Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

E3 2011: Sonyn pressitilaisuus tiivistettynä

Sonyn E3-pelimessuja edeltävä pressitilaisuus käynnistyi tänä vuonna 3D-videokoosteella, jossa esiteltiin uuden käsikonsolin lisäksi tulevaa pelitarjontaa, joista myöhemmin lisää.

Ensimmäisenä lavalle astui jälleen SCEA:n johtaja Jack Tretton, joka heti alkuun otti puheeksi PlayStation Networkin käyttökatkoksen ja vaikka media saikin siitä reilusti materiaalia uutisointiin, niin käyttäjien ja yhteistyökumppanien tuki on ollut paikallaan. Trettonin mukaan PSN-verkon aktiivisuus on tällä hetkellä yli 90 prosenttia vilkkaampaa, kuin ennen katkosta. Esimerkiksi Pohjois-Amerikan Netflix-leffapalvelun liikenteestä 30 prosenttia tapahtuu PS3:n kautta.

Naughty Dogin Evan Wells ja Christopher Balestra tulivat lavalle esittelemään Uncharted 3:n uusinta demoa, jossa Nathanin piti selvitytyä uppoavasta laivasta. Moninpelibeta käynnistyy tämän kuun lopulla. Seuraavaksi vuorossa oli Insomniac Gamesin Marcus Smith ja Resistance 3:n demo, jossa taisteltiin kaiken kokoisia chimeroita vastaa raunioituneessa kaupungissa. Peli tulee myyntiin myös yhteispaketissa Move-ohjaimen ja SharpShooter-lisäosan kanssa.

God of War Origins - ja Ico/Colossus -HD-kokelmien vahvistettiin tukevan myös 3D-televisioita. Tulossa on myös 24-tuuman PlayStation-merkkinen 3D-näyttö, joka tukee tarvittaessa kaksinpeliä molemmille pelaajille täydellä ruudulla.

Seuraavaksi 2K Sports esitteli NBA 2K12 -korispeliään, joka tukee Move-ohjainta. Vakuudeksi peliä testaamaan tuotiin lavalle Lakersin Kobe Bryant. Move-show jatkui Sports Championsin kehittäjien uudella Medieval Moves: Dead Man's Quest -seikkailulla, jossa tietysti muun muassa miekkaillaan ja selvitetään puzzleja.

Sitten videoesittelyyn tuli inFamous 2, joka ilmestyy sopivasti tällä viikolla. Uusia tehtäviä peliin voi tehdä myös Move-ohjaimen avulla. Myös LittleBigPlanet 2 saa Move-tukea lisäävän päivityksen syksyllä. Warhawk-kehittäjien uusi Starhawk oli seuraavan videon aiheena ja verkkoräiskintä ilmestyy ensi vuoden alussa. Huhuiltu Sly Cooper: Thieves in Time nähtiin nyt kunnon trailerissa ja peli on tulossa ensi vuonna.

Sitten lavalle saapui PC:n EVE Onlinen kehittäneen CCP:n Hilmar Petursson, joka kertoi pelistudion Dust 514 -FPS-räiskinnän tulevan PS3:lle yksinoikeudella ja toimivan jollain tapaa yhdessä myös NGP-käsikonsolin kanssa.

Seuraavassa trailerissa nähtiin Bioshock Infinite ja Irrational Gamesin Ken Levine saapui lavalle selvittämän pitkin sanakääntein, että Sony sai käännettyä hänen päänsä tuomaan Move-tuen peliin. Lisäksi Irrational Games kehittää jotain NGP-käsikonsolille.

Move tukea löytyy myäs ensi vuonna  ilmestyvässä uudessa Star Trek -pelissä ja sen oheen julkaistaan myäs vaiheisen muotoon sovitettu Move-ohjain. SSX-lumilautailu saa PS3:lle Fuju-vuoren yksinoikeudella ja siltä löytyy kymmenen rataa laskettavaksi.

Lavalle asteli Kaz Hirai ja pitkän alkupuheen jälkeen hän esitteli PlayStation Suiten, jota kautta on tarkoitus levittää PlayStation-sisältöä eri alustoille. Pian puhe kääntyi uuteen kannettavaan pelikonsoliin joka tunnetaan jatkossa nimellä PlayStation Vita, kuten huhut antoivatkin jo olettaa. Laitteesta löytyy 3G- ja WiFi-tuki langattomaan nettipelaamiseen.

Vuorossa oli tietysti PS Vitan pelien esittelyä ja ensimmäisenä nähtiin Uncharted: Golden Abyss -demo. Perinteisten nappien ja tattien lisäksi peliä voi ohjata kosketusnäytöllä ja liikkeentunnistuksella. Ruin on puolestaan yläviistosta kuvattu toimintaroolipeli, joka toimii saumattomasti yhdessä PS3-version kanssa.

PS Vita saa myös täysin sille kehitetyn ModNation Racers -kaahailun, jossa ratoja voi muokata kosketusnäyön ja konsolin takaosan kosketuspanelin avulla. PS Vita -versiossa toimivat myös PS3:n ModNation Racersiin luodut radat, autot ja hahmot. WipEout 2048:n toistettin tukevan moninpeliä PS3:n WipEout HD Furyn kanssa. PS Vitan Street Fighter X Tekken -taistelupelissä nähdään inFamous-peleistä tuttu Cole MacGrath.

Yhteensä PS Vitalle kerrottiin olevan kehitteillä yli 80 peliä. Laite tulee markkinoille jouluksi ja pelkällä WiFi-tuella varustettu malli maksaa 249 euroa ja 3G- sekä WiFI-tuella varustettu malli 299 euroa.

Siihen lehditötilaisuus päättyikin ja videomontaasin vaihtuessa koto-rumpaleiden kautta deejiin tarjoamaan mäiskeeseen alkoivat bileet, joissa yleisö pääsee ottamaan tuntumaa esiteltyihin peleihin.

Galleria: 

Kommentit

Sly Cooper!!!!! Ihme että ei aikasemmin ole tullut

Olisi aina mielenkiintoista tietää paljonko sitä rahaa pitää maksaa, että mielipide muuttuu movesta tai vaikka kinectistä? Yllättävän vähän NGP ollut esillä toistaiseksi. Kovaa lineuppihan Sonylla on siellä tulossa. Tosissaan ne yrittää tulla takaisin.

Huh olipa Sony panostanut. Onnistunut conferenssi kaikenkaikkiaan. Vita oli erittäin vakuuttava ja melko maltillisesti hinnoiteltu ominaisuuksiin nähden. Peleistä parhaiten mieleen jäi Uncharted 3, Starhawk, Dust 514 ja Ruin. Kaipaamaan jäin Last Guardiania ja Dark Soulsia, vaikkakin jälkimmäisestä on jotain herkkupaloja jo pudoteltu E3:n alla.

Kuulemma oli ollut Skyrimistäkin jotain juttua.. vai olenko väärässä? :/

Jos vielä kunnon läjä pelejä saadaan tuohon Ps Vitaan niin Nintendolla saattaa mennä 3DS:n kanssa sormi suuhun. Sen verran kilpailukykyiseksi saivat hinnan jo laitteen julkaisussa.

//Kuulemma oli ollut Skyrimistäkin jotain juttua.. vai olenko väärässä? :/ //
EI Sonyn tilaisuudessa, mutta muuten aika kattavasti tullut lisätietoa ja pelikuvaa.

Sly cooper oli mukava yllätys myös, mutta hieman jäi harmittamaan kun toivoin uutta Jak sarjan peliä.

Lisää HC pelattavaa movellekin oli hieno nähdä, Killzone3 kunnon säädöillä toimii sen verran hyvin jopa verkossa etten ole pelkällä padilla peliä sen koommin edes pelannut. Mutta toivottavasti eivät tunge liikaa wagglea tuohon bioshockkiin ja pidättäytyvät siinä missä se on järkevää (lähinnä tähtääminen ja kääntyminen, huitomisella ei voiteta muutamien millisekuntien napinpainallusta).

PS Vita / Ps3 toiminta roolipeli(?) Ruins näytti myös kovalta, mutta toivottavasti nämä kehittäjät ottaisivat valvesta Portal2:n tapaan mallia, eikä moisia ominaisuuksia hyödyntääkseen tarvitsisi ostaa peliä kahdesti ainakaan täyshintaan.

Jotenkin itselle jäi sekä sonyn, että ms:n presseistä sellainen välivuoden julkistusten fiilis. Move sitä ja kinect tätä, mutta ei oikeastaan mitään kiinnostavaa. Fun labs on joo kiva, mutta mitä oikeasti toimivaa sormitunnistuksella saa, jää nähtäväksi. Moven potentiaali on nähty ja hyödynnetty nyt parissa hc-pelissä, mutta homma jäänee siihen. Ketä täällä oikeasti kiinnostaa pelata korista Movella tai kinectillä? Siis mikäli aikoo pelata peliä myös nettiliigoissa tai vakavasti muutenkin.
PS Vita jäi kovin ohueksi esittelyltään ja ms panostaa uusiin liven ominaisuuksiin, joita tosin ei ole tullut aiempiakaan käytettyä.
Jään odottamaan nintendoa ja sen uutta konejulkistusta. Tosiasia on kuitenkin, että uudet konejulkistukset saavat sen oikean kiiman valumaan, myös E3-messuilla ja epäilempä, että Project Cafe loppupeleissä vie koko messujen suurimman huomion.

Josko ensi vuonna saataisiin myös ms:n ja sonyn uudet laitejulkaisut. Tehoero pc-puolelle revennyt nyt jo pelottavan suureksi.

Resistance 3:n grafiikka oli parantunut huomattavasti. Tämä näkyi niin tekstuureissa, MSAA:n (vai minkä lie, mitä se Killzone 3:kin mm. käyttää, "blurraava reunanpehmennys") käytössä(?) ja partikkelieffekteissä (ruutuun lenteli vesipisaroita ja roskia, 3D:nä varmaan ihan hienon näköinen). Siellä raunioissa juoksennellessa tuli vahvasti mieleen jopa Killzone 2:n upeat grafiikat.

LittleBigPlanet 2 saa Move-päivityksensä ja sille tarkoitettuja kenttiä voidaan nyt myös luoda, mahtavaa! Tämä on ehkä suurin syy nyt alkaa harkitsemaan Moven hankkimista. Tietty silmälläpitäen mm. Resistance 3:a, Killzone 3:a, inFamous 2:ta ja monia muita.

Uusista peleistä Dust 514 vakuutti eniten. En kuullut oikein alussa, että mitä siitä sanottiin. Vissiin jotain, että he yhdistävät PC:llä pelattavan MMO:n ja FPS:n maailmat keskenään? Siis tekeekö ne jonkun cross-platform -pelin (tyyliin Portal 2), että sitä voi pelata PC- ja PS3-pelaajat keskenään (ja täten PC:llä se on MMORPG(?) ja PS3:lla (MMO?-)FPS), hmm..? Tuli paikoin mieleen Halo, Mass Effect ja Killzone. Grafiikkakin näytti melko hyvältä.

MMO-FPS vois kuullostaa melko hienolta.

PlayStation Vita vakuutti ainakin minut. Halpa hinta, loistavat ominaisuudet ja erinomaiset tulevat pelit (mm. Uncharted, LittleBigPlanet, Streetfighter X Tekken, Ruin, yms.). Käsikonsolipelaaminen ei silti edelleenkään kiinnosta, että taitaa jäädä omalta osaltani ostamatta.

Tasaisen varmaa kuten olettaa saattoi. Mikäli olisivat pystyneet pitämään Playstation Vitan salaisuutena tilaisuuteen asti, olisi siinä ollut se kaivattu kova ylläri.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi