Harry Potter -tarinoista tuttuun huispaukseen keskittyvää lautapeliä joutuu odotella hieman aiottua pidempään. Kickstarterin kautta haettu joukkorahoituskampanja on näet pistetty hetkeksi jäihin. Syylliseksi tälle käänteelle nimetään Yhdysvaltain presidentinvaalit.

Knight Gamesin käynnistämä Harry Potter: Catch the Snitch -lautapelin rahankeruu ei lähtenyt kunnolla lentoon ensimmäisellä yrityksellä. Kampanja kerrotaankin nyt aloitettavan uudestaan.

"Yhdysvaltain vaalikampanjasta johtuva maailman epävarmuusilanne vaikuttaa kielteisesti Kickstarteriimme. Se aiheuttaa monia teknisiä ongelmia ja jäädyttää viestistästrategiasuunnitelmamme", kerrotaan Knight Gamesin 6.11. julkaisemassa päivityksessä.

"Kaikilla sosiaalisilla verkostoilla ja alustoilla on huomattavasti vähemmän liikennettä, mikä vaikuttaa erittäin kielteisesti mainoskampanjoihin. Tämä tarkoittaa, ettei niillä ei ole sellaista laajuutta normaalitilanteessa. Ymmärrämme huolen ja ahdistuksen, jota tämä aiheuttaa Pohjois-Amerikan ihmisille, ja olemme solidaarisia heitä kohtaan", jatkuu tiedote.

Näillä perustein Knight Games kertoo arvioineensa parhaaksi, että rahankeruukampanjan alkua lykätään tulevaan torstaihin, jotta kiinnostuneille voidaan tarjota "parhaat tuotteet sujuvalla kommunikoinnilla ja ilman häiriöitä".

Kickstarteria koskevissa kommenteissa on kuitenkin arvioitu lykkäyksen oikeaksi syyksi sitä, että joukkorahoituskampanja ei kerännyt ensimmäisen käynnistyksensä yhteydessä tarpeeksi huomiota sekä itse rahoitusta. Myös liian kalliina pidetyt rahoitusvaihtoehdot ovat nostattaneet kritiikkiä. Halvin tukemisvaihtoehto oli ainakin ensimmäisessä kampanjassa sadan euron arvoinen.

Knight Gamesin tiimi kertoo hyvittävänsä lykkäyksen muutamilla yllätyksillä sekä sisällyttämällä itse Harry Potteria esittävän figuurin pelin perusversioon. Lisätietoa Kickstarterista voi lukea tästä linkistä (klik).

KonsoliFIN on arvioinut viime aikoina muutamat lautapelit, joiden linkit ohessa:

Kirjaudu kommentoidaksesi