Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Epäviralliset päivitykset Rockstar Gamesin peleistä Grand Theft Auto III:n ja Grand Theft Auto: Vice City ovat täällä taas, vaikka ne kertaalleen poistettiin jaosta tekijänoikeusvaateiden nojalla.

Kyse on re3- ja reVC-nimisistä fanien työstämistä projekteista, jotka parantavat kosolti alkuperäisten pelien ulkoasua ja tarjoavat monenlaisia säätömahdollisuuksia. Kyseiset tuotokset oli luotu takaisinmallintamalla (eng. reverse engineering) alkuperäisiä pelejä ja niiden koodia. Videomateriaalia työn jäljestä voi katsoa alemman trailerin avulla.

Projektit olivat jaossa GitHubissa, josta ne pystyi lataamaan PC-käyttöön, kunnes ne helmikuussa poistettiin jaosta Rockstarin emoyhtiö Take-Twon vaatimusten takia. Parannukset työstänyt tiimi kuitenkin kiisti äskettäin Take-Twon vaateet, ja koska tälle kiistämiselle ei kuulunut vastaväitteitä, palautti GitHub sekä re3:n että reVC:n takaisin tarjolle.

Tämä ei välttämättä tarkoita, että Take-Two jättäisi asian tähän, mutta ainakin tällä hetkellä GitHub tarjoaa takaisinmallinnettuja lähdekoodeja sivuillansa.

Lue myös:

Eihän siinä mennytkään kuin kolmen vuoden työ tyystin hukkaan – yksi tekijänoikeusvaade nakkasi 1400 tuntia vaatineen projektin pois pelaajien ulottuvilta

Kirjaudu kommentoidaksesi