Entinen Sonic Team -pomo Yuji Naka vahvisti Twitterissä jättäneensä Square Enixin.

Naka kertoi twiitissään lopettaneensa työt japanilaisyhtiössä huhtikuun viimeisenä päivänä. Sonic the Hedgehogin luojan Naoto Ohshiman kanssa yhteistyössä tehty Balan Wonderworld kompastui pahanpäiväisesti niin arvosteluissa kuin myynnillisestikin. Peli myi ilmestymisviikollaan Japanissa vain hieman yli 2000 kappaletta, eikä päässyt top-listoille missään maailmankolkassa, vaikka teos julkaistiin käytännössä kaikille mahdollisille laitteille. Paluu parrasvaloihin tutun aisaparin kanssa oli täten kaikkea muuta kuin onnistunut.

Nakan ja Ohshiman edellisestä yhteistyöstä ehti vierähtää noin 20 vuotta, sillä kaksikko työskenteli edellisen kerran yhdessä Dreamcastin Sonic Adventuren parissa. Tällä erää yhteistyö jäi vain yhden pelin mittaiseksi.

– En voi puhua lähdön syistä, mutta toivon voivani puhua siitä ajan ollessa oikea. Mitä tulee tuleviin aktiviteetteihin, olen 55-vuotias, joten saatan jäädä eläkkeelle, Naka kertoi Twitterissä. Miehen Prope-pelistudion kohtalosta ei tällä haavaa ole tietoa.

Vaikkei arvostelumenestys ollut kaksista, on Balan Wonderworld eittämättä yksi pelihistorian mielenkiintoisimmista roskispaloista. Blogissamme pääsee aistimaan nyt jo digitaalisilta kauppapaikoilta poistetun demoversion tuskaa, kun taas Austin Eruptionin video tekee todella ansiokkaan läpileikkauksen teoksen "huippukohdista".

Kirjaudu kommentoidaksesi

Studiot: 
Julkaisijat: