Aerosmith-rumpali puolusti musiikkipelejä

Ainakin Led Zeppelinin Jimmy Page, Nicelbackin Chad Kroeger sekä The White Stripesin Jack White ovat ilmaisseet negatiiviset tunteensa Guitar Heroista ja Rock Bandeistä.

Pelisarjojen puolustajien joukkoon on nyt noussut Aerosmith-kannuttaja Joey Kramer, jonka mielestä ne ovat vain yksi vaihtoehto, jolla ihmiset saadaan tutustumaan musiikkiin.

– Jos tämä on sitä mitä pitää tehdä, että nuoret saadaan ymmärtämään missä Aerosmithissä on kysymys ja rohkaisemaan heitä oppimaan lisää musiikista, niin tämä on vain yksi tapa, Kramer selvitti.

Hän oli myös vahvasti sitä mieltä, että pelejä haukkuvat artistit muuttavat mielensä, kun rahaa alkaa virrata kassaan.

– Ehkä pelit eivät ole kaikkein paras tapa oppia historiallisista bändeistä, mutta saa nähdä mitä tapahtuu, kun heille tarjotaan laivalasteittain rahaa, Kramer totesi.

Viime kesänä julkaistu Guitar Hero: Aerosmith myi ensimmäisellä viikollaan Yhdysvalloissa yli 25 miljoonan dollarin edestä. Bändin edellisen studioalbumin ensimmäisen viikon tulot jäivät 2 miljoonaan dollariin.

Galleria: 

Kommentit

Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, mutta kyseisen bändin edellinen studiolevy oli todellinen old school -blues levy, jota ei todellakaan ollut massoille tarkoitettu. Joten levy myi "vain" kahden miljoonan dollarin edestä.

Edellinen "kunnon" levy on ilmeisesti Nine Lives, jonka myynnit sitten ovatkin jo hieman viitteellisempiä... [OT] Mutta väliäkö tällä, uusi levy tulee ulos seuraavan vuoden aikana. Toivottavasti pistävät uransa (sony diilin viimeinen levy) tyylillä pakettiin sillä. Tuottajana tulee olemaan sama kaveri kuin AC/DC:n viimeisimmällä levyllä, joten toivossa on hyvä elää. [/OT]

Kyllähän se tuntuu tavallaan surulliselta kun näkee Youtubessa videoita, joissa joku vetää esim. Rock Bandin rummuilla todella hyvin. Mietityttää miten paljon iloa hän saisi siitä irti jos olisi opetellut soittamaan oikeita rumpuja. Mutta toisaalta taas, eivät kaikki halua oppiakaan soittamaan oikeita soittimia.

Kynnys musiikkipeleihin on merkittävästi pienempi kuin oikeisiin instrumentteihin, joten uskoisin pelien enemminkin herättävän kiinnostuksen opettelemaan soittamaan oikeasti, eikä vievän porukkaa pois oikeiden soittimien parista.
Eli tässä olen Hetfieldin kanssa samoilla linjoilla: http://www.konsolifin.net/playstation/uutiset/5982/

Kyllä!

Itsekin olin kiinnostunut kitaran soitosta,mutta ei ollut varaa vielä silloin oikeaan kitaraan,joten tyydyin GH sarjaan.Nyt löytyy myös oikea V-mallinen esp keppi ja intoa riittää yhä molempiin yhtä paljon kuin ennen.Olen jo oppinut hieman oikeaakin soittoa ja voin sanoa että on se aikas erilaista kuin pelissä soittaminen.Idea on kuitenkin lähes sama,ja se opastaakin hyvin oikeiden soittimien pariin,jos kiinnostusta vain riittää tarpeeksi.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi