Tämä on mainospaikka. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

Näyttäisimme tässä kohtaa mainoksia. Maksamme sivuston palvelinkulut mainoksilla. Ethän blokkaa, kiitos!

GDC 08: Piratismi ajaa strategiapelit konsoleille

Viime vuosina reaaliaikaiset strategiapelit ovat vallanneet alaa konsoleilla alati kiihtyvällä tahdilla. Gas Powered Gamesin Chris Taylor kertoo IGN:n haastattelussa, että hänen mielestään PC:llä kukoistava piratismi on ilmiön takana.

- Kun katsot Crysiksen kaltaisten hc-nimikkeiden myyntejä ja ajattelet "Huh huh, noiden pelien olisi pitänyt myydä paljon enemmän", tajuat ilmiön johtuvan pitkälti piratismista. Tajuat, että Crysiksen kaltaisen pelin myyntiluvut olisivat olleet aivan toista luokkaa, jos se olisi julkaistu alun perin konsoleille. On yksinkertaisesti hyvä bisnespäätös kehittää peli konsolillle, jolla sitä ei voida piratisoida, Taylor arvioi.

Hän uskoo suurien investointien siirtyvän jatkossakin enemmän konsoleille. Taylor ei kuitenkaan pidä tätä automaattisesti huonona asiana.

Gas Powered Games kääntää parhaillaan Xbox 360:lle PC:llä menestynyttä Supreme Commanderia. Taylor ei pidä käyttöliittymän sovittamista ohjaimelle ongelmana vaan mainostaa heidän ratkaisunsa toimivan kuin unelma.

Hän on ajautunut jopa niin svyälle pimeälle puolelle, että pitää näppäimistön ja hiiren tuomista konsoleille järjettömänä ratkaisuna. Hänen mielestään se sotisi konsolin perinteisiä arvoja vastaan.

- Joskus ehkä kymmenen vuotta sitten minäkin olisin saattanut olla näppäimistön ja hiiren puolella. Ajatus ei kuitenkaan tule enää pieneen mieleenikään. Voisin nähdä pienen ohjaimen keskellä kosketusnäytön iPhonen tapaan, mutta en todellakaan näppäimistöä ja hiirtä.

Galleria: 

Kommentit

"peli konsolillle, jolla sitä ei voida piratisoida" -> Eli PS3:lle, ja silläkin tämä tilanne vain toistaiseksi.. No, konsoleilla tarvitaan aina rauta/firmware-modauksia, onhan nämä tietty hankalampia kuin avoimella PC:llä, jossa kaikki voidaan kiertää softalla.

"Miten sitten omassa wiissä on modpiiri pelien testausta varten ennen ostamista?"

Hauskin kommentti pitkään aikaan :)

Onkos GDC messuille keskustelua täällä? En ainakaan äkkiä löytänyt. Mistä näkis livenä tuon Sonyn tilaisuuden? Vai näkeekö mistään...

Piratismi ei ole suinkaan ainoa syy. PC-pelien huonoon menekkiin vaikuttaa myös kalliit laitteistojen uusimiset. Kenellä on rahaa päivittää näytönohjainta joka 6kk välein? Vistalla pelit toimivat huonommin kuin XP:llä.

Nykyaikana konsolipelaaminen tarjoaa paljon paremmat mahdollisuudet kuin PC. Aikoinaan PC:llä huippua olivat nettipelit, nykyään sekin "PC-only" ominaisuus on saatettu konsolipelaajien keskuuteen.

PC-pelaaminen tulee pienentymään huomattavasti ja tulevaisuudessa saattaa koko kaupallinen PC-peliteollisuus kuolla pois. Se ei ole kuitenkaan piratismin vika, vaan muuttuneiden markkinoiden.

Vatex! Kukaan ei varmasti laita modpiiriä, että voi ensin testata ja sitten ostaa jos on hyvä. :(

Hienoa nähdä että Gas Powered Games ja kumppanit alkavat vakavasti tuoda genreä myös konsoleille. Taylorin kommentti ohjauksesta kuitenkin mietityttää: näppäimistö ja hiiri -combo on tähän mennessä ollut ylivertaisesti paras tapa pelata RTS-naksutteluja, ainakin jos pädiin vertaa.

Ramselle: katso noi 1up yours Podcastit.
Loistavaa juttua ja ajankohtaisia asioita juuri GDC:stä.

Lisäksi asiantuntijoita toimittajina + hyvät vieraat.

Paras podcast peleistä mitä on, suosittelen!

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi