendon pressistä nyt teki niin mainion? Zelda joka olisi ollut hieno kymmenen vuotta sitten vai se että sekään ei toiminut kuin piti? Kappas kun samat häiriö tekijät vaikuttavat kotonakin eikä pelkästään demotuksissa. Ja mitä uusia pelejä oli Nintendolla? Paria nimiä vain heitettiin ja edes pelikuvaa harvasta. 3DS oli jo tiedossa, muttei todellakaan se että se on typerryttävän pieni, etenkin 3D käyttöön, eikä grafiikatkaan ole kuin PSP tasoa. Grafiikka juna meni jo. Eniten Nintendossa ärsyttää se, että jättävät kaiken puolitiehen. Etenkin sillä rahamäärällä jonka ovat tienannneet luulisi että parempaankin pystyisi. Vanhojen peli sarjojen kierrätys uudelleen ja uudelleen on aivan kamalaa katsottavaa.

Missä oli siis Nintendon yllätykset? Metal Gearia DSllä? Eikös sitä ole ihan kaikkialla. Snake nähtii jo Wiilläkin. Nintendo oli pelkkää pettymystä. Se 3DS mainos oli häkellyttävä, eikä todellakaan hyvällä tavalla.

karibu: Sieltä Nintendolta tuli uusia pelejä, yllätyksenäkin, Kid Icarus ja MGS 3DS:lle sekä todella vahva tuki muiltakin julkaisijoilta (mitä muutakaan suvereenille ykköselle voisi kuvitella?). Wiille yllätyksenä tuli uusi Donkey Kong ja ainakin itse olin yllättynyt Epic Mickeysta ja Kirbystä. Ja jos ihan oikeasti uskot ettei Wiin liikkeentunnistus toimi, niin kannattaisiko jo ihan oikeasti käydä kokeilemassa? Se mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Tässä kohtaa Sony ei todellakaan tule saattamaan Nintendon puolivalmista tuotetta mahtavuuteen, kunhan vain matkivat isommilta.

Ja en itse ainakaan ollut kartalla 3DS:stä, en ainakaan että se vaikuttaisi noin toimivalta paketilta. Ja se PSP:n grafiikka on ihan tarpeeksi käsikonsolille. Kannataisiko muuten tarkistaa ne PSP:n myynnit, tuon konsolin tyrkyttäminen edelleen on kuin aukoisi arkun kantta hautajaisissa. Kuollut se on, PSP2 jo kehiin, jos Sonylla riittää vielä rahaa hukattavaksi käsikonsoleihin, kaiken hukkaamisen jälkeenkin.

Ja jos vanhojen sarjojen kierrätys on kamalaa, niin mites se Sonyn tilaisuuden Heroes on the Move? Tuliko oksennus? Entä Twisted Metal? Veti maha ihan kuralle? Tiedän, sitä trollia ei pitäisi ruokkia, eikä tähän lööperiin vastata, mutta kun fanipoikien loogisuus on tällä hetkellä jotain niin käsittämätöntä, että vetää ihan sanattomaksi.

Kiitäjä: Yksikään järkevä ihminen ei voi ottaa tosissaan Xbugsin teatteria.

Avanto: Niinpä, pistää vaan miettimään miten sekaisin ne teatterin näyttelijät on kun tyhjille saleille vetävät näytöksiään...

Karibun kannattaa kanssa käydä vetämässä vähän jääteetä ettei pala käämit.

Vastanäyttelijöitä tässä teatterissa riittääkin sitten yllinkyllin. Sääli, että muut ovatkin sitten tosissaan.

Kyllä oli vakuuttava tuo Pleikkarille tulevien julkaisujen lista, ei voi muuta sanoa. Tulevaisuudessa tulee oikeasti ongelmia, että mistä löytää aikaa kaikille noille peleille :D

Näemmä saatiin erään käyttäjän täysin turhasta onelinerista taas sota käyntiin, kerrassaan hupaisaa...Ottaako Xbox-faneja noin koville? Ottakaa minusta mallia ja nauttikaa kesästä! Jos olette lukeneet "ketutuskeskustelu"-topicia, niin saatatte tietää, että elämässä on isompiakin asioita, kuin konsoleista tappeleminen.

Naftaliinista kaivettu Kid Ikarus jota luulin ensin PSPn Kingdom Heartsiksi. MGS näyttikin niin hienolta... hetkinen, miksi sitä pelikuvaa ei ollut, tai edes teaseria. Vain sellainen "vihattu" video jossa devaajat käyvät peppua nuolemassa. Golden Eye, ihanko oikeesti? Ketä tässä yritetään mielistellä? Niitä jotka muistavat tämän pelin ammoisilta ajoilta ja jotka tyytyvät tusina
räiskintään, eikä bondikaan ole sama. Noh, ainakin se on yhtä vaikutavan näköinen kuin edeltäjänsä... Donkey Kong Country taas niitä henkiinherätettyjä sarjoja joiden päähahmo on hemmetin vastenmielisennäköinen. Kirby oli ainoa peli joka oli kiinnostava ja onnistui pelkällä suunittelulla välttämään Wii-raudan sudenkuopat. Sitä jopa mielellään pelaisi. Epic Mickey on jo vanhajuttu eikä todellakaan täyttänyt animaatioidensa suhteen alkuperäisiä visioita. Jestas, kirjoitin kokemuksesta Wiin seurassa, jos oli epäselvää.

Niin siis johan on kumma jos ei ollut 3DS tiedossa. Se tosin ei ollut että se on niin hemmetin pieni ja suhteelisen tehoton. Tätähän kaikki haluavat, tuplataan tehot genittäin ja julkaistaan samasta laitteesta sen jälkeen tasa-ajoin uusia versioita pienin parannuksin. Ihme ja kumma Wii ei ole vielä sitä kokenut, kaippa se on jo niin halpa ja lisälaitteita siihen voi tehdä loputtomasti kun käsikonsoleilla se on melkorajoittunutta. Millä tavalla toimiva paketti? 3D kamera? Vau, ihan kuin tämä olisi jokin innovaatio eikä gimmikki. Sonyltä kopioitu analogitatti? Nyt alkaa jo naurattaan. Sonyllä ei ole näköjään mitään kiirettä päivittää PSPtä kun katsoo mitä Nintendo on tarjoamassa. Hintakin on kaiken lisäksi täysin auki. PSPn peli tarjontakin oli huomattavasti mielekkäämpi, eikä mokoman myynnit edes huonot ole. Harmi vain että käsikonsolipelaaminen on hemmetin vastenmielistä, muuten hyppisin tulevista PSP peleistä seinille.

Niin sonyllä onkin peli sarjat menossa 10n paremmalla puolella. Hetkinen... olisikohan 5 suurin numero mitä pelin edessä, sivuosa tai kaksi lisäksi. Mitäs uusia pelejä ollaankaan tässä nintedolta viime vuosien saatossa nähty... luultavasti huomattavasti vähemmän kuin Sonyltä on tänä vuonna tulossa. Joo onhan se Mario ja se tonttu vihreässä lakissaan... mutta ihan kuin sitä voisi jo alkaa kehittämään uusiakin hahmoja ja pelejä.

Ota vaikka tuolta pieni katsaus, mitä muut ajattelivat Nintendon pressistä:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=398400

Reilusti suurin osa piti Nintendon tilaisuutta parhaana ja ihan syystäkin.

Avanto; Karibun kanssa taistelet tuulimyllyjä vastaan. Jos Sonylla olisi pelkästään ollut esittää uusversio Pongista, niin sekin olisi hakannut kaikki kilpailijat mennen tullen.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi