GT5:n isä pyytää jo anteeksi ruudunpäivitystä

Gran Turismo 5:n julkaisun ilmoitettiin viime viikolla siirtyvän marraskuun alusta myöhemmin tälle vuodelle ja uusimmassa PSM3-lehdessä Kazunori Yamauchi pyytelee jo etukäteen anteeksi, että pelin ruudupäivitys voi tietyissä tilanteissa pudota alle 60 kuvaan sekunnissa.

– Insinöörimme valittavat päivittäin, että eikö riitä, että se on 1080p? Pitääkö sen olla myös 60fps? Mielestäni se on kuitenkin tärkeää ja työskentelemme sen saavuttamiseksi. Voi kuitenkin olla tilanteita, jolloin tietyt olosuhteet kohtaavat ja peli voi jonkin aikaa olla alle 60fps ja pyydän sitä syvästi anteeksi, Yamauchi pahoitteli.

– Jos olet vesisateessa seisovassa lähdössä sijalla 16 ja edessäsi on 15 autoa roiskuttamassa vettä, niin sillä hetkellä ei ehkä saavuteta 60fps-päivitystä, hän antoi esimerkiksi.

Galleria: 

Kommentit

"Jos olet vesisateessa seisovassa lähdössä sijalla 16 ja edessäsi on 15 autoa roiskuttamassa vettä, niin sillä hetkellä ei ehkä saavuteta 60fps-päivitystä"

Ei! - Ei! - EI! - EIIIII!!

Perfektionisti ei voi mitään itselleen.

Nyt en ainakaan osta tätä, eihän ne oo saanu mitään aikaan.

Mitäpä tuota tuollaisia pikkuseikkoja itkemään, tosin tämä taitaa mennä enemmänkin kategoriaan "japanilaista kulttuuria". Luulin että pyytelevät anteeksi ihan jotain muuta. :D Joka kyllä sekin menisi tavallaan siihen japanilaiseen viimeistelemisen ja hiomisen, sekä kärsivällisyyden piikkiin.

No tuo nyt tuskin on niin vakavaa mitä kaveri antaa ymmärtää :D

Samanlaista omistautumista pelien tekoon toivoisi muiltakin.

No totahan on lähes jokaisessa konsolipelissä. Monen luvataan pyörivän 30fps, mutta silti muutamissa tilanteissa ruudunpäivitys tippuu alle sen. MW2 ja CoD4 pyörii 60fps mutta niissäkin huomaa välillä kun ruudunpäivitys laskee. Ja täähän on jo vanha uutinen. Yamauchi kertoi ton Tokio Game Showssa.

Todellakin, huonommatkin pelit tökkivät vähemmän vaativissa tilanteissa. Sitä saa mitä tilaa, maksaisivat ohjelmoijille kunnolla palkkaa niin johan pelitkin pyörisi paremmin.

Wanha uutinen on wanha uutinen. :)

"Viivytämme peliä vielä vuodella, jotta ruudunpäivitysongelmat saadaan kuriin. Peli on ostettavissa Joulukuussa 2011."

No ei, hieno mieshän tämä Yamauchi on.

No kunhan se "tökkiminen" ei ole nettipelin jatkuva riesa niin ei haittaa mitään.

Perfektionistikehittäjät ovat pelaajakunnalle siunaus sekä kirous... ...heiltä voi aina odottaa AAA-luokan peliä, joka on viimeisen päälle hiottu, mutta julkaisuaikataulu sitten onkin asia erikseen. Mutta enempi heistä hyötyä on toki ja sellaista toivoisi myös muilta kehittäjiltä:) 3DRealmsin Broussardilla meni vähän överiksi, koska hänen perfektionismi hajotti koko tiimin ja melkein pelinkin, mutta onneksi Duke Nukem palaa sittenkin!

Miksi julkaista kuukausi-pari vanhoja uutisia?

No iteltä on tämmönen uutinen menny täysin ohi...!

Arvatenkin tuossa Yamauchin mainitsemassa tilanteessa ruudunpäivitys saattaa pudota, mutta sitähän tuossa ei kerrottu, että putoaako se myös jo "aurinkoisella radalla, jossa ruudulla edessä näkyy neljä autoa".

Autopeleissä varsinkin tärkeää on se, että ruudunpäivitys pyörii koko ajan samalla fps-luvulla. Mieluiten vielä sen 60fps. Jos tuo tökkiminen alkaa yllättäen tietynlaisissa tilanteissa, voi se oikeasti aiheuttaa monellekin kiroilua.

Forzassahan ruudunpäivitys oli erittäin sulavaa, joka oli selkeästi otettu huomioon. Autot ja niiden varjot saattoivat välillä pelin tiimellyksessä menettää selkeästi yksityiskohtia ruudunpäivityksen ehdoilla. Vaikka pelin ulkoasu saattoi huonontua, oli silti tärkeämpää se, ettei ruudunpäivitys hidastu!

Hidastuksissahan ja "välianimaatioissa" 30fps ei todellakaan haittaa, mutta pelin aikana 60 fps on melkeinpä ehdoton.

karibu:
"Samanlaista omistautumista pelien tekoon toivoisi muiltakin."

En tiedä oliko tässä sarkasmia mukana, mutta pakko silti laittaa tohon lisäys, että

"Samanlaista budjettia pelien tekoon toivoisi muillekin". ;)

Lebe80: Millä resolla se Forza 3 pyörii? Onko sekin 1080p? Kysyn kun en tiedä.

Ite oon samalla linjalla kyllä. Ruudunpäivitys ei sais pudota vaan peliä saisi mieluummin karsia. Ja jotkut sano että vanha uutinen. Mulle tää oli ihan uusi kun en oikein muita saitteja seuraa.

En tiedä voinko koskaan antaa anteeks tätä...

"Lebe80: Millä resolla se Forza 3 pyörii? Onko sekin 1080p? Kysyn kun en tiedä."

Taitaa olla 720p/60fps, joka skaalautuu 1080p:ksi.

Vielä GT Academyssä ruudunpäivitys sakkasi kun haamuauto ilmaantui eteen, toivottavasti perfektionismin tasoa on nostettu näistä ajoista.

Youtubessa vuoden vanha video jossa ajaa 1 haamuauto edellä ja fps tippuu auton ollessa lähellä 56-58fps. Siinä on joku ulkoinen fps laskuri josta sen näkee...
Tosin vanha video/peli versio, mutta kuvaa että fps:t tippuivat jo yhdelläkin autolla, aurinkoisella moottoriradalla...

quassimo: Ei ole 1080p, mutta pointti olikin se, että 60fps on tärkeämpi autopeleissä kuin yksityiskohdat.

Jos tosiaan on 56-58fps:n luokkaa, niin tuota tuskin vielä huomaa.

No eipä tässä konsolisukupolvessa kovinkaan moni kehittäjä pääse pätemään, kuinka hyvin se heidän pelinsä oikein rullaa. Ruudut repeilee, FPS:t ailahtelee, subHD-resoja yms. yms...

1080p/30fps on jo ihmissilmälle ihan kivaa katseltavaa. jos ei tykillä katso tai pelaa yli 46 tuumaisella, 720p toimii ihan yhtä hyvin.

1080p/60 on "asiantuntijoiden" mielestä saavutus, mikäli saavutetaan näinkin nopeatempoiseen peliin konsoliraudalla.

kunhan core gameplay on onnistunut, kaikki kelpaa.

Kyllä tollaista pitäisikin pyytää anteeksi! ;D

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi