Hindut hermostuivat Sonylle Hanuman-pelistä

Viime kuussa Intiassa julkaistu ja sikäläisen studion kehittämä Hanuman: Boy Warrior -PS2-peli on saanut hindut vaatimaan sen vetämistä pois markkinoilta.

Universal Society of Hinduism -organisaation johtaja Rajan Zed pitää apinakasvoisen Hanuman-jumalan alentamista pelihahmoksi panetteluna ja epäsopivana yrityksenä vallata tilaa Intian kasvavilla markkinoilla. Zed painotti, että siinä missä hinduismi rohkaisee sananvapauteen ja keskusteluun, on uskonto kuitenkin pyhää ja sen vähättely satuttaa uskovaisia.

Hindu Awakening -foorumin Bhavna Shinde puolestaan odottaisi Sonyn kohtelevan kunnioituksella miljardin hindun pyhinä pitämiä esineitä ja konsepteja. Hän vaatiikin Sonya vetämään pelin pois kaupoista sekä esittämään anteeksipyyntönä.

Toistaiseksi Sony ei ole kommentoinut tapausta.

Galleria: 

Kommentit

Taas Sony aiheuttaa uskonsotaa. Olisivat vielä tarjonneet elävältä teurastettua vuohta ja laittaneet peliin kuuluisasta hindulaisesta temppelistä mallinnetun pelitason. :)

Hindut hermostuivat uskonveljiensä kehittämästä pelistä? Microsoft käy battlea EU:n kanssa, mutta Sony saa puolestaan vastaansa uskonnot. EPIC. Tästä seuraava peli, kiitos.

No siis miettikää, Hanuman: Boy Warrior! Pakko olla legenda-ainesta!
Ja katsokaas ton sankarin pärstäkerrointa, saakohan se lopussa jonkun typyn..? (pelottava ajatuksenakin..)

Joo ei muuta kun jatko osaa vaan tekemään.

Mitä ihmiset aina poraa tämmöisestä?

Uskonto ei ole mikään totuus tai koskematon asia. Siitä pitää voida tehdä pilkkaavaa että pilkkaamatonta viihdettä. Uskonto ei voi mennä ihmisten oikeuksien edelle. Sananvapaus > uskonnonvapaus. Onneksi kyseessä ei ole kuitenkaan muslimit. Ne kyllä osaa ilmaista itseään muutenkin kuin sanallisesti =P

Missä haaste ja korvausvaatimukset?

Tässä vaan odotellaan eeppistä peliä nimeltä Jeesus the Game! Pelin hahmoeditori veisi pelaajan kolmen viisaan miehen pöksyihin, kun heidän tulisi löytää Nasarettiin varoen hirmuhallitsijan kätyreitä ja kerätä samalla lahjoja, joita viedä pikku-natiaiselle. Lahjojen luonteen mukaan saataisiin päähahmolle eri ominaisuuksia, tavaroita ja pukuja. Ei enään vaaleaan toogaan pukeutunutta puuseppää, vaan vaihtoehtona olisi rengaspaitaan pukeutunut meikkitaiteilija!

Tässä olisi peli jossa olisi ainesta moneksi ja etenkin kirvoittamaan hieman keskustelua.

Ainakin Nooasta on jo tehty peli jos useampikin, mutta vähänkö ois siisti peli jos pääsis jeesuksella pelastamaan sairaita ja sit se aina loppus ristiinnaulitsemiseen ellei kavaltajaa saisi kiinni :DDDDD

Puzzle-osiossa vois valmistaa erilaisia penkkejä ja pöytiä, joista sais sitten rahaa. Jokin minipeli vois olla köyhien syöttäminen loppumattomalla kalalla ja viinillä. Jumalan voimalla voisi mennä vetten päällä ja tuhota vastustajia palavilla puskilla, mutta jonkinlainen moraali-systeemi pitäisi olla ettei Jumalan poika nyt aivan vallattomaksi menisi. Vaihtoehtoisia loppuja tuolle ristiinnaulitsemiselle täytyy ehdottomasti olla. =D

Näin järkyttävän paskan pelin saisi vetää myynnistä jo muutenkin.

Voiko rasistit puhua tuhmia sanoja "väärävärisistä" ja vedota sananvapauteen? Ei. Harvinaisen tyhmä veto Sonyltä käyttää valmista valmista jumalaa. Olisivat vaan keksineet jonkun kuvitteellisen, niin kaikki olisi ollut hyvin. Kunnioitusta pitää esittää eri uskontoon tai etniseen vähemmistöön kuuluville.

"Taas Sony aiheuttaa uskonsotaa. Olisivat vielä tarjonneet elävältä teurastettua vuohta ja laittaneet peliin kuuluisasta hindulaisesta temppelistä mallinnetun pelitason. :)"

No lollero. Tämän päivän maailmassa ei todennäköisesti kukaan olisi edes jaksanut korvaansa lotkauttaa jos olisi ollut jeesuppi pelissä heilumassa. Toiset uskonnot ovat vain tasa-arvoisempia kuin toiset. :D

:D

Tuosta Jeesus The Game -pelistä sen verran, että sen nimen omaan pitää päättyä ristiinnaulitsemiseen ja sitä seuraavaan ylösnousemukseen, sehän on koko kristinuskon ydin. Jos homman tusaa siten, ettei päädykään ristille niin se olisi EPIC FAIL ja peli jatkuisi niin pitkään kunnes on onnistunut ärsyttämään roomalaisia sekä temppelipappeja niin pahasti, että pääsee ristille uhrautumaan ihmisten syntien puolesta.

Mahtava peli-idea, kehitystyökalut tänne ja heti ja eikun menoksi. Julkisuus taattu, myynnit varmoja, henki voi tosin lähteä, jos erehtyy vierailemaan USA:n raammattuvyöhykkeellä.

Edit_ Ja mitä tulee tuohon intialaisten vääntämään peliin, niin trailerista päätellen kyseessä on niin kauhean surkea peli, että sen pitäminen "uskonollisena" pelinä jo vaatii todella hyvää mielikuvitusta, koska sen pitäminen pelinä vaatii jo todellista mielikuvitusta. Ei muuta kuin onnea Sonylle ja sen tekijöille.

Eikö sony jo luopunut ps2 pelien laadunvalvonnastakin? Eli siis ajan tällä sitä takaa, että aivan sama mitä paskaa myyvät, sony ei enää ota vastuuta mistään.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi