Huhut ovat välillä mukavaa luettavaa, mutta niiden totuudenmukaisuus on aina kyseenalainen asia. Yksi tulevaa The Legend of Zelda: Breath of the Wildia koskeva huhupläjäys kertoi, että pelissä päästäisiin pelaamaan myös naispuolisella sankarilla sekä kuulemaan ääninäyttelyä. Ensimmäinen näistä tiedoista on nyt kumottu ja toinen tuntuu pitävän, ainakin osittain, paikkansa.

KonsoliFINin huhtikuussa uutisoimat huhut olivat tuomassa Linklen tai muun naispuolisen päähahmon osaksi tulevaa Zeldaa. Useampia pelisarjan pelejä ohjannut Eiji Aonuma kuitenkin kiisti asian E3-messuilla.

Aonuman mukaan asiasta keskusteltiin pelintekijöiden kesken, mutta idea ei saanut tuulta siipiensä alle. "Ajattelimme sitä ja päätimme, että jos toisimme peliin naispäähenkilön, olisi helpompaa ottaa prinsessa Zelda keskushahmoksi." hän kertoo. Tällöin kysymykseksi olisi noussut, että mitä seikkailujen vihreänuttuinen Link tekisi Zeldan taistellessa. Myös tarinoiden keskiössä olevan Triovoima aiheutti ongelmia, sillä yksi sen osista henkilöityy Linkiin ja toinen Zeldaan.

Sen sijaan huhun toinen puolikas tuntuu pitävän paikkansa. Pelissä nimittäin kuullaan ääninäyttelyä, joskaan jokainen laajan seikkailun hahmoista ei sanoja suustaan päästä. Hyvä esimerkki puheesta on mystinen naisääni, jota voi kuulla pelin uudella trailerilla (klik).

Pelin varmistettiin myös olevan sama seikkailu sekä Wii U:lla, että Nintendon ensi vuonna julkaistavalla konsolilla. Kokoa nimikkeellä joka tapauksessa riittää, sillä sen pelialueen lupaillaan olevan 12 kertaa isompi, kuin sarjan aiemman Twilight Princess -osan. Siitä huolimatta pelin voi Aonuman sanojen mukaan läpäistä ilman, että seikkailun juonen kokee loppuun asti. Hänen mukaansa tarjolla onkin reilusti erilaisia pelitapoja, joilla päästä loppuun asti.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild saapuu kaiken kansan ulottuville näillä näkymin ensi maaliskuussa. Valmistaudu julkaisuun ottamalla osaa keskusteluun KonsoliFINin foorumilla.

Kirjaudu kommentoidaksesi