Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

KonsoliFIN Retrocast 005: Dune oli oikeasti hyvä elokuva!

Viikon retrokäsittelyyn joutui reaaliaikastrategiaklassikko Dune 2, josta jauhamaan kokoontuivat muisteluartikkelin kirjoittajan Jyrin lisäksi myös Dyyni-elokuvaa inhonnut Jaakko ja sekä pelistä että tarinasta sen taustalla mitään tietämätön Niklas. Seurauksena kolmen vartin monologi.

Kommentit

Itse pidän myös Lynchin elokuvasta, joskin lopputulos on enemmän tuottajansa teos kuin ohjaajan. Huomattavan kiinnostava on kenties maailman mahtavin elokuva, jota ei koskaan tehty, Alejandro Jodorowskyn Dyyni. Vaikka se jäi pitkälle viedyn suunnitelman asteelle, sen kaiut ovat kantaneet moniin myöhemmin tehtyihin elokuviin. http://jodorowskysdune.com/

Herranen aika, Dune2 Amiga500:lle. Se parissa saattoi mennä 8 tuntia yhdellä istumalla. Se oli erittäin hyvin tasapainotettu, hieno, oikea mestariteos, ainutlaatuinen esimerkki RTS -pelistä.

Se hehkuttamisesta. Dune2000 Electronic Artsin julkaisemana oli grafiikkapäivitys PC:lle vuonna 2000, mutta valitettavasti siihen oli menty tekemään omia lisäyksiä mikä teki pelin lopusta tuskallisen vaikean ja haasteellisen.

Olen pitkään odottanut Dunen paluuta pelimaailmaan. Se oli parempi kuin esim. Red Alert -sarja. Samalla tasolla Age of Empiresin kanssa. Ehkä hieman päälle, koska Scifi on aina Scifiä.

1992 tuli myös dune peli joka oli tommonen vähän adventure pelin tapainen

 

https://www.youtube.com/watch?v=1bLtIel9t9k

https://www.youtube.com/watch?v=mIJi4PGle3A

Juups, olen tuonkin pelannut läpi. Se on itse asiassa huomattavasti uskollisempi elokuvan (ja kirjan) tarinalle, vaikkakin ei ollenkaan yhtä syvästi arvostettu peli. Mutta jos Dyynin tarina tosiaan putoilee, niin tuosta saa ihan paljon irti.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi