Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Ensimmäiset tiedot PlayStationin seuraavasta VR-päähineestä

Sony on esitellyt Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessuilla seuraavan sukupolven VR-päähineen, jonka virallinen nimi on nyt PlayStation VR2.

Päähineen ohella virallistettiin myös kokonaisuuteen kuuluvien ohjainten nimi: PlayStation VR2 Sense. Itse ohjainten teknologiasta on kerrottu jo viime vuoden maaliskuussa PlayStation blogissa.

Vaikka päähineen ulkoasua, julkaisuajankohtaa tai hintaa ei kerrottu, siitä paljastettiin joitain teknisiä yksityiskohtia. Näytön tarkkuutta on parannettu, uuden kypärän OLED-paneeli tarjoaa kummallekin silmälle 2000x2040-pikselin resoluution joko 90 tai 120 hertzin virkistystaajudella. Piirtotarkkuus ei ole koko paneelin alueella tasainen, vaan laskentatehoa säästetään ääreisnäön alueilla, jolloin katseen keskipisteessä oleva kohde voidaan esittää tarkempana.

Toisin kuin edeltäjänsä, PSVR2 ei tarvitse ulkoista kameraa, vaan sen inside-out-tracking on toteutettu päähineeseen sisäänrakennetuilla kameroilla. Ympäristöä tarkkailevien kameroiden lisäksi päähineen sisällä on infrapunakamerat pelaajan katseen suunnan seurantaan. Näin peli voi tietää, mihin pelimaailman kohteeseen pelaajan silmät ovat kohdistuneet ja lisätä tämän kohteen piirtotarkkuutta.

Täysin uusi ominaisuus on päähineen tarjoama haptinen palaute: kypärään sijoitetut moottorit voivat värinällä lisätä immersiota pelin tapahtumiin.

Ensimmäisenä PSVR2:n pelinä esiteltiin Guerrilla Gamesin ja Firespriten yhteistyönä kehitettävä Horizon Call of the Mountain.

Kirjaudu kommentoidaksesi

Alustat: