Homefrontin mainostempaus suututti ympäristönsuojelijat

Mönkään mennyt Homefront-mainostempaus suututti ympäristönsuojelijat San Franciscossa, kun tuhannet punaiset ilmapallot laskeutuivat paikallisen lahden pinnalle.

Markkinointitemppu käynnistyi kuvitteellisella mielenosoituksella pohjoiskorealaisia valtaajia vastaan. Homefrontin tarinassa Pohjois-Korea on nimittäin hyökännyt Pohjois-Amerikkaan.

Tempauksen päätteeksi taivaalle vapautettiin 10 000 punaista ilmapalloa, joihin oli kiinnitetty GameStopin tarjous ilmaisesta lisäpaketista Homefrontin moninpeliin. THQ:n lausunnon mukaan ilmapallojen esikuvana oli eteläkorealaisten tapa viestittää toivon sanomaa pohjoisnaapureilleen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti.

– Kun katsoin ulos ikkunasta ja näin tuhansien pallojen laskeutuvan suoraan lahteen, olin ällistynyt. En koskaan odottanut näkeväni mitään tällaista San Franciscossa, jossa huolehditaan niin paljon lahdesta ja saasteesta, Environmental Defense Fundin Rod Fujita hämmästeli San Francisco Chroniclelle.

GameStop ilmoitti virallisessa lausunnossaan, ettei yhtiöllä ollut ennakkotietoa THQ:n suunnittelemasta tempauksesta. Pelijulkaisija puolestaan vakuutteli, että ilmapallot olivat 100 prosenttisen orgaanisia ja maatuvia.

– Olemme kuitenkin varmuuden vuoksi värvänneet siivousryhmän poistamaan mahdollisesti vielä jäljelle jääneet jätteet, THQ:lta kerrottiin.

Yhtiö on panostanut aggressiivisesti räiskintäpelinsä markkinointiin yhteistyössä muun muassa Microsoftin ja OnLive-pilvipalvelun kanssa. Myös pelin aihe on auttanut herättämään huomiota.

Strategia tuntuu toimivan, sillä peliä on ennakkotilattu Gamasutran mukaan THQ:lle ennätykselliset 200 000 kappaletta pelkästään Yhdysvalloissa. Homefrontista onkin tarkoitus rakentaa yhtiön oma räiskintäsarja, jota kehittämään ollaan ottamassa Kaos Studiosin ohella THQ:n tuoretta Montrealin-studiota.

Sarjan esikoisosa ilmestyy Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle ja PC:lle 18. maaliskuuta.

Galleria: 

Kommentit

Eikös julkaisu ole vasta 15. päivä?

No niinpähän se onkin. Tai itse asiassa näemmä 18. maaliskuuta. Voisikin suosiolla vaihtaa ennakkotilauksen Crysikseen.

hmm VGR ja Verkkokauppa.com ilmottaa taasen 11 päivä euroopan julkasua tälle :] saas nähä mikä päivä tulee.. molemmathan näistä kuitenki pitää hommata Crysis ja tämä..

Monta peliä tulee nyt tässä kuussa? Uusin MotorStormi, Crysis (vai tuliko?) ja tämä ainakin tulee. Aika paljon kiinnostavia pelejä näin tiivisti on tulossa.

Kommentoi

Kirjaudu kommentoidaksesi