Call of Duty takoi taas myyntiennätyksiä

Call of Duty: Black Opsista leivottiin kautta aikain suurin viihdejulkaisu, Activision Blizzard ilmoittaa. Toimintapeliä myytiin pelkästään Yhdysvalloissa ja Briteissä noin 360 miljoonan dollarin edestä ensimmäisen vuorokauden aikana, kun peli saapui kauppoihin tiistaina.

Treyarchin kehittämää Black Opsia myytiin kyseisillä alueilla arviolta 5,6 miljoonaa kappaletta. Edellisen kerran ennätyksiä pistettiin uusiksi vuosi sitten, kun Modern Warfare 2 julkaistiin kovan hypen saattelemana. Infinity Wardin tuotos kelpasi noin 4,7 miljoonalle pelaajalle avauspäivänään.

Luvut perustuvat Activisionin sisäisiin arvioihin.

– Yksikään viihdesarja ei ole aikaisemmin onnistunut tekemään avauspäivän ennätyksiä kahtena peräkkäisenä vuotena, ja me olemme valmiita parantamaan viime vuoden 550 miljoonan dollarin ennätystä viideltä päivältä, Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotick juhlii lehdistötiedotteessa.

– Pelin menestys alleviivaa brändin vetovoimaa popkulttuurissa. Call of Duty: Black Ops on Treyarchin tekemistä peleistä paras, ja se nostaa rimaa verkkopeleille tarjoamalla syvällisimmän sekä intensiivisimmän Call of Duty -kokemuksen tähän saakka. Call of Duty-sarjalla on maailmanlaajuisesti yli 25 miljoonaa pelaajaa, jotka käyvät läpi miljardeja pelitunteja verkossa, ja me olemme sitoutuneet tukemaan heitä uudella sisällöllä ja tuoreilla ominaisuuksilla tiheämpään ja säännöllisempään tahtiin.

Activision ilmoitti tänään myös lahjoittavansa miljoona dollaria Black Opsin tuotoista Call of Duty Endowment -järjestölle, joka auttaa sotaveteraaneja löytämään töitä sotilasuran jälkeen. Yhtiön mukaan tavoitteena on työllistää tuhat veteraania.

Galleria: 

Kommentit

Tämäpä mielenkiintoista.

Kaikkein uskomattominta on se, ettei se peli edes ole kovin huono...

Kotick: "Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa". ;)

Olen kai liian tyhmä ymmärtämään pelin suosiota.

Voi jumankauta että on ollut itsellä hermot mennä tilanteen kanssa.
Aikaisemmat kolme Codia tuli osteltua PS3:lle, mutta nyt kun sain päivitettyä tietokonettani pelikuntoon, niin ajattelin vaihtelun virkistävän ja ostin tämän PC:lle. No tämähän on aivan kustu PC julkaisu. Foorumit kiljuu nykimisestä ja älyttömästä lagista. Niin minäkin. PC puolella odotellaan nyt, että joku jaksaisi pätchätä pelin edes pelikelvolliseen kuntoon.

"Call of Duty: Black Ops on Treyarchin tekemistä peleistä paras..."

No se ei oo paljon...

"Call of Duty: Black Ops on Treyarchin tekemistä peleistä paras..."

Vaikka alkuperäinen kommentti vertaakin varmasti CoD sarjaan, niin kyllä Die by the Sword on parasta mitä studio on saanut aikaiseksi. Kinect yms. versiota kehiin, niin olen kaupassa "day one", ja kaikki lisähärpäkkeet kassalla kainalossa.

360 miljoonaa myi päivässä ja miljoona siitä hyväntekeväisyyteen. Kyllä aika pyhimys tuo kotisck.. Mielestäni yksinpeli kamppanja oli kyllä erittäin viihdyttävä.

[i]"Call of Duty: Black Ops on Treyarchin tekemistä peleistä paras..."

No se ei oo paljon... [/i]

Joko on muodikasta olla vastarannankiiski tai sitten sulla on hyvin korkea hyväksymisen taso. Melko varmasti vain kiukuttelet. Mutta ihan samaa tekee lukuisat ja taas lukuisat ihmiset ja näköjään monet arvostelijatahotkin. On ihan käsittämätöntä että niin monet arvostelijat antavat tälle pelille pisteitä väliltä 70 ja 80 (sadan asteikolla). Siihen ei löydy mitään muuta selitystä kuin katkeruus, kateus, typeryys ja lopulta se että on muotia olla valtavirtaa vastaan.
Kylmä fakta kuitenkin on, että CoD on lajityyppinsä ylintä huippua, kukkulan kuningas, paras kaikista. Korkeet myyntiluvut ovat yhdistelmä tuosta faktasta ja siitä että markkinointi on ollut onnistunutta. Ehkä sitten se markkinointi aiheuttaa ihmisille allergisen reaktion!? Niin ja tietenkin se kateus. Suomalaisille (ei kaikille, mutta monille) on kamalan hankala käsitellä sitä että joku/jokin menestyy hyvin. On se sitten naapurin Esko, oma työnantaja, tai sitten joku muu yritys. Kaikkein paras esimerkki tuosta kateudesta on Microsoft ja kun kysyy perusteita sen vihaamiselle, kuuleekin aina mitä huvittavimpia tarinoita.

Taitaa olla niin että kaikkia ei voi miellyttää. Black Ops ei ole huono peli, se ei ole täydellinen, mutta se on omasta mielestä piirun verran heikompi suoritus kuin MW2.

Mitä enemmän hypetetään, sitä enemmän näitä pettyneitä ihmisiä on. Toisaalta en ymmärrä miks pitää tuhlata energiaa forumeil valistamas kuinka tää peli on omasta mielestä persiist. En miekää pidä wowista, mut en juokse huutelemassa sitä jokaiseen wow uutiseen.

Iplo...

Tai sitten se on vaan huono peli? Jokaisella omat mielipiteensä. Se että peliä hypetetään hurjasti ja että peli myy miljoonia tämäm seurauksena ei tee pelistä hyvää vaikka myyntimäärät ovat useissa miljoonissa. Oma mielipiteeni on se että ensimmäisen Modern Warfaren jälkeen ei ole hyvää codia tullut. Ja kyllä. Olen pelannut ne kaikki. Modern warfarea jaksoi tahkota jopa netissäkin kerrasta toiseen mielellään kun tämän jälkeen julkaistuja coddoja ei juuri nimeksikään.

Nyt rintamalinja repesi pahasti tositilanteessa. Älkää pelaajat murtuko seuraavan Codin kohdalla :-P

Peli on huomattavasti mielenkiintoisempi ja parempi kuin Modern Warfare 2. Piristävä päivitys taas call of duty sarjaan. Inisijät, älkää pelatko peliä jos se on kerta niin huono.

En ole ostanut vielä, aion ostaa myöhemmin. :)

Ja tämän takia Kotick on vieläkin johdossa, hän osaa takoa rahaa.

Kuuleri...

Kyse onkin juuri siitä että peli ei ole huono. On tietysti subjektiivinen mielipide tykkääkö ammuskelupeleistä tai videopeleistä ylipäätään, mutta omassa genressään CoD tekee kutakuinkin kaiken paremmin kuin toiseksi paras yrittäjä.
Se on vähän sama kuin kivenkova kommunisti väittäisi Ladaa paremmaksi kuin Porsche. Voihan se toki olla että Ladaa valmistetaan juuri sinä oksennuksen vihreänä mistä arvioitsija sattuu tykkäämään, eikä Porschea siinä värissä saa. Mutta se ei poista sitä faktaa että se Porsche on on kaikin puolin parempi auto.

Jos joku nyt sattuu olemaan sitä mieltä että joku muu FPS-peli on CoD:ia parempi, antaa tulla perusteluja. Olisihan se hauska nähdä miten jostain muusta parempi saadaan selitettyä.

@ iplo

Mutta eihän Porschekaan ole paras autonvalmistaja. Black Ops ei ole huono, mutta eipä sitä voi sanoa parhaaksikaan FPS-peliksi. Vaihtelua tapahtuu yhdenkin genren sisällä siihen malliin, että ei kaikkia voi edes vertailla. Vai alanko itsekin inttämään, että TF2 on paljon parempi peli oikeasti kuin Black Ops, koska sekin tekee kaiken paremmin kuin tämä CoD?

Ja voisin sanoa, että TF2 on parempi, koska se on paljon paremmin optimoitu moninpelipelaamiseen (duh), sen community on yksi parhaista (samaa ei voi sanoa mistään CoD:ista), pelaaminen on vuodesta toiseen hauskaa (koska Valve uudistaa peliään jatkuvasti) ja TF2:sta on tosiaan pelattu jo kauan, ja tullaan pelaamaan senkin jälkeen kun Black Ops jää unholaan. Että näin.

/rant